Problém so zajakávaním u trojročného dieťaťa

avoketsimoch
8. aug 2015

Ahojte maminky, moja dcérka sa začala z ničoho nič zajakávať ☹ , prišlo to zo dňa na deň, príde mi to akoby chcela vytvoriť dlhšiu vetu a myslí moc dopredu- tak buď sa zakokce, alebo predlžuje prvú slabiku kým si rozmyslí čo chce povedať ďalej ☹ . Neviete mi poradiť ako jej pomôcť ?

jaruska8
8. aug 2015

@avoketsimoch Ako dlho to trvá? Logpedička mi radila-neupozorňovať, ani nehovoriť, že hovor pomalšie apod. Teraz by ste vraj mali veľa spievať a recitovať. Ja ako dieťa som sa vraj zajakávala 2 týždne, potom to samé prešlo. Vraj to majú šikovné deti, ktoré myslia ,,dopredu".

mickao
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mickao
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bonaqa2013
9. aug 2015

moja dcéra tiež niečo podobné mala, a potom to prestalo. tiež asi v tom veku. Neboli sme ani u odb. lekára. Moji rodičia si mysleli že už to tak bude a potom to samé od seba prestalo....V súčasnosti má 9 r.

peneloppe
9. aug 2015

Ja sm

peneloppe
9. aug 2015

Ja som sa tiez zajakaval ako mala ale len velmi kratko, preslo to vraj samo od seba.

cailinevelyn
9. aug 2015

ano, vraj myslia rychlejsie ako sa podari vyslovit a na svete je zajakanie - tento stav by mal prejst sam, tyka sa to deti prave v tomto veku. najvhodnejsie su basnicky (maju rytmus a ustalenu slovnu strukturu), pesnicky a pod.

avoketsimoch
autor
9. aug 2015

áno je pravda, že keď si spieva tak nekokce 🙂 , tak dúfam že to aj nás prejde, ale už to budú dva týždne 😒 ...

cailinevelyn
9. aug 2015

ahoj, urcite to prejde, ale za istotu a podporu nic nedas - ak to bude trvat este par dni, zajdite za logopedom, poradi vam uplne presne, co a ako by ste mali robit a aj dcerke dobre padne ina autorita v rieseni recovej chyby a Ty budes mat viac odbornych informacii, ktore na forach nemas sancu ziskat. tu laici, ktori maju potrebu sa vyjadrit (vratane mna) mozno poradit, mozno podporit, ale 100% odbornici su inde, nie na forach

jaruska8
10. aug 2015

@avoketsimoch Presne, šla by som za logopedičkou.😊