Opakujúci sa streptokok u 8-ročného

15. jan 2024

Ahojte mamičky. Ja som už zúfalá. Môj 8 ročný syn, čo mal vždy ukážkovú imunitu, maximálne kašeľ a sopel čo sme vždy doma poriesili. Ako nastúpil do školy je vkuse chory, vkuse. Jedine september vydržal zdravý. A potom kolotoč .. streptokoka mal už 2x.. antibiotika za 2 mesiace vybral asi 4 balenie už. A teraz bol týždeň v škole a horúčky a zase má biely jazyk a boli ho hrdlo, zase mám podozrenie buď angína zase alebo streptokok.. ja už mám chuť tu školu nahlásiť na hygienu. Veď to nie je normálne už.

anavixy
15. jan 2024

Atb sa davaju na zaklade crp alebo len na zaklade vyterov? Atb sa davaju podla citlivosti ci sirokospektralne? Skolu hlasit na hygienu, hm, to by asi vsetky skolky a skolky boli zatvorene…

autor
15. jan 2024

@anavixy na základe vyteru. Vyjde mu vždy pozitívny streptokok. Áno ja nepoviem sopel alebo kašeľ , že prechladne ale je nemysliteľné aby mal každy mesiac antibiotiká 🫣

tajfa
15. jan 2024

Skuste sprej do nosa rinogermina a pripadne doplnit s arkodefenses kids.

lucka_ke
15. jan 2024

aj niektorý člen rodiny môže byť prenášač... ale neverím, že by donútili rodičov všetkých detí, aby išli na testy... len posilniť imunitu a možno vybrať mandle?

nikpa
15. jan 2024

A to býva tak vážne chorý, že pokazde musí mať atb alebo ich dr predpisuje len kvôli tomu, že ma pozitívneho streptokoka?

autor
15. jan 2024

@nikpa ale streptokoka sa inak nezbavis len antibiotikami. Áno, raz mal impetigo + streptokoka - 2 balenia antibiotík.
Potom mal angínu a streptokoka - balenia antibiotík.
Potom mal zápal priedušiek a nemiznuci kašeľ - jedno balenie antibiotík.

autor
15. jan 2024

@lucka_ke mandle mu veľmi dať vyberať nechcem. Vravím, nemali sme absolútne žiadny problém pokiaľ nenastúpil do skoly.

tibor79
15. jan 2024

Nie je problém v škole ale v jeho imunite. Sú prenášači, ktorí neochorejú. Tí sa neliečia. Rieš to u imunologa. Moje dieťa tiež nebyvalo v škôlke choré a v prvej triede sme dali vybrať mandle. Už to inak nešlo. Mal vysoké aslo a s každou chorobou sa mu zvyšovalo.

nikpa
15. jan 2024

Nemusíš sa ho zbaviť pokiaľ ti nespôsobuje zdravotné ťažkosti. Co teda ale nie je váš problém, chápem ze pri tom co mal syn, boli ATB potrebne.
Môj syn mal alebo ešte ma, neviem, streptokoka v nose, spôsoboval mu vyrážky okolo nosa a ust. ATB dr. dala len lokálne maste, ktoré nezaberali. Nechcela som mu dávať ATB peroralne keďže nemal žiadne iné ťažkosti len tie vyrážky. Začala som mu dávať rakytníkový olej do nosa aj na vyrážky. Okrem toho užíva Citrovital, Boiron Streptococcinum CH15, probiotika a imunoglukan. Dezinfikujem koloidnym striebrom potieram masťou s propoliosom, vyrážky do týždňa zmizli, ATB mu zatiaľ dávať nebudem.

anavixy
15. jan 2024

Ano, streptokoka sa inak nez atb nezbavis, lenze potrebujes sa ho zbavit? CRP sa mu teda nekontroluje, len sa urobi vyter a ked je pozit tak dostane atb? Pretoze streptokok s abezne vyskutuje, obzvlast v kolektivoch, to ze ho ma v hrdle nemusi vzdy znamenat, ze prave streptokok sposobuje tie problemy, moze to byt normalna viroza, pokial nie je odkontrolovane CRP tak nie je vobec iste ze tie atb su vzdy potrebne. Robit zakazdym vytery je proste hlupost, to sa nerobi, to ti povie plno uvedomelych lekarov. Niektori neuvedomeli, naopak, robis dookola vytery a uplna spicka je ked na ne poslu aj rodicov (ktori ich pravdepodobne tiez budu mat pozitivne aj ked su bezpriznakovi, presne o tom to je). Zakazdym sa dieta prelieci, ale po nastupe do kolektivu sa bakterie vratia, pretoze proste je to tak normalne. Aby to bolo efektivne, musel by sa preliecit cely kolektiv a nasledne drzat v sterilite. To na margo toho casteho uzivania atb. Samozrejme pokial aj CRP je vzdy skontrolovane (alebo teda je zjavne ze ide o streptokokovu anginu aj bez steru) a na zaklade toho sa daju atb, tak to je v poriadku.

autor
15. jan 2024

@anavixy ano. Ten streptokok robí problém napríklad vo forme angin alebo impetigo.

barbie1981
15. jan 2024

Ja viem a čom hovoríš, mám 8 ročne dievča, minulý rok mala potvrdeného streptokoka 4 krát, od októbra sa ho uuz nevie zbaviť ani antibiotikami, užíva B,C,D,Zinok, probiotiká nič nepomáha, ideme na ORL, krv, do Srobarovho ústavu v Tatrách lebo už ani doktorka nevie čo s ňou. Pokaslieva stále od októbra, už som zúfalá.

kimina21
15. jan 2024

@barbie1981 skusali ste kapucinku?

mariynka
15. jan 2024

Ktory streptokok? Pyogenes? Kapucinka, citricidal, koloidne striebro ako prir.atb. plus podpora imunity-probiotika, c, d3, forimun. Strava nizkosacharidova.. kapucinka z pupenov od serafin 2mesiace 3x20kvp, citricidal od nutribiotics 3x3kvp(musi sa riedit, je silny a horky), koloidne striekat/inhalovat..

mariynka
15. jan 2024

@barbie1981 pyogenes? Kapucinku z pupenov od serafin 3x20kvp 2mes ste skusali? M33 do hrdla aj nosa striekat?

barbie1981
15. jan 2024

@mariynka áno pyogenes, ďakujem za tip, vy máte tiež s tým bohaté skúsenosti?

tibor79
15. jan 2024

@mariynka nám nepomohla ani kapucínka, cordyceps, kolostrum, aslo čaj, dračia krv, vitaminy... Nič. Sladké nejedol vôbec, jedol veľa cesnaku, kyslej kapusty, acidka.

mariynka
15. jan 2024

@tibor79 a atb pomohli? Bo detom v okoli sa to po 2mes vracia.cim to teda vyhubit???

tibor79
15. jan 2024

@mariynka nám nepomohlo trvalo nič 😒. Bol aj v nemocnici hospit.na injekčných atb. Dali sme vybrať mandle nakoniec. Už len kvôli vysokému aslu. A ľutujem, že som nedala skôr.

autor
15. jan 2024

Ja si ale nemyslím že je to u nás mandľami alebo zlou imunitou. Myslím že je problém v škole. Pretože mám 2 kamarátky , jedna má syna tiež v triede kde chodí aj môj syn a to isté. A druhá kamarátka ma syna v inej triede a tiež to isté. A dnes mi učiteľka povedala že až 15 deti chýbalo. Myslím, že sa tam niečo kotí a bolo by fajn tu školu proste na týždeň zatvoriť, vydenzifikovat a deti by sa aj preliecili. Neviem, len si myslím že by to nebolo na škodu.

mima172
15. jan 2024

Moja dcéra je síce mladšia ale ma streptokoka a moraxellu a s Dr sme sa dohodli, že to skúsime bez atb, kedze podľa jej slov sa nelieči výter. Skúšame to cez posilnenie imunity. Je to dosť záhul, lebo je viac doma ako v škôlke. Dr vravela, že to v nose a hrdle ma minimálne každé druhé dieťa v škôlke a škole a pritom nemajú príznaky, len to rozdávajú ďalej, čiže atb by moju vyliečili ale po návrate medzi deti by to chytila opäť a každým atb len zapracujeme na oslabení imunity a posilnení rezistencie voči atb a kolotoč sa roztočí ešte rýchlejšie. Ideme nato cez každodenné inhalovanie, omegy, C, D, kvalitná nosová hygiena, nosné probiotiká, cmulacie probiotiká. Badám to, že keď ochorie, tak je do 5 dní fit, ešte pár mesiacov dozadu to boli minimálne 2 týždne s chorobou. Ak nepoznáš Simonu Brusovú (Biobrusinka), tak odporúčam. Venuje sa celostnej medicíne a veru po prvom webinári som revala dve hodiny, keď som si uvedomila ako veľmi zle robím veci.

mariynka
15. jan 2024

@mima172 co inhalujete? Moj berie d3, stastne brusko, m33, cmulacie probio, forimun, omegy, reishi, pocas choroby citricidal a kapucinku, draciu krv, homeo, do nosa striebro/m33/vincentku s citricidalom..

mariynka
15. jan 2024

Je to imunitou, co davas preventivne?

mima172
15. jan 2024

@mariynka Inhaluje Vincentku (no čaká nás pauza, nakoľko som práve dnes zniesla reklamovať inhalator 🥴), keď je veľmi zahlienená, tak pridám pár kvapiek ambrobene. Kapucínku dávam ja, aj aktuálne ju berie, keďže začala sopliť.

autor
15. jan 2024

@mariynka klasika .. vitamin C a D.

mariynka
15. jan 2024

Treba pridat probiotika, komplex vitaminov a mineralov-napr forimun a omegy.imunita je v creve..