Čo na suchú pokožku na krku, chrbátiku a na brušku?

maruska07
15. apr 2013

Mojej ročne dcérke sa už skoro 2 mesiace vysušuje pokožka v oblasti krku, chrbátika a brušku... Stále ju mažeme olejíčkom, ale nepomáha to... Vie mi nekto poradiť? ☹ dakujem

sissy27
15. apr 2013

vymeniť olejíček za niečo iné? napr. excipial lipolotio... spýtať sa v lekárni na nejaké ďalšie krémy bez parfémov a vhodné aj pre tak malé deti?
ja som pri malej mala z olejíčku mastné akurát tak oblečenie, ale na pokožku nič extra...

mummy01
15. apr 2013

olej vyhod...excipial ja osobne synovi po zlych skusenostiach nedavam.Nam velmi pomohol krem Bioderma atoderm PP zinc a teraz si uz vystacime aj s niveou.

stanislavao
15. apr 2013

olej je na nic. on je len na povrchu pokozky, ale neprenikne dovnutra. treba kupit nieco ine, telove mlieko, krem - ak neni dieta alergicke, tak Excipial mlieko je super, alebo Bubchen z lekarne. v lekarni vam urcite poradia, co bude dobre vyskusat.

sashabb
15. apr 2013

jednoznačne bambucké maslo 😉

xlucia
15. apr 2013

infadolan z lekarne

zivika
15. apr 2013

ja mam dobre skusenosti s Lipobase a A-derma exomega...obidve odporucila detska kozna na suchu pokozku...

lubbie
15. apr 2013

ahoj, zavolaj svojej (malej) lekarke, povedz jej, ze ma mala take suche miesta na pokozke a nech jej predpise mast na premastenie pokozky (obsahuje hlavne vazelinu a kys. mliecnu). Myslim, ze to poznaju vsetci detski pediatri. V lekarni ti ju namiesaju a budes platit len 0,17 € za pol kilove balenie. My na tejto masticke ficime od decembra, kedy som si vsimla, ze maly ma take suche lysaje hlavne na nozickach a po celom chrbatiku. Robi sa mu to hlavne v zime, v lete je to (bude to) fajn. Treba malu pravidelne natierat, zo zaciatku kazdy den aj dvakrat, potom ked sa to zlepsi, tak staci po kupani. Tato jedina mast nam zabrala, tiez som ho pred tym natierala vselicim moznym, Niveou, Sebamedom, bio konopnou mastou atd.

huxy
15. apr 2013

ja dávam malej po každom kúpaní na celé telíčko excipial hydrolotio-dá sa kúpiť v lekárni.dávnejšie mala totižto takú suchú pokožku na chrbátiku,červené miesta,a pomohlo to.síce sme používali aj excipial lipolotio,ale to je silnejšie,a ak nie sú potom problémy,tak by som ho už nedávala.teraz má malá na krku nejaký suchý ekzém,a máme mastičku z lekárne,ale neviem názov.vypísala kožná

slavkavan
19. apr 2013

my sme mali tiež suchú, vyskúšali sme všetko možné, ale najviac pomohol hydratačný detský krém-ja som použila hippkový detský krém, nám nepomohli ani kúpele s ovsen. vločkami, ani mastné krémy ani excipial hydrolotio....

abbie
19. apr 2013

A-derma exomega

mariannas74
19. apr 2013

No presne to aj mojej malej a tiež mala teraz rok,dávala som jej všeličo " zaručené"...nakoniec som išla ku kožnej a tá mi povedala ,že je to normálne,že to má teraz veľa detičiek.Dala mi namiešať na recept vazelinovú mastičku a kúpeľ Linola fett Olbad a za týždeň bolo všetko preč.

michaelkanr
19. apr 2013

@maruska07 nas maly bol tiez velmi suchy, uz som ho natierala vsetkym pomaly. napokon sa to upravilo takmer okamzite po tom, ako som mu do vanicky pri kupani dala penu do kupela (johnson baby moisturizing bath). dovtedy mal az drsne brusko, ale teraz je hebucky ako ma babatko byt🙂 kupala som ho totiz len v cistej vode v snahe nepouzivat privela chemie, ale asi je velmi chlorova. telicko ale natieram excipialom stale a tvaricku bioderma atoderm.

adulla2
19. apr 2013

Skús obyčajnú modrú indulonu, dcérke pomohlo to.

bambibam
19. apr 2013

U nás naše 2 sušienky natiram Linola fett Olbad asi tak cca10 min predkúpaním ,behajú po izbe síce holí ,ale celkom fain sa im to vpije do pokožky, (vtedy sa snažíme aby sa hrali po stojačky tak varíme v kuchynke,hádžeme si loptu, ktorá sa im vyšmykuje 🙂 )potom ich šupnem do vane kde im dám tak zapol štuplíka a ked ich vyberám tak len plienkou jemne osuším a dáme Excipial mlieko ,zatiaľ to ako tak zaberá ,iba Michal ako začalo slniečko tak má líčkačervené a suchšie. A začali viac piť tekutiny,čoma teší ,konečne aj voda s vodovodu a obyčajná lucka im je dobrá.

lencika
20. apr 2013

jednoznacne odporucam excipial, najlepsi krem aky poznam a sluzi aj mne nie len dcere natieram si ruky, pokozku po holeni na nohach

lejlla
20. apr 2013

Olej zevraj upchava pory na pokozke...skus malu natriet excipialom alebo dobry je aj kupel balneum...

zuju2
21. apr 2013

Ahoj! Môj syn bol prenášaný a tiež mal veľmi suchú pokožku. Olejček som používala Hipp, bol dobrý mastný, ale najlepšie mu pomohla mastička infadolan, kúpiš v lekárni.