Fľak po bodnutí hmyzom a 40 °C teplota

23. júl 2023

Ahojte, včera sme boli s takmer 2 ročným na pohotovosti, nakoľko sa poobede zobudil s 40tkou teplotou a nešla mu zraziť. Nemal ziadne príznaky infektu,no mal vraj zápal v hrdle. Dostali sme ATB a šli sme domov. Doma som si až v noci pri meraní teploty všimla červený fľak po bodnuti hmyzom. Dnes je fľak okolo bodnutia ešte väčší. Môže to mať súvis s teplotou, či je to blbosť? Aj keby ho stipol infikovaný komar, Môže byť, že by mal najprv teplotu a až potom viditeľné bodnutie? 🤔

maca1984
23. júl 2023

Borelióza ? 🤷‍♀️

adriana2301
23. júl 2023

Toto vyzerá od ovada, vedia prenášať infekcie..ale nemyslím ze to ma súvis..skor už virus v tele mal a platí, ze ak je krv čistá hmyz neboda, čiže môže byt ze dieťatko malo virus a preto ho bodol hmyz ..

ajajaj00
23. júl 2023

kliest urcite ovad robi iny stipanec

adriana2301
23. júl 2023

@ajajaj00 teraz som bola doštípana od ovada a presne takéto fľaky 🤷‍♀️

maca1984
23. júl 2023

Mňa štipol ovad ( nie raz) a vyzeralo to inak.🤷‍♀️

jankatusik
23. júl 2023

Ja mám take iste od komara.

autor
23. júl 2023

Netuším, čo ustiplo. Na pohotovosti to ešte nemal, resp možno aj mal stiahnutie, no to začervenanie okolo nie. Od tade sme šli rovno domov, kde som ho ešte niekoľkokrát osprchovala a dala spať. Takže predpokladám, že doma ho tiež nič neustiplo. Pravdepodobne to muselo byt vonku ešte v ten deň doobeda, keď sa hral na dvore. Vtedy mu ešte nič nebolo. Z poobedneho spánku vstal so 40 stupnovou horúčkou. Nechcem v pondelok nabehnúť k dr s bežným stipancom od komára s dieťaťom v horúčkach, keď lieky uz mám z pohotovosti, zato sa pýtam, či je to bežné stipnutie, alebo sa mám obávať a ráno utekať k dr.

majamat
23. júl 2023

takyto stipanec moze byt z hocicoho, kludne aj ovad.
tu nie je videit vpich,a le reakciu organizmu na vpich, cize takto moze reagovat aj na inel,a ko kliesta.

jeden rok boli dost "jedovate" komare. moj bracho mal asi 30 takychto stipancov na tele. j my ostani sme mali,a le menej a reagovali sme miernejsie, cize aj rejav na koci bol miernejsi.

ak to bol kliest, bolo by vhodne zobrat krv na boreliozu.
mozu tam byt aj priznaky chripky. takze tazko povedat, ci to suvis ma,a lebo nie.

majamat
23. júl 2023

a ake leiky mu dali na pohotovosti?

majamat
23. júl 2023

keby aj nabehnes v pondelok k dr, tak v pohode. oficialne by si po navsteve pohotovosti mala navstivit obvodaka/pediatra do 3dni. cize mala by takato kontrola prebehnut.

mozes skusit hned rano zavolat a dohodnut sa, ci by nebol vhodny odber na boreliozu a ci mate prist na kontrolu.

nevenka
23. júl 2023

@majamat moja mamina mala borrliozu z ovada.
A mozno to ma len rozskriabane, nasim sa urobi casto velky flak, dcera ma od komara na cele a riadny flak. Mala aj teplotu, ale aj bolest hrdla.
A suhlasim s tym, co pises, ze treba k obvodnemu, nam na pohotovosti povedali, ze treba najblizsi pracovny den ist k obvodnemu, vzdy sme sli. Aj ked sme mali lieky.

danielahamar
23. júl 2023

Za mňa to súvis nemá, teraz s vysokými teplotami je toho vela

terina25
23. júl 2023

To iste som vcera riesila s dcerou tiez sme boli na pohotovosti. Ma 2 x take stipance. Nastastie bez teploty

autor
23. júl 2023

@majamat Ospen sme dostali. Zavolám pre istotu zajtra do ambulancie. Naš dr si na kontrolách nepotrpi, volať máme iba v prípade, že sa stav po 3-4 dňoch nezlepší.

nikpa
23. júl 2023

Za cca 4 týždne mu daj určite zobrať krv na boreliózu, skôr by sa mu v krvi neobjavila, ak keď je nakazený.

majamat
23. júl 2023

@nikpa ak by boli priznaky z boreliozy a ma kozny nalez okolo stipanca, tak ten stipanec moze byt uz starsi. no tazko povedat kolko to moze byt.
autorka len hada, kedy doslo k ustipnutiu.