Preležanie hlavičky

sisa232
26. mar 2024

Ahojte mali ste s týmto problém aj vy ? Nám doktorka povedala a poslala nás k inej doktorke na cvičenie kvôli hlavke .... Malú sme dávali aj na opačnú stranu ale vždy sa zvalila na tú čo jej vyhovela ...teraz ju dávame na stranu kde prelezanu hlávku nemá ale žiaľ ide na stranu kde prelezanu hlávku ma a už neviem čo s tým ....keďže moja dcéra nemá rada čiapky tak sa bojím že nam predsa dajú helmicku ak sa to cvičením nespraví ....mala ma 3 mesiace

gabriela2952
26. mar 2024

@sisa232 tiež sme tak museli polohovat, zrolovala som uterák zabalila do deky a dala jej za chrbatik aby sa nemohla otočiť, zvykla si 🙂 pri prebaľovani som k nej taktiež pristupovala z tej strany, ktorú nemala prelezanu 2 mesiace ubehli a hlavičku mala krásnu 🙂

A to mala extrémne zležanú hlavu , povedala ze ak sa do 5 mesiaca neupravi, bude treba prilbu .

anavixy
27. mar 2024

Treba ju davat co najviac na brusko (aj v kociku, ked bude teplucko), polohovat tak ze chrbatik vypodlozis, pristupovat k dietatu z oboch stran pri krmeni aj komunikacii, hre… polohovat nestaci tak ze otocis dieta na bok, musis ho bud o nieco opriet (tak sa moze aj tak zosuchnut na chrbatik) alebo idealne tak ze (ak nemas speci vankusik na to) zrolujes deku/uterak a das ho dietatu aj medzi nohy aj za chrbatik, vid foto.
Prikladam link na ig, kde najdes info (od fyzioterapeutky) o tom co je dolezite pri prevencii zlezania, je to hlavne o polohovani a pristupe z oboch stran.
https://www.instagram.com/p/CWOYoQPIJZT/?igsh=e...

monika4487
27. mar 2024

Nase obe deti mali helmicky a s manželom sme si to nevedeli vynachvalit. Maju krasne hlavy teraz. Co by moj manžel dal za to, aby pred 40 rokmi boli helmicky. Po dvoch mesiacoch syn presiel z kombinovanej najťažšej deformity na najlahsiu. Cize netreba sa toho bat. Ono len to tak vyzera, dieta to neboli.

sisa232
autor
1. apr 2024

@anavixy ďakujem ☺️

sisa232
autor
1. apr 2024

@gabriela2952 ďakujem 🩷