Mesiac kašeľ a teplota u 4-ročného syna

zazrak1991
15. okt 2022

Ahojte ,možno mi budete vedieť poradiť . Už vyše mesiac sa trápime so synom lebo je na striedačku týždnen v škôlke a týždeň doma . Najskôr ide do škôlky,všetko v poriadku, v sobotu ráno (ako aj dnes ) vstane s teplotou a kašle hrozne ,v.pondelok ideme k doktorovi ,pozrie ho ,zhodnotí že aj hrdlo aj dýchanie su čisté ,dá mu nejaký sirup a týždeň má byť doma . Po týždni ide do škôlky ,a zase sa to opakuje -v sobotu teplota a všetko od začiatku . Dnes zase má zvýšenú teplotu ,aj kašeľ ja už som totálne zúfalá . Inak tu teplotu má vždy len v sobotu a Max do 38,3 ,do večera mu klesne a potom už nemá vôbec . Za dva týždne rodím ,akurát som dobrala antibiotiká lebo jasné že už sa to nalepilo aj na mňa ,a to nehovorím že už mám problémy sama so sebou ,a už zas má byť doma 😔 prosím vás stretli ste sa už s niečím takým ?? Čo to je a prečo sa to stále opakuje presne rovnako ?? Čo mám spraviť aby už vydržal v škôlke dlhšie ako pár dní ?

dzulli1980
15. okt 2022

Treba urobiť výtery z nosa, z hrdla, to, že má hrdlo aj dýchanie čisté neznamená, že je OK ... je možné, že má (v nose, v hrdle) nejaké "zvieratko", na ktoré treba nasadiť zodpovedajúce ATB ... inak sa to bude stále vracať.
@zazrak1991

zazrak1991
autor
15. okt 2022

@dzulli1980 prekvapuje ma že to doktora nenapadlo ,už sme u neho boli 2x...tak pôjdeme znova a vypytam si to

dzulli1980
15. okt 2022

@zazrak1991 To je u pediatrov úplne štandard, že povedia "dýchanie, hrdlo čisté", a tým to je vybavené ... aj moja dcéra mala "dýchanie, hrdlo čisté" a v noci sa mi pol roka išla zadusiť hlienami ... až keď dostala 40-tky horúčky, ktoré nešlo zraziť a "dýchanie, hrdlo čisté" som u pediatra tresla po stole, že ak to okamžite nezačne riešiť, dám podnet pre zanedbanie zdravotnej starostlivosti ... trvaj na výteroch.

scorpionflower1
15. okt 2022

@zazrak1991 A CRP robil doktor? Vyter by som mu uz urobila. Ale kludne to moze byt stale nova viroza. Moja pediatricka odporuca rodicom nechat starsie dieta dva mesiace doma zo skolky, ked sa mu narodi surodenec. Mozno tvojmu synovi pomozu antibiotika alebo ho nechat dlhsie doma (ale s novorodencom a po porode to moze byt teda narocne)

zazrak1991
autor
15. okt 2022

@scorpionflower1 no mňa čaká ešte aj sekcia ,tak mám trochu starosti aby som aj ja nebola vkuse chorá 😒 nerobil mu nič ,ani antibiotiká nechcel dať keď mal všetko čisté 🤷 ten kašel by som aj chápala ,ale tá teplota ? Nic mu neni a odrazu ráno vstane s teplotou