Alergia na vitamíny

katkaromi
29. nov 2013

Mamičky, chcela by som sa poradiť, včera sa synčekovi najprv na jednej ruke objavili vyrážky - vyzeralo to akoby bol popŕhlený. Svrbelo to a asi o polhodinu sa mu to objavilo na druhej ručičke. Potom to zmizlo a objavilo sa to zase inde, v noci sa trošku škriabal, tak som s ním ráno chcela ísť k lekárke. Ale ráno nikde nič nemal.... Vyrážky a svrbenie sa objavili zase popoludní. A stále to zmizne a objaví sa inde... Príde mi to ako alergická reakcia ale na čo? Napadlo mi jedine že včera večer jedol želatínové vitamíny pre deti a dal si aj pred obedom. Mohla by mu vzniknúť z toho alergická reakcia?Jáj ešte jedol kečup, ale ten už jedol x-krát, síce od iného výrobcu ale aj tak.... Ešte som menila prací prášok ale periem v ňom už druhý týždeň a doteraz nebol problém tak neviem... Máte skúsenosť s niečím podobným? Synček zatiaľ až doteraz nemal žiadnu alergiu na nič /jedlo, kozmetiku, lieky.../ toto je prvýkrát.

salome123
29. nov 2013

ja si myslim, ze dostal alergicku reakciu na nejaky konzervant alebo farbivo v tych cukrikoch a kecupe. nasa to ma tiez. museli sme vylucit vsetky farebne sladkosti, dzusy a kupovane sirupy a je pokoj.

masinka
29. nov 2013

@katkaromi kludne to moze byt z tych vitaminov - moj manzel sa osypal z takeho vitaminoveho napoja s ovocnou prichutou. a take, ako ty popisujes mala dcera minuly rok na dovolenke - tiez sa to presuvalo z miesta na miesto. Dostala na to na pohotovosti nejaky antihistamin a zmizlo to, doteraz nevieme, z coho presne to bolo, tipujeme na korenie co dali na Pizzu....

durik
29. nov 2013

Cukríky, sladené nápoje, džúsy a niektoré potraviny obsahujú histamín. Ak je dieťa alergické alebo má zvýšenú citlivosť na histamín, tak sa to môže prejaviť vyrážkou. Sú potraviny, ktoré aj v surovom stave bežne obsahujú vyššie množstvo histamínu. Sú to najmä paradajky, špenát, baklažán a kuracie mäso. Ďalšou kapitolou sú všetky konzervované či kvasené potraviny ako údeniny, kapusta, kyslé uhorky, pivo, víno a sekty. Mnohé potraviny veľké množstvo histamínu priamo neobsahujú, ale zato spôsobujú jeho nadmerné vylučovanie. Sem patrí citrusové ovocie, surový bielok, kysnuté cesto, oriešky, strukoviny, ale aj ochucovadlá a konzervačné látky. Treba si všímať po požití, ktorých potravín alebo ich kombinácii nastane reakcia.

katkaromi
autor
30. nov 2013

@salome123
@masinka
@durik Ďakujem žienky za odpovede, večer mal Samko vyrážky na tváričke a na rúčke, na noc som mu dala sirup Aerius a spinkal pokojne, aj vyrážky zmizli, tak ho budem ďalej sledovať.

katinkab
14. dec 2013

@katkaromi
Ahoj, moj maly to ma presne to iste dnes vecer sa tiez skriabal a pozeram vyrazky akoby poprhlene na predlakti aj rsmene a za krkom trochu. Tiez to nikdy nemal dnes prvy krat tak uvidime rano co sa zmenilo lebo uz spinka. Ja som mu tto potrela sudokremom a prestal sa skriabat. Tiez dnes jedol pez fatebne cukriky, dzus hipp, jablko, biely jogurt, kinder pingui, slepaciu polievku, celozrnne pecivo a mlieko a vodu. Tak tiez neviem z coho to moze mat. Periem dreft a ariel sensitive baby tak fakt neviem na co je to alergia. Uvidime ranoci to bude mat este.

katkaromi
autor
14. dec 2013

@katinkab budem drzat palce nech vam to cim skorej zmizne. my sme mali asi tyzden klud a teraz sa mu na stehienku spravil taky divny cerveny fliacik :( bojim sa ci nezacina mat exemik, musim s nim zajst k lekarke.

salome123
15. dec 2013

@katinkab tipujem to na pez cukriky, pripadne dzus 🙂 nasa sa vyhadzala aj z hroznoveho cukru (bol mierne zafarbeny)