Kúpele Štós s dvomi deťmi

adelsa
8. dec 2017

Dobrý deň mám takú otázku lebo sa neviem rozhodnúť. Začínam vybavovať kupele do štósu na leto išli by sme tam ja s dvoma deťmi cez poisťovňu. Len sa mi zdá ze je to veľa na tri týždne. Či by nešlo na menej dní. A neviem si to predstaviť, že keď pôjdem ja na nejakú procedúru kde dám deti. Deti majú 4 a 5 rokov. Nám tie kupele v podstate odporučila pediatricka lebo sú často chorí. A doktorka ešte tvrdila, ze deti to majú zdarma ale ja som sa dočítala, ze sa platí nejaký poplatok 1,66 na deň.tak ako to je? Platí sa niečo za deti či nie. A ja by som kolko asi platila. Ma niektorá z vás skúseností s kúpeľmi ?

janci05
8. dec 2017

Ahoj. Pochopila som to tak, že do kúpeľov pôjdu tvoje dve deti na odporúčanie pediatra a ty pôjdeš ako doprovod. V tom prípade budeš platiť na každé dieťa 1,66 eur a ty ako doprovod buď 8,50 eur na polpenziu alebo 9,90 eur na plnú penziu. Jedine, že by si si aj ty u svojho doktora vybavila odporúčanie do kúpeľov. To s tým dozorom, vidím asi tak, že hlavne tvoje deti budú mať procedúry a ty budeš musieť byť s nimi, nakoľko tam ideš hlavne kôli nim. V opačnom príde, si treba zistiť či tam nie je nejaký detský kútik s dozorom, v niektorých hoteloch to mávajú.

adelsa
autor
8. dec 2017

@janci05 aj ja Budem mať hradené poisťovňou aby to vyšlo lacnejšie aj keď neviem či to pomôže. Takže predsa sa za deti platí mne doktorka vravela ze deti to majú zdarma. A ešte sú tam aj nejaké iné poplatky. Ubytovanie a pod.

janci05
8. dec 2017

@adelsa tieto kúpeľné pobyty sa rozdeľujú do dvoch skupín. "A" skupina platí 1,66 eur na deň a "B" skupina platí 5 eur na deň. Každopádne to výjde lacnejšie cez tú poisťovňu, ako by si si to mala hradiť sama, ale nejaké tie kúpeľné poplatky, sa na to ešte nabalia. Čo sa týka dlžky pobytu, to ti neviem povedať, či sa to dá aj kratšie, ale asi je to nejako nastavené, aby ten pobyt mal aj nejaký účinok. Obvykle to býva 21 dní a viac.

adelsa
autor
8. dec 2017

@janci05 áno niečo som sa dočítala na nete ale píše sa, ze deti do 3 rokov neplatia tak teraz neviem.moje deti by platili?

janci05
8. dec 2017

Možno to záleží konkrétne od poisťovne. Každá môže mať iné úľavy a podmienky. Ale, ak by to aj bola pravda, tak tvoje deti majú viac ako 3 roky, ich sa to asi týkať nebude. Skús si pozrieť priamo stránky zdravotnej poisťovne v ktorej ste poistení, tam sú také informácie.

wind123
9. dec 2017

Ked som chodila s mamou do stosu ja, zacalu sme tak od tych 5 rokov vtedy, tak vacsiny provedur sme mali spocnych, takze som mala proceduru ja aj mama, nebolo ma treba strazit...ale je to uz zopar rokov dozadu...v podstate si budes vediet naplanovat procedury vtedy ked budu mat tvoje deti.

wind123
9. dec 2017

A minimalna dlzka pobytu su tri tyzdne ... potom sa to da jedine predlzit podla odporucania kupelneho lekara

adelsa
autor
9. dec 2017

@wind123 a nevieš mi povedať kolko si platila za celý pobyt?

marcelatt
29. dec 2017

ahojte, neviete mi poradit? manzel ma odporucene ist do kupelov a tiez 6 rocny syn, nemaju vsak rovnake diagnozy, ale obaja podla diagnoz mozu ist sem do kupelov Stos. Myslite ze sa da ze tam budu obaja ako pacienti, ale budu moct byvat na spolocnej izbe aj ked muz nebude synovi ako doprovod?