Diflucan - skúsenosti

mirkaknm
5. apr 2023

Dobry den.
Doktorka predpisala dcerke 4.5 rocnej Diflucan na kvasinky.
Mate s tym niekto prosim skusenost? Viem ze to je dost silny liek. Ako to znasali vase deticky? Nemali nejake vedlajsie ucinky?
Dakujem

tanyan
5. apr 2023

Brali sme ho ja aj dcéra, keď som ešte dojčila, resp. dcére som vytierala roztokom ústa, mne potierala bradavky a ja som brala aj tabletky. Nepostrehla som žiadne vedľajšie účinky. Dôležité je dokončiť liečbu aj po ústupe príznakov, inak sa to vráti (vlastná nepríjemná skúsenosť).

tosomja
5. apr 2023

@mirkaknm tiež to brala moja 5mesacna dcéra pri silných kvasinkách. Pomohlo a neboli žiadne vedľajšie účinky.

kika541996
5. apr 2023

Ja s detmi a Diflucanom skúsenosti nemám. Ale ja som ho brala po transplantacii obličky. Ani chuť nie je zlá. Ale nakoľko študujem aj o ATB tak nie sú významne veďlajšie účinky pozorované u detí. Dôležite je brať pri ATB aj probiotiká s 2hodinovým odstupom. Sú to dobré ATB ,a

mtn112233
5. apr 2023

@mirkaknm ja som diflucanom vodickou (bola to vlastne tabletka rozpustena vo vode) potierala 1,5 ročnému pery keď mal žabu.. už po dvoch potretiach bola preč

miniminka
5. apr 2023

@mirkaknm naozaj je to super účinný liek

mirkaknm
autor
5. apr 2023

@tosomja Myslite sirup diflucan bralo tak male dievcatko?

mirkaknm
autor
5. apr 2023

@kika541996 Diflucan su Antibiotika?

tosomja
5. apr 2023

@mirkaknm áno sirup. Lebo mala opakovane kvasinky v puse

@mirkaknm nie, je to flukonazal, čo je antimykotikum. Laicky odstraňuje plesne. Všetky vyššie spomenuté dg sú vlastne kvasinky a plesne a toto to neutralizuje a lieči. Je vhodný aj napríklad pri aftoch alebo angíne s povlakom. Nemyslím, že by bol nebezpečný natoľko, aby výhody liečby neprevyšovali prípadné riziká. Dáva sa už bábätkam.