Návštevy a choré deti

22. jan 2023

aký máte názor? púšťate k vám návštevy ked máte doma choré deti ( menej ako ročné ) ? synček má 8 mesiacov, začal kašlať aj má sopel ...nie je to zatial strašné ale aj tak už kašle dosť ...teploty nemá ....každý týždeň k nám chodia svokrovci bývajú asi 10 min od nás ...vždy sa zdržia asi tak hodinu a chcú prísť aj zajtra ...že im nevadí že je chorý ved ked sa nakazia tak nič sa nedeje ....podla mňa to ale nie je vhodné ...čo si myslíte?

anjelicek26
22. jan 2023

Vyzdravie skor, ak neprijdu? Ublizi mu, ked prijdu (oni su zdravi predpokladam). Nie a nie. Takze ak ich tam nechces ty - lebo horsie spal, si unavena - tak im to povedz - ty si unavena, odlozme to o tyzden. Nie, ze maly je chory a nedojdite kvoli nemu...

zuzkaa1991
22. jan 2023

Ak je dieťa chora a oni zdravi neriesila by som ...ak chcu nech prídu ;) my riesime vzdy skor vtedy ked dospelí su chori a deti nie tak vtedt obmedzenie mame ale my sa navzájom rešpektujeme teraz mame chripkku a chceli sme ich ochrániť tak radšej nedosli ale.ked len soplik kasel neriesila som to nikdy ;) skor.opak ak sme zdravi aby chori nedosli k nam

bbebe
22. jan 2023

Bolo by mi to jedno

777januska777
22. jan 2023

My na návštevy pocas choroby nechodíme, keď chce niekto prísť k nám, tak upozorníme na chorobu a už je to len na ich osobnom uvážení.

bajka16
22. jan 2023

Keď návštevu oboznámim s tým, že je dieťa choré, a i tak chcú prísť, tak nech prídu. Tak isto je to fér, ako keby mi oni oznámili že sú chorí a s návštevou by som nesuhlasila. Keď im to nevadí tak prečo nie.

konikkon
22. jan 2023

Samozrejme nech len prídu a odbremenia mamičku

petamich
22. jan 2023

za mna by som to tiez nevnimala ako problem a obzvlast ak si ich informovala a aj tak chcu prist, pokial dieta nie je vyslovene chore, vysoke horucky, nieco velmi infekcne, tak svokrovci by pokojne mohli prist a obzvlast ak sa zdrzia hodinu

autor
22. jan 2023

@zuzkaa1991
@anjelicek26 zdraví momentálne sú ale jedna vec je že malý má skrz chorobu mrzutú náladu a je sním teraz ťažko a druhá vec že svokra má oslabenú imunitu a myslím že pre ňu to nie je vhodné

veronikaszabova
22. jan 2023

Skorej mam pocit, ze to ty nechces, aby prisli. Ved ak im to nevadi, ze je chory, nech pridu a chvilku sa s malym zahraju.

pralinka25
22. jan 2023

malemu to mozno dobre padne a tebe tiez. prave ked je mrzuty mozno mala zmena zaberie na chvilu

autor
22. jan 2023

@pralinka25
@konikkon asi máte pravdu ....

deti95060810
22. jan 2023

ak sú zdraví svokrovci - tak nech sa páči na hodinovú návštevu...úplne v pohode.

anjelicek26
22. jan 2023

Podla mna ti mozno aj dobre padne, ze ho tu hodinu ponosi niekto iny...skutocne nedojdu na cely vikend alebo nieco podobne... to by som tiez nesuhlasila...ale toto je len dojst chvilku pozriet, pokecat, spytat sa, ci nieco netreba a odchod.

nikpa
22. jan 2023

Ak im nevadí, že sa môžu nakaziť tak nech, bolo by mi to jedno. Je to ich vec.

marianarem
22. jan 2023

Ak vedia o situacii a chcu dobrovolne prist, nebranila by som. Resp. branila by som len v pripade, ak by som mala pocit, ze to dieta nejako rozhodi. U mojho sa to raz stalo, ze pri navsteve vkuse plakal, uz ked ich zbadal zacal, a bol cely cas utiahnuty, mrzuty. Ale to bolo v prvy den choroby, uz v tych neskorsich stadiach je to ok unho.

h2o2
22. jan 2023

Mne vadi skôr keď sme zdravi a pride niekto chori a nakazi nás.

zuzkaa1991
22. jan 2023

Je to všetko o dohode skratka ;)

1mina
22. jan 2023

Riadila by som sa podla toho ako sa Vam hodi - nemam naladu, dieta nema naladu, ma teploty poviem ze su chory a hotovo. K nam svokrovci pokial nemaju decka teploty chodia, alebo aj ked uz beru atb nejaky 5ty den a nevedia uz co so sebou tak ideme k nim na kavu autom samozrejme -lebo lietaju mi rovnako doma vnutri ako u nich. Samozrejme vzdy svokrovcom poviem ze ako sme natom (kaslu, soplia atd) a nech sa sami rozhodnu ci chcu prist. Im to nevadi, a mne sa aj hodi ze bachvilu rozptylia deti. Samozrejme ked su chory v zmysle ze teplotuju, su unaveny, chcu spat, je im zle atd tak nie.

elia9
22. jan 2023

Ja ťa chápem, keď mám choré deti, tak mám rada svoj kľud..deti sú vtedy mrzuté, nemám upratané podľa svojich predstáv a posledné po čom vtedy túžim je návšteva..asi by som len milo naznačila, že to asi radšej necháme na neskôr, keď budú deti zdravé, že si to potom viac užijeme 🙂 normálna žena, matka toto pochopí..

lucilaines
22. jan 2023

No takto, chapem ze chces mat svoj klud, ale zena prosim ta mysli tu do buducna. Nie, ze teraz sa budes oduvat, ze ti dojdu pozriet dieta so soplom. Pretoze prejdu 2 roky, ty budes v praci a dieta s takouto “chorobou” mozes mat doslova kazdy druhy tyzden a este budes velmi rada, ked ti svokrovci nezabuchnu dvere pred soplavym dietatom.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zorkahorka
22. jan 2023

Vobec to neriesim. Dospelaci mavaju dobru imunitu

horalka1986
22. jan 2023

Svokra býva 3 minúty od nás a toto fakt neriešim. Pokiaľ malá nemá teploty a len kašle, či smrká, tak ju sama vystrojím a k svokre pošlem s mužom, nech si užije.

babulkomale
23. jan 2023

Vtedy razne poviem ze navsteva sa nekona. Uz som sa poucila...a uz sa pytam ci su zdravi ak ked nas niekto vola. Niektori su schopni pozyvat si navstevy aj ked su chori.

mamelka
23. jan 2023

@babulkomale ale mamička rieši,že jej dieta je choré a chcú prísť svokrovci.

babulkomale
23. jan 2023

@mamelka a ja pisem ze vtedy si navstevy nevolam. Lebo by som bola ta, co si pozyva navstevy ked je doma choroba.

u2jana
23. jan 2023

@elia9 suhlasim, tiez sa nenavstevujeme ked sme chori. Nechapem, roznasanie choroby po rodine, co je to za modu… a zvlast, ked je dieta chore, mrzute, mama nevyspata, to posledne, co potrebuje, je navsteva, okolo ktorej treba skakat.
A nie je to “oduvanie”, to je zakladna slusnost podla mna.

mamelka
23. jan 2023

@babulkomale hej hej, len mne príde,ze tam sa svokrovci sami pozvú. Ja som tak ako ty😄😁 a aj keď cestujeme z DE na SK tak dva dni nechcem nikoho vidieť, to sme unavení nie to este niekde ísť alebo niekto k nam, ale ja som taka,ze si poviem a neriešim či sa urazí niekto. Zijem môj život a nie aby bolo okolie spokojne 😂

lasona
23. jan 2023

No naša svokra išla pozrieť choré vnúčatá. Ochorela tak ze tri týždne bola neboha