Oregánový olej pre deti

mari_ka
22. feb 2024

Pekný deň mamičky, mate prosím skúsenosť s podávaním oreganoveho oleja deťom od 1,5 roka (pri kvasinkovej infekcii)? S akým dávkovaním a dobou užívania ste sa stretli, pripadne presný názov produktu? (informácie o tom, ze oreganovy olej nie je pre deti vhodný, mi prosím nepíšte, zaujímajú ma reálne skúsenosti mamiciek, ktoré po takejto liečbe siahli). Ďakujem všetkym.

roja01
22. feb 2024

Dolezite je vediet kolko percentny je to oreganovy olej. Ak je vysoko koncentrovany, napr. 100%, dospeli uzivaju 1-2 kvapky v pohari vody. Pri kontaktu neriedeneho oleja so sliznicou, je mozne sa az popalit. Mam vlastnu skusenost. Neviem ako silny a kolko kvapiek moze tak male dieta uzivat, no bud velmi opatrna a najprv vyskusaj na sebe.

miniminka
22. feb 2024

@mari_ka ja som ho dávala ročnému na radu magistrát. Ale kázala mi do 1,5 dl vody kvapnut 1-2 kvapky, že uvidím ak to bude moc stúpať že len jednu. A len vatovym tamponom som mu pár krát denne jazyk prestrelka a pomohlo

mari_ka
autor
23. feb 2024

@roja01 určite by som ani len neuvažovala pri dieťati nad 100% olejom, sú bežne dostupné 20% maceraty kde zvyšok podielu tvorí olivový olej, a ďalej sa ešte riedi. No ďakujem vám za radu a postreh.