Fenistil kvapky na nádchu

17. mar 2023

Davali ste detom fenistil na nadchu? Maly mal nadchu. Davala som mu na odporucanie lekarky 3 krat denne fenistil. Hned sa mu to zlepsovalo. A za 2-3 dni nemal nadchu. Ja som nadchu chytila teraz. Ako fakt otras. Uz mam cerveny nos z fukania. Myslite, ze aj dospelym fenistil kvapky pomozu na nadchu? Nechcem si davat tie navykove spreje a kvapky do nosa.

pamelalea
17. mar 2023

Ja som tiež používala keď sme boli s malou obe choré, dávala som si 30 kvapiek aj sinupret som používala. Či pomohli neviem povedať keďže som potom dostala antibiotiká ale vyskúšaj deň dva a uvidis rozdiel porovnaš si to 😊

banalu
17. mar 2023

No je to antihistamin, tak by mal pomoct aj tebe. Mne normalne vseobecna predpisala tabletky na soplik (antihistamin). Brala som asi dva tyzdne a normalne aom prestala ked mi bolo lepsie.

Prepáč, ale návykové spreje a kvapky do nosa, sú návykové, ak ich užívaš pravidelne, dlhodobo atď. Čítala si zloženie fenistilu? Ten je návykový tiež, okrem toho negatívne vplýva na nervovú sústavu dieťaťa (napríklad len tým, že uspáva) atď. A nie sú na nádchu, sú to antihistaminika, ktoré pomáhajú zmierňovať opuch sliznice, preto nádcha skôr ustúpi. Tebe zrejme nepomôžu, resp. Dávkovanie nastaviť pre dospelého bude asi zaujímavé. Takže ak chceš niečo podobné, antihistaminika sú aj voľnopredajné.

zuzulka558
17. mar 2023

U nás fenistil bol na alergiu,, no obidvom sa z neho urobila žihľavka po tele