Svrbiace vyrážky

leonka17
12. sep 2012

Ahojte. Môj syn má práve dnes už 2 týždne svrbiace vyrážky. Bol v lese a prišiel akoby so štípancami. Teraz to je asi tak, že začalo to okolo pásu na chrbátiku, pokračovalo na ruke a postupuje to teraz na stehna. Staré ho nesvrbia, len nové. Boli sme aj na kožnom a dostal tekuty puder na natieranie a kvapky na alergiu. Zatial nejako bez výsledku :(

strapco13
12. sep 2012

@leonka17 parazity alebo nejake zvieratko si nedoniesol /blchu a pod/ ?

leonka17
autor
12. sep 2012

a to ako mam zistit? boli sme u detskej lekarky a aj na kožnom. že to má alergiu na ovocie

lynks
13. sep 2012

Ak je to na miestach s jemnou pokožkou, na slabinách , pod pazuchami na vnutornej strane kolien, po chrbte vlastně tiež, tak je to tzv. "srpnová vyrážka"
http://www.veterinarni-klinika.com/index.php?st...
My to máme celá rodina každý rok, cca mesiac a pol.chytá sa to v tráve a kríkoch. Jediné čo mi na to svrbenie pomáha, je hned ako začnu svrbiet , tak potierat , šúchat octom.
Ak by to bolo ono, kvapky na alergiu sú zbytočné a aiba zatažia organizmus, a pravdepodobne to tak bude, keď vravíš že nezaberajú.

leonka17
autor
19. sep 2012

dakujem za prispevok lynks. je mu uz lepsie, ale ak to bolo ono, tak to pominie samo? ten sirup zabral na 4ty den.

marichuli
1. okt 2017

Dobry den chcem sa spítať,moja mama ,ja a moj brat mame po tele male svrbive vyražky teda tíka sa to ruk na vnutornej strane ,na chrbte,zadku, mohach.okom ich ani neni vydiet ,ale na dotyk ano neviete čo to može byt .ďakujem