Podpora imunity u dieťaťa

bubinam
13. máj 2022

Som bezradná. Aj vitamín C brala, aj glukány na imunitu, aj olej rybí (ten jej síce dávam nepravidelne lebo zabúdam) zeleninu aj ovocie má denne ale i tak bola za celý školský rok v škôlke cca 1 mesiac a pol. Najdlhšie vydržala 1 týždeň a zase bola chorá. A s ňou aj jej brat. Nemal ani mesiac a už mal od nej sople. Má 5m a vždy je od nej nakazený. Už som myslela, že keď už prišli teplé dni, tak je koniec...ale znova má teplotu a kahŕňa. Ja som už zúfalá, poraďte čo dať na imunitu 4r dieťaťu? Čo naozaj funguje. Máte to overené a pod. Ďakujem.

diamond007
13. máj 2022

@bubinam otuzovat (vzduchom aspoň), neprezliekat, nevrstvit, dať o vrstvu menej a do batohu vziať radšej navyše). To je podľa mňa cesta, je to o imunite a posilňuje sa najlepšie týmto.

danyelia
13. máj 2022

Ahoj, ja som deťom (10, 7 r.) istý čas dávala výživový doplnok Arko Defenses kids a vitamín C, no nezdá sa mi, že by to malo nejaký extra účinok...keď boli menší, boli chorí častejšie, teraz akoby si tú imunitu vybudovali, sú chorí zriedka, aj to len jeden-max 2 dni a potom to hneď prejde...Teraz im dávam vitamín C, raz zoberú, raz zabudnú. Neviem, ja mám pocit, že keď moje deti nebrali nič, bolo to lepšie, resp. rovnaké, všetky si asi musia prejsť tými škôlkovými chorobami a potom z toho akoby ,,vyrastú,, 🤷‍♀️

alenka7777
13. máj 2022

@bubinam neminaj peniaze na drahe vyzivove doplnky, ony z toho vyrastu.

riskoh
13. máj 2022

Potvrdzujem slova vyssie,vyrastie z toho....my sme boli prvy rok v ms 29dni,druhy bol lepsi,treti super,nam ale pomohlo aj vybrat nosne mandle a dlhsi pobyt pro mori

nikpa
13. máj 2022

@bubinam u nás rovnako, starší stále chorý, v škôlke vydržal najdlhšie 7 dni a to len jediný raz, inak priemerná dĺžka sú 3 dni v škôlke a 3 týždne doma. Máme ešte ročného, chorý je súbežne so starším 😒 Skúšala som všetky možné vitamíny, doplnky ale nič nepomohlo. Všetko som vysadila okrem Dčka a chorí sú rovnako. Takže len čakám kým to prejde, snad kým pôjdu do školy to bude.

zorkahorka
13. máj 2022

Nic nezaberá. Ale davam cebion, vitamin d a kalobu. Je to uz lepsie. Nepreobluekavam, otuzujeme. Od septembra do decembra bol v skolke dokopy 3 tyzdne. Asi si zvykol na nove skolske bacily, lebo odvtedy bol tazsie nachladnuty teraz az koncom aprila. Deti si tym musia prejst. A nie kazde dieta je na tie bacily rovnako nachylne

iritka
13. máj 2022

@bubinam u nas je to rovnake, tyzden v skolke je rekord, hned znovu ochorie a vacsinou to chyti aj mensia. Ta uz tiez toho s nou od babatka kopec prekonala. Tento rok je extremny a to ma vela rovnakych spoluziakov co su stale chori. Minuly skolsky rok taka chorlava nebola ked bola v 1.tr MS, ked teda neboli koronaprazdniny.

endzi83
14. máj 2022

@bubinam otuzovanim. Dcérku som kupala v chladnejšej vode od mala. A keď nastúpila do škôlky mala 3r. chýbala len, keď škôlku zavreli pre covid učiteľky a keď sme šli na dovolenku. Inak tam bola stále.

endzi83
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hennyinnsbruck
14. máj 2022

Ak nemas od imuniloga potvrdene ze ma slabu imunitu tak tie umeliny vyhod do kosa ,nepomahaju.sama vidis..deti si s tym musia prejst.
Neobliekat moc byt vela vonku s casom to bude lepsie👍👍

endzi83
14. máj 2022

@bubinam ešte, k môjmu príspevku vyššie, že teraz je síce doma, schytala kiahne. Som rada, že to máme za sebou a ľahký priebeh 🙏👶🍀

andreakotesova
14. máj 2022

Dcéra si jednoducho musí zvyknúť na "skolkarske bakterie a virusy" 😁 uvidíš, že mladší keď pôjde do skolky, tak už nebude tak často chorý, lebo momentálne to absolvuje spolu so sestrou. Takto to ma väčšina detí, po nástupe do skolky. Dokonca aj niektoré novonastupene učiteľky si tým prejdú.

janka_36
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janage
13. dec 2022

@bubinam colostrum odporúčam.