Depresia u detí - príznaky

27. júl 2020

Ahojte ako ste zistili že vaše deti majú depresiu ?.ake mali príznaky? U dcéry pozorujem už dlhšie že niečo nie je v poriadku 😞 ďakujem

adri266
27. júl 2020

Skus precitat. V praci sa s depresiou u deti, teda ziakov, stretavame pravidelne ☹ Netreba sa toho bat, ani sa hanbit, treba to riesit s psychologom, len pozor, v niektorych mestach sa caka aj pol roka na termin.
https://uzitocna.pravda.sk/skola/clanok/461763-...

daisylucky
27. júl 2020

Pripnem sa, tiež mam trochu podozrenie u syna

autor
27. júl 2020

@adri266 dakujem 🙂 uvedomila som si to akoby až dnes ale tuším už dlhšie že je nejaký problém. Nevie prejaviť nejakú spontánnu radosť keď dostane nejaký darček usmeje sa a to je všetko. Chodí sa hrať s kamarátkou ale keď príde od nej domov vrčí po nás z ničoho nič. Zapcháva si uši keď jej niečo hovorím akoby nechcela počuť že to a to urobila zle. Šikovná je len už ju treba do všetkého tlačiť. Posledné tri dni robí hysterické scény len preto že jej poviem že sa treba obliec lebo ideme von alebo keď som ju poprosila nech si zodvihne bicyklík lebo jej spadol ako ho oprela o stenu. Hádzala sa do zeme pol hodinu a vrieskala na plné raty čo museli počuť aj susedia. Vlastne v podstate pre nič. Nevyzerá žeby bola smutná ale reaguje na všetko podráždene a chladne je doslova sprostá ku svojim starým rodičom aj ku mne nech som k nej akákoľvek milá a dobrá. Snažím sa ju viesť pomáhať jej keď vidím že ju niečo trápi ale je nedobytna pevnosť. Nepovie čo jej je miesto toho gáni a ofukuje sa. 😞 Sama viem čo je depresia dlhé roky som trpela a moji rodičia si to nevšimli. Všimli si to až keď mi našli antidepresíva (bola som si po nich sama už v dospelom veku) .. celé detstvo som mala depresiu ale u mňa sa to prejavovalo neustálym smútkom a bolesťou v hrudi nikto to netušil dá sa to veľmi dobre maskovať a človek plače v noci. Ona neplače lebo spím s ňou tak by som si všimla ale to správanie nie je v pohode.

luccija
27. júl 2020

Koľko má rokov?Takto reaguje veľa detí sú naladove, nechcú počúvať kritiku rodičov, určovanie čo si oblečú a kedy pôjdu na bicykel.To je také dieťa mrzut, malo empatie, zahladenost do seba.Cim si myslíš, že si lepšia, tým je dieťa viac na koni a ofucanejsie😜

luccija
27. júl 2020

Skús raz nebyť milá, správaj sa odmerane, zavrc po nej, tak ako ona po Vas

autor
27. júl 2020

@luccija skúšala som ju aj ignorovať po takej scéne nezavolala som ju ani na jedlo a potom po hodinke prišla že prepáč mami už taká nebudem a objala ma .. ale boli to len slová .. podľa mňa ona to ovládať nevie. Keď ju chytí amok trvá minimálne pol hodinu kým je aký taký kľud

marca12
27. júl 2020

Dobre by bolo zacat s nou chodit ku psychologovi. Ak aj nema depresiu,nauci ju ovladat svoj hnev a emocie.

luccija
27. júl 2020

Vek?okolo 8,9 rokov?😊

autor
27. júl 2020

@luccija 6 ma 🙂

katty2012
27. júl 2020

to nie su priznaky depresie, to vyzera tak, ze skor ju mozno nieco trapi?, niecoho sa mohla zlaknut?, z niecoho ma strach? mozno nieco videla, pocula...pre taketo deticky to moze byt absolutna drobnost, ktora by ta ani nenapadla.

adri266
27. júl 2020

teoreticky by to mohlo byt este obdobie vzdoru v 6 rokoch.

1andrea111
28. júl 2020

Ani mne to nepripadá depresia, skôr taká náladovosť, povaha, ktorú treba naučiť ovládať, porad sa so psychológom sama, zmeň prístup voči nej.

lauriema
28. júl 2020

Ahoj môj syn 8 r. Ma podobnú povahu. On neznáša keď mu niečo prikazujem. Pocuva ma, ale je tiež zlý na dedka a babku. Dedko mu telefonuje že ahoj kedy prídeš ku mne? A on mu odvrkne k tebe nikdy! A to ho dedo po výletoch brava vkuse,kupuje mu všetko čo chce.

negymama
28. júl 2020

priklanam sa k @1andrea111 - tiez mi to pripada skor ako povahova crta, nez depresia. Depresie v takom utlom veku maju pricinu zvonka...umrtie blizkej osoby, sikana , zneuzivanie, strata zvieratka, prilis prisna a citovo chladna vychova a podobne.

Tvoja dcerka je asi jedinacik, je na nu sustredena pozornost, iste ma naplnene vsetky potreby a je chranena.

Ja mam takeho negativneho 4teho syna. Kazdy hovori, ako su posledne deti, benjaminkovia usmiate stastne deti. No a ten moj - vecne zduty, nespokojny, negativny.

Ma o par dni 9 rokov, tiez cca od tych 4-5 rokov, kazdu prosbu zacina slovami "ty mi to URCITE nedas, nedovolis, nekupis..." Nezabudnem ako v den svojho prveho vysvedcenia kyslo zahlasil. "Ja budem mat tie najhorsie znamky zo vsetkych!" - ako to, vsak budes mat same jednotky.... "Ale moje jednotky budu tie najhorsie zo vsetkych!"
Vsetky moznosti aktivity co mu navrhneme, maju nejaky kaz, vsetko je pridlhe, prikratke, nudne, atd. Hlavny ciel zivota - len nebyt spokojny. A pritom je to krasny a velmi inteligentny chlapcek. a ked sa pozabudne aj usmiat sa vie.

shee11
28. júl 2020

@negymama náš je podobná povaha 🙂 Jeho prvá hodina atletiky - Ahoj, volám sa Marek a strašne pomalý behám 🙈 A má sklony k perfekcionizmu. Všetko presne ako chce, inak koniec sveta. Inak tiež veľmi šikovný, v škôlke obľúbený. V sept. ide do školy, má 6, tak uvidíme. A ešte k téme, ja by som si našla nejakú výbornú detskú psychologičku aby učila dcérku zvládať hnev a pod. To veľmi pomôže. Depresia to nie je, asi si si to nechtiac vtesnala do svojej skúsenosti.

luccija
28. júl 2020

@negymama malý negativista sú také deti mám podobnú😊

hdpe
28. júl 2020

Toto nie je depka, skôr rozmaznanosť....

dollyzv
28. júl 2020

Mne to tiež skôr príde ako rozmaznanost..alebo ťažká povaha?