Vredy v ústach u dvojročného chlapca

patriciamirko
5. dec 2020

Dobrý večer, môj 2 ročný syn má vredy po dasnach a jeden na ústach neviem od čoho to má ale bral pred týždňom antibiotiká ospen možno sú to nežiaduce účinky, prosím vás poraďte mi čo stým mám snim ísť ráno na pohotovosť?

simsalabim
5. dec 2020

@patriciamirko vredy? Myslis afty? S tym na pohotovost nie.... Byvaju pri oslabenej imunite, po chorobe... B komplex mu daj a v lekarni nech poradia na osetrenie nieco, co nestipe. Najlepsie zabera tinktura gingvalis, ta ale riadne stipe. Super je krem na afty, prilne a vytvori vrstvicku, tak to tak neboli.

patriciamirko
autor
5. dec 2020

@simsalabim áno afty , a ďakujem pekne za odpoveď

simsalabim
5. dec 2020

@patriciamirko ak by ho to moc bolelo, daj mu daco od bolesti, nech moze papat. Urcite B komplex davaj dlhsiu dobu. Ak bude moc uboleny, porad sa v pondelok cez telefon s lekarkou. Urcite to len nasledok choroby a oslabenia po nej.

ninusa221
5. dec 2020

Moze to byt aj zo špiny ked napriklad si da do ist ruky.. ja som to mávala ked som si obhrizala nechty existuju na to take guličky ale najlepšia je dencianka taka fialová vodička len už to nevyrábajú.

bona69
5. dec 2020

@ninusa221 súhlasím s tou genciankou, malý mal aft keď mal len pol roka skoro v hrdle na podnebí, po dvoch dňoch zmizlo. A u nás ju majú normálne v lekárni,

ninusa221
5. dec 2020

@bona69 hej? Lebo viem že jednu dobu sa nevyrábala my mame stare taku staru odliatu od starkej ale strašne to farbí a nejde dole😂

bona69
5. dec 2020

@ninusa221 stojí okolo 5€ tuším, a hej farbi riadne, keď som mu vtedy vytierala pusu no nezhodila som otvorenú fľaštičku na zem?! Od stolíka,cez postieľku, podlahu, všetko fialové, som myslela že má klepne 😁

lenkamatkova
5. dec 2020

Určite b-komplex a možno aj probiotiká. Antibiotiká poškodzujú črevnú mikroflóru následkom čoho sa môžu objaviť afty a herpesy, preto treba dať do poriadku trávenie. Na uľavenie od bolesti vám v lekárni na to niečo dajú, netreba ísť až na pohotovosť. Ale konajte ako sama uznáte za vhodné, mama vždy vie najlepšie ;)

mabenn
5. dec 2020

nedávno to mal syn, tie vodičky na preplachovanie 0 bodov, dávala som vitamíny, hlavne b komplex a na potieranie aj kokosový olej sa odporúča, ak by nič iné nezvládol

simsalabim
6. dec 2020

@ninusa221 oficialne sa to vola tinktura gingvalis a vyrabaju ju stale, najdes ju hlavne v lekarnach pri poliklinikach, kde vedia zamiesat liek podla rozpisu lekara.