Mám kojiť 14 mesačné dieťa, keď zvracia?

andisko
24. mar 2014

Malý (14 mes.) začal včera poobede zvracať, predpokladám, že z jedla (jedol polievku, vývar, ale bola mastnejšia z mäsa). Vracal asi 5x. Potom si pýtal mlieko, tak som ho nakojila. Na večeru som mu dala piškóty a opäť kojila. Po polnoci ale opäť vracal, len žlč (večera už bola strávená). Keď si pýtal mlieko, opäť som ho nakojila. Mlieko hneď vyvrátil, ale stále si pýtal. Tak som mu dala ešte raz, ale už nezvracal. Potom sa kojil ešte raz nad ránom, ráno, na desiatu dostal opäť piškóty a banán, na obed varené ryžu s mrkvou, potom opäť kojenie. Od tej polnoci už nezvracal, čo je super. Akurát že sa mi pučí a narieka, tak neviem či má kŕče, alebo ho trápi to, že dokopy nič nezjedol (z vyššie uvedeného si vždy dal len trošku) alebo čím to môže byť. Viem, že mliečne sa nemôže, ale je rozdiel medzi umelým/kravským mliekom a materským? Kojili ste, keď vaše dieťa zvracalo? Bolo to bez problémov alebo len zhoršilo situáciu? Ďakujem vám za odpovede.

ichbinich
24. mar 2014

@andisko:
Ano, kojila som a aj tebe odporucam kojit 😉
Tiez som si nad tym istym lamala hlavu, ale potom som citala v knihe od Dr. Sears, ze niektore deti hccu mat nieco v zaludku, aby vlastne mali co vracat. Je to blbe, ze to ma hned spiatocku, ale tie deti proste citia, ze natahovat na prazdno je este horsie, ako ked si grcnu.
Ponukaj mu aj vodu na pitie, a davaj aj tvoje mliecko. Zvycajne taketo grcakcy prstanu rychlo, ak nie, odporucala by som ist k lekarovi.

kalip
24. mar 2014

Určite to situáciu nezhorší, kojiť sa môže,aj keď dieťa zvracia. Vraciať nemusel z jedla,môže to byť aj vírus. Ja som svoje deti len kojila keď zvracali,snažila som sa aby sa nenakojili veľa naraz ale stále po trošku. Staršiemu som aj odstriekavala ,lebo ho bolel žalúdok aj z čaju, a z mater. mlieka ho nebolelo.

liana03
24. mar 2014

Aj nám lekárka kázala kojiť, aj počas zvracania, určite to neuškodí, a rýchlejšie by to malo prejsť.

buffinko
24. mar 2014

@andisko, ja som kojila - pri črevnej chrípke. malá nechcela nič iné, ani vodu, ani čaj, bála som sa dehydratácie. zdalo sa, že mliečko jej žalúdok trochu upokojuje.

chrumka84
24. mar 2014

Iba som kojila a davala po troskach vodu.

zuzana26
24. mar 2014

Áno, určite kojiť - v štýle byť stále na prsníku, aby mliečko tieklo stále, ale len trošku. Ak máš nosič alebo šatku, tak sa teraz zíde.

lauricka
24. mar 2014

skor to vyzera na virus, ale asi taky miernejsi. Tie krce mozu byt sposobene prave virusom. Pravdepodobne uz odznieva. Skus mu dat Kulíšek forte.

ivanapetrasova
24. mar 2014

Moj maly mal crevnu virozu pred vianocami. Mal vtedy 10 mesiacov. Dost vracal, boli sme na pohotovosti. Tam nam povedala doktorka ze kojit mam ale casto a kratko. Teda aby sa neodvodnil ale aby ho mlieko nedrazdilo. Tak som ho kojila asi kazdu polhodinu par hltov + vodu lyzickou. Bolo to tazke lebo on by pil mlieko dlhsie nie len par hltov ale raz som povolila tolko kolko tahal a do par minut sa povracal. Takze myslim ze aj mm drazdi navracanie. Viroza trvala 2 dni a 3 noci a bolo zas dobre a zas som kojila normalne.

cikyta
24. mar 2014

Ano, teraz musíš kojiť. MM je úplne niečo iné, ako kravske atd... práve z tejto "nevedomosti" (som si myslela, že nesmiem kojiť, ked zvracká) sme prestali u nás s kojením...až neskôr som zistila, že som práveža mala kojiť ! (Ale svet sa nám nezrutil...práve naopak...vdaka bohu za nevedomosť, inak by sme kojili doteraz 😀 Pred 3 rokom sme skončili 🙂 )

liviadanova
24. mar 2014

Ak ho nebudeš dojčiť tak skončíš v nemocke s dehydrovaným dieťaťom! Teraz určite dojči! 😉 Skoré uzdravenie 🙂

ivet1371
24. mar 2014

určite kojit kolko len sa da.a papat len zemiaky,ryžu,chude mesko,marina keks,banan,jablčko.a probiotika davaj.pit často po glgoch

senta_sofia
24. mar 2014

Urcite ano, najma ked si pyta, mas istotu, ze nebude dehydrovany a z mlie ka ma aj ziviny, plus protilatky 🙂