Všetko nás zapeká

narjel
18. jan 2013

Dobrý deň, mám 4-mesačnú dcérku. Od narodenia dostáva umelé mliečko, lebo som ho mala veľmi málo a nestačilo jej. Dosť pochudla vtedy. Takže nám v pôrodnici dali Nutrilon, ktorý nás strašne zapekal (vykakala sa až na 4. deň) a tak sme po týždni prešli na Hami. Zo začiatku dobre, ale časom mi ho odmietala jesť a tiež sa jej podarilo vykakať každý druhý - tretí deň. Ako sme začali prikrmovať, trochu sa to zlepšilo, len to mlieko mi jesť ani nechce. Tak som prednedávnom prešla na DM Babylove, lebo som čítala, že z neho všetky deti majú peknú a pravidelnú stolicu. Mliečko jej chutí, čo je úspech, len to kakanie sa vôbec nezlepšilo. Vykaká sa síce sama, nebolieva ju bruško, ale aj tak je to každý druhý deň, niekedy až tretí deň. A to sa už aj prikrmujeme.
Prosím, poradte, či jej dávať nejaký čajík, alebo ktoré mlieko by bolo vhodné. Bojím sa, že ju bude zapekať každé.
Vopred dakujem za odpoved.

xlucia
18. jan 2013

@narjel jednak zapeka tvoje dieta a kaka tvoje dieta nie vy spolu....
a jednak su deti, ktore kakaju obden a je to ok. podstatne je ci ma bolesti, alebo ci sa jej da vyprdiet, aby nemala zastavene plyny a bolesti brucha
ak kaka tak ako kaka, ale kludne bez bolesti, prospieva a stolica je primerane formovana, potom to neries. ciju speka aj teraz?

narjel
autor
18. jan 2013

Dnes sme mali aj problémy, lebo celú noc preplakala. ráno sa konečne vykakala, ale mala to čierne a tvrdé ako kameň. A to s nou cvičím pri každom prebaľovaní a aj teplomerom som jej pomáhala. Zvyčajne však neplače a aj si poprdká skoro stále. Len to, že to nemá riedke, ale moc husté a tak jej to ide horšie. Dávam jej hipp čajík, a vypije ho za deň tak fľašku 100 ml, niekedy aj viac.

xlucia
18. jan 2013

@narjel aky hipp? granulovany?

narjel
autor
18. jan 2013

áno. ten od prvého týždňa. už sme skúšali viacej druhov, ale tento jej chutí najviac a aj jej dobre robí. a zje mi rozne zeleninové kaše, jalbko ľúbi, niekedy mám pocit, že to jej chutí viac ako mlieko

kaja73
18. jan 2013

@narjel na stolicu je dobry kamilkovy cajik-ten obycajny v sacku-len pozor je aj alergen-takze ho treba skusat najskor opatrne po malych davkach.
Ak davas granulovany cajik,tak davas malej zbytocne biely cukor a ten spomaluje travenie a kazi zubky.

narjel
autor
18. jan 2013

Aha, dakujem. vyskúšam ten, hádam sa nám trochu polepší 🙂 dakujem 🙂

nikolet_89
18. jan 2013

@narjel ahoj ja by som jej davala do prikrmov vlocky, davam malej doteraz kazde rano do jogurtu pomaha to na stolicu a este mozes skusit kupit biogaju v lekarni upravuje to crevnu mikrofloru hlavne po prechode na UM

xlucia
18. jan 2013

@narjel chuti jej, lebo je sladky a z toho ju tiez speka. chod dnes do lekarne, a kup jej infandophilus. dva dni jej daj rano aj vecer, potom uz len jeden krat denne. mininalne dalsie tri mesiace.
a pit treba sackove cajiky, alebo prevarenu vodu. granulovane vyhod, to je hrozny bordel.
a po tyzdni tohto, namoc vlocky, a do zeleninoveho prikrmu daj par lyzic vody z tychto vlociek, vies ako to myslim?

junovka
18. jan 2013

@narjel otazne je , kedy ste zacalis prikrmami???Podla mna, ste zacali skoro s prikrmami....dalsie co sa tyka menit znacku UM...ano da sa menit, ale nie narazovo.Ak chces menit znacku UM za niektore ine, tak treba postupne...a po zavedeni noveho UM, treba odsledovat dieta asi 3 - 4 dni /stolica, vyrazka, hnacka, zvracanie, upch.nosa.../.Ak dieta trapia dlhodobe zapchy, treba urobit bud slaby vyluh harm.cajika, ale skus od Hippu Spokojne brusko.

mummy01
18. jan 2013

@narjel necitala som prispevky takze sorry ak sa budem opakovat...
1. stolicu kazdy den mat nemusi,pokial nema problem s bruskom neries...ani jedno z mojich deti nekakalo kazdy den
2. davaj Biogaju

uplne zbytocne sa stresujes,sladkymi cajmi ju vobec nenalievaj,uplne postaci dostatok vody.

kacora25
18. jan 2013

my kupujeme z rakúska mliečny cukor. predávajú ho v lekárni ale u nás bohužiaľ nie. je veľmi dobrý jedna lyžička do každého mliečka a stolicu máme pravidelnú. tiež sme mali tento istý problém, od kedy sme začali používať tento mliečny cukor malá je veľmi spokojná. len škoda že takéto veci sa k nám ešte stále nedostali.

narjel
autor
18. jan 2013

Dakujem vám baby, už som jej kúpila sáčkový čaj od 1. týždňa. A skúsim to s tými vločkami. Nejako ju nechcem dopovať liekami, nerobila som to ani malému a už 2 roky sme neboli chorý (odkedy som mu prestala dávať cez chrípku antibiotiká). 🙂
A nemyslím si, že som ju začala skoro prikrmovať. Náš detský lekár dokonca mi kázal už dávať do jedál múku a večer jej robiť klasickú krupicu do fľaši. Vraj čím skôr, tým lepšie. Lebo je vraj viac imúnna a neprejaví sa alergia. Nejako sa mi to nepozdáva, tak som to ešte neskúšala.

kattrin5
18. jan 2013

Normalne sa mi rozum zastavuje ked vidim cim vsetky napchavaju niektore zenske babatka a potom vypkakavaju ako maju deticky problemy.

aliza
18. jan 2013

@kattrin5 presne tak, absolutne suhlasim

aliza
18. jan 2013

@narjel ja osobne tymto novym 'trendom' neverim lebo nepresiel dostatocny cas na to, aby sa to dalo nejak statisticky odsledovat. Vobec sa mi nepaci, ze teraz vsetci laduju do par mesacnych babatiek vsetky alergeny lebo nejaka nova studia....a aka studia? kde ju robili? na kolkych detoch? .... podla mna je to totalna hlupost a ked raz ten organizmus nie je na takuto zataz pripraveny, tak nie je a to by mal kazdy pediater vediet najlepsie, ako funguje travenie u babatiek, na tom sa nic nemeni. My sme cela rodina tazki exematici, aj astmu mame v rodine, lekari mi vraveli, ze urcite aspon jedno z mojich deti bude mat ekzem alebo nejaky iny problem a predstav si, nema. Obe deti som zacala prikrmovat az v 6.mesiacoch a to maly bol na UM a alergeny som ten prvy rok uplne vynechala a hlavne ziaden cukor a to myslim doslovne. Moje deti nemali v zivote zapchu, v zivote nepili ziadne caje. Inak, granulovane caje su najvacsi humus a uplne kludne ju moze z nich zapekat, je tam cukor. ked tak jej daj prevarenu vodu.

katbe5
18. jan 2013

My sme boli síce dojčený, ale kakali sme až po dvoch týždňoch a vtedy mi poradili dať mrkvovú šťavu (zo surovej mrkvy) na lyžičku...tak sa pripájam k radám....

emita
18. jan 2013

@narjel dcérka bola výlučne kojená do 7 mes, takže dovtedy som kakanie neriešila, potom sme začali prikrmovať a začali problémy. snažila som sa dávať vločky do polievočky, jogurty a úplne sme vylúčili ryžu a ryžové kaše, lebo ryža ju zapekala najviac. keď už bolo zle, riešila som to buď hruškou, alebo ak nepomohla hruška tak ešte slivková šťava od hipp. tú som mala pre istotu stále doma ak by bolo zle. časom sa to upravilo, hlavne keď začala chodiť na nočník. tam jej kakanie išlo lepšie.

euka210
21. jan 2013

s tym lepkom som to aj ja citala pred rokom na stranke pre alergikov, ze lepok nie po 7m ale medzi 5-6m...ale nie v 4m...to je skoro. Kasu nemusi do 8m.
Tiez som bola za vymenu caju, nesladeny aby bol...najlepsiee aj tak cista prevarena voda na zriedenie.
S prikrmamy sa neponahlaj...mrkva, ryza zapchava. Hruska moze naduvat.

narjel
autor
22. jan 2013

Práveže mrkva jej pomôže, keď ju zje, tak sa do dvoch hodín vykaká. Ale už je dobre, zmenili sme čajík, síce sme sa trafili do správneho na druhý pokus, ale už aj v noci kľudne spáva.
Tú múku a krupicu som ešte nedávala, ani nemienim tak skoro. Má čas. Stačí jej pomaly zelenina. 🙂

jaruska12345
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
timka6
8. feb 2013

Ahojte,práve si čítam túto dikusiu, pretože tiež mám s takmer 4 mesačnou dcérkou teraz problém, nafukuje ju veľmi a zle kaká, teda pomáham jej, niekedy to ide aj samo, ale veľmi málokedy, kojím ju, skúšala som jej dať nutrilon, ale tiež mala ten istý problém, aj čajíky som skúšala kamilkový, feniklový nesladený, tiež do nej nechcem ládovať hoci čo, ešte skúsim biogaiu, alebo som počula aj o kvapkách bifiform, no pred mesiacom nám biogaia moc nepomohla, no zdá sa mi teraz že ju nafukuje akosi viac, tiež sa jej snažím čo najviac venovať, masírujem ju, cvičíme, no pri papaní sa veľmi hnevá, čo je samozrejmé, keď má asi bolesti. Myslíte že by som jej mohla dať napríklad trošku tej mrkvičkovej šťavy, a to takú surovú ?