Vysoké teploty vyše 6 dní

sasula8892
8. feb 2018

Ahojte maminky. Idem si k vam po radu. Uz som zufala 😞26.1. sme boli u lekarky lebo dcérka (3,5 r.) mala teplotu a kašeľ, robili jej aj crp aj moc - vsetko ok, predpísali nam prospan a cebion. Týždeň sme vydržali, bola ok, no v nedeľu 4.2. začala teplota 38,5 a kašeľ má stále - vykašliavací. Do toho sa pridal soplík. Teplota bola aj v pondelok a v utorok sme sa boli zas ukázať, hrdlo červené, mandle zväčšené. Opäť sme priniesli moč aj crp - všetko ok. Pani doktorka konštatovala, že má chrípku a predpísala Kalobu a Cvit a kľudový težim. No teplota vôbec neustupuje, non stop má zvýšenú počas dňa, a poobede vždy vystúpi nad 39. Pije aj papá. Proste máme non stop vkuse 6 dní teplotu a dnes sme zase boli u lekárky a zas nič - crp ok. Ja už som zúfalá. Už ju 6 dní dopujem nutofenom alebo panadolom, 5 hodín je ok kým jej to pôsobí a potom bum, zas teploty a zas 39 tak zas nurofen alebo panadol a takto dookola a lekárka stále že nič jej nie je lebo ak by niečo bolo tak crp by to ukázalo. Máte skúsenosti s tak dlhými horúčkami??? Ja sa bojím že má predsa len v tele niečo a že jej to nezistili, veď nie je normálne že má stále teploty 😞

Za každú radu alebo skúsenosť budem vďačná 🙏🙏🙏

alobalka
8. feb 2018

@sasula8892 fuha, no keď crp aj moč sú ok, mohol by to byť okrem chrípky virusovy zápal priedušiek alebo pľúc. Alebo niečo iné virusove. Ešte by mohli vziať krv, či tam niečo nevyskoci. Ale neviem teda aké sú lekárske postupy. Hlavne nech veľa pije, aby sa jej lepšie vykasliavalo, aj vylucovali tie lieky. Je chripkove obdobie, tie virozy bývajú dlhšie, ale už by sa to mohlo "zlomit" a teploty ustúpiť.

anjelicek26
8. feb 2018

Syn mal takto mononukleozu. zvacsene mandle, 40ky 6 dni. Keby mu dali antibiotika, skoncilo by to zle. Nastastie nedali. Nam to potvrdili z krvi.

mondolina
9. feb 2018

Môj syn mal to isté, crp ok, nakoniec sme s vírusovým zápalom pľúc skončili v nemocnici.

juriva
9. feb 2018

zobrat krv...
za 2.5 h je krvny obraz

bibistec
9. feb 2018

Tak je divne ze neurobili komplet krvny obraz my vzdy davame teda lekarka. A tiez sme take mali skoncili sme v nemocnici na infuziach ale bez atb a bol to virus

janka2501
9. feb 2018

moja mala horucky 38-39 5 dni, do toho jej prisiel kasel, ktory som u nej este nepocula. bola som na pohotovosti, kde jej spravili crp menej ako 8, a rtg a ten ukazal atypicky zapal pluc. ten kasel bo od zapalu pluc, hned jej dali atb, nasa detska jej vzala krv, nastastie chlamydie a mykoplazmi s nepotvrdili, dne ise na kontrolu, tak som zvedava, nam hrozilo lezanie v nemocke, pokial by teploty neustupili.

ellemell
9. feb 2018

Treba ísť znova k doktorke nech jej zoberú krv, to nie je v poriadku, že má tak dlho teploty a vidíš baby tiež hovoria, že väčšinou sa potom niečo potvrdilo. Držím palce aby to bolo lepšie.

simsalabim
9. feb 2018

@sasula8892 ja sa len podelim so svojou skusenostou s chripkou - ozajstnou chripkou, nie virozou, ktoru ludia volaju "chripka". Ked som ju mala ja (bola som uz vysokoskolacka), lezala som s vysokymi horuckami 9 dni - uzivala som aj antibiotika pocas celej doby, predpisovali ich vtedy rutinne kazdemu s chripkou, aby sa zabranilo druhotnej bakterialnej infekcii, napr. zapalu pluc. Bolo to pocas velkej chripkovej epidemie este v 90.rokoch. Rodicia uz boli na nervy, ze stale horuckujem a som polomrtva, hoci uzivam ATB. Na 10. den teploty klesli zo 40 na uplne normalnu teplotu a uz som sa zacala zotavovat. Pred niekolkymi rokmi mala chripku jedna moja dcera - s vysokymi horuckami lezala presne 7 dni. Potom tiez zo dna na den telota odisla a zacala sa uzdravovat. Vobec neviem, ci toto je normalny. bezny priebeh chripky - len som sa chcela podelit so svojou skusenostou.

siska53
9. feb 2018

@sasula8892 nech jej vezme krv a prip. Aj vytery...trvaj na tom,vsak nieco tam je,ked ma take nenormalne horucky a tak dlho.

Ja som napr.nemala az tak vysoke crp, ale z vyteru mi zistili masivne streptokoka a hemofila..

bibistec
9. feb 2018

@simsalabim asi je to normalne moj muz tak pred rokmi a este schudol za 5 dni asi 5 kg ako mrtvola bol daco strasne

anoushka33
9. feb 2018

urcite sa vratte k svojej pediatricke (alebo skuste ju kontaktovat telefonicky), ona uz bude vediet, co dalej. Je to istota a budete pokojnejsia ako z konzultacii tu na fore 🙂. Ved nas ucia tety doktorky este na poradniach, ked zaciname s babatkami : ak teploty trvaju dlhsie ako 3 dni, je vzdy vhodne zajst k lekarovi, najma ak sa stav vyznamne nelepsi pri beznej domacej liecbe. Bude dobre 🙂.

sunshine85
9. feb 2018

mohol by to byt virusovy zapal pluc...teplotu staci zrazat nad 38,5.

linddi
9. feb 2018

Ahoj. Presne týmto sme si prešli minulý týždeň. Dcérka 10 ročná, mala teploty presne od stredy do stredy. Celý týždeň v teplotách, ktoré boli cez 40 C. 🤒 Ja už som nevedela, čo s ňou. CRP mala 12, čiže žiadne atb nepotrebovala. Podávala som jej stále dokola tbl na zníženie teploty, sprchy, zavárané čučoriedky /na zníženie teploty), veľa tekutín a oddych+niečo na kašeľ. Ono to prejde, teraz je taká hnusná chrípka... treba to len vydržať. Uvidíš po týždni ako keby uťal a bola fit. Držím palce, nech to máte už za sebou...

simsalabim
9. feb 2018

@bibistec ved si na tu chripku aj spominam, ako na nieco strasne. To sa s normalnou virozou ci zapalom priedusiek ani neda porovnat. A ako tak citam,
@linddi ma podobnu skusenost s chripkou, tak si to tak bude. Ono ked si tym clovek prejde, az potom chape, preco napr. taka spanielska chripka, ci vtacia alebo prasacia, je takym postrachom...

linddi
9. feb 2018

@bibistec ja nemám odvahu ju vážiť :D, ona je vychudnutá tak či tak a teraz vyzerá chúďa ako z koncentráku...

linddi
9. feb 2018

A ešte ma napadlo... pozor pri takýchto vysokých teplotách na zápal mozgových blán. To treba sledovať, či môže v pohode zohnúť hlavu a nemá stuhnutú šiju. Nám dr povedal, že mala ťažký priebeh chrípky.

bosoriak
9. feb 2018

CRP nie je svaty gral. Moja dcera mavala okolo 4 rokov pravidelne sarlachovu anginu a CRP bolo vzdy menej ako 7. Nastastie moj lekar je normalny a vie, ze CRP sa posudzuje spolu s ostatnymi priznakmi. Ak ma napuchnute mandle, treba to pozorne sledovat, plus ci nema tmavocerveny jazyk s bielym povlakom. A sledovat, ci nahodou nie je na tele vysyp malych cervenych skvrn.

Teraz - infekcie su potvory. 39 este stale nie je nejaka extra vysoka nebezpecna choroba. Ja do 38,5 nedavam nic, ak stupne kratkodobo na 39 tiez nie. Musi mat aspon 4 hodiny horucku nad 39, aby som davala nurofen. Je to obrana tela, protilatky funguju najlepsie, virusy a bakterie naopak. Skus to bez tych liekov. Viem, ze je to hrozny pohlad, ale mozno to pomoze. Niekedy moze mat dieta horucku aj dva tyzdne vkuse, dolezite je nespanikarit a hned nepredpisovat antibiotika. Nic sa mu nestane, treba podavat dostatok tekutin a oddychovat. Moje baby mavali taketo chripky, ze dva tyzdne v posteli s teplotou.

Skus doverovat lekarke, ak by to bolo nieco naozaj vazne, urcite by mala aspon podozrenie, urcite by nenechala dieta sa zbytocne trapit. Ak by to ani po dalsich dvoch dnoch neprestalo, isla by som znovu. Ale skus vysadit tie lieky, naozaj ta teplota na nieco v tom tele je.

Vela zdaru.

jana_eyre
9. feb 2018

a nie je ospala? moj prvy syn tiez takto mal mononukleozu, len on mal biele mandle na pohotovosti mu dali bez crp. atb, ale nezabrali mu a nasa dr sa vyjadrila ze mono.. potom to mala aj dcera len miernejsie.. niekedy nie su ine priznaky iba teplota a unava.. treba vziat krv..

alaguema
9. feb 2018

@sasula8892 prestaň ju dopovať nurofenom a panadolom a nechaj teplotu, nech robí svoju prácu. Tým, že jej tú teplotu stále zrážaš, narúšaš imunitnú odpoveď - možno preto to aj tak dlho trvá. Ak vystúpa na 39, rob zábaly a ak nemá alergiu na citrusy, potieraj jej spánky a zápästia citrónovou šťavou trochu zriedenou vo vode. Do 38 nerob nič. Veľa tekutín, oddychu, nenútiť jesť a probiotiká plus vitamíny. Ak nepomôže, lekárka urobí krvný obraz.

mogaa
9. feb 2018

Tak pokiaľ má chrípku, tak to normálne je že má stále teploty. Ako som dobre pochopila tak od 26.1bola chorá, potom bola týždeň ok a teraz od 4.2. opäť teploty. Mne to skôr pripadá že po doliečenej chorobe, keď mala prirodzene oslabenú imunitu dostala chrípku. Doktorka dieťa včera videla, tak nie je v stave že by potrebovala ísť do nemocnice. Treba vydržať, chrípka trvá aj 2-3týždne. Ak by sa ale zhoršila alebo prestala jesť či piť - treba pohotovosť. Ešte by som jej dokúpila Imunoglukán (sirup na imunitu hlivy pre deti)- podporením imunity sa organizmus skôr dostane z chrípky. Budúci týždeň uvidíte, ak by stále trvali teploty, tak to bude riešiť doktorka ďaľšími vyšetreniami. Ale zbytočne ju brať teraz k lekárke kde je x ďaľších detí s chrípkou a stresovať ju braním krvi je teraz zbytočné.

ekyna
9. feb 2018

@sasula8892 bud ta mononukleoza alebo u nas mal velmi podobny priebeh obojstranny zapal usi. Nestazuje sa na uska ? Nam na pohotovosti vysvetlila, ze pri zapale usi vykazuje crp nizke hodnoty, uz neviem kvoli comu, ale ze je to tak

sasula8892
autor
9. feb 2018

Kocky dakujem za odpovede no nepotesili ste ma 😞 teraz som zlaknuta ze to ma niekde usadene.

Ved prave o to ide, ze som s nou vcera bola u lekarky a nic. Nic jej nie je treba to vylezat a krvny obraz nie je potrebny lebo crp je dobre. Akoze nonsens dnesne lekarky 😡😡😡 rozmyslam ze pojdem na kramare dnes vecer nech mam aj iny nazor 😞 toto nie je normalne naozaj.

sasula8892
autor
9. feb 2018

@ekyna ano uska jej pozerala. Nic jej takto nieje ani sa nestazuje, proste len teploty. A kym jej ucinkuje nurofen tak normalne sa hra aj papa akoby jej nic nebolo. Tak ja uz nerozumiem

sasula8892
autor
9. feb 2018

Vcera som s nou bola u lekarky a aj utorok preto pisem teraz sem ci nema niekto podobnu skusenost lebo naozaj aby mi toto stale hovorila, no uz mi je trapne tam stale chodit ale co uz ked sa bojim a podla mna to neni ok mat take horucky 😞

karollka21
9. feb 2018

@mondolina - my presne to iste - teploty, CRP ok, kjasel- a obojstranny zapal pluc :(

karollka21
9. feb 2018

@sasula8892 ja som bola 2x u obvodnej, vsetko riadne vysetrila, nic nepocula na pluckach, 2x na pohotovosti- detto, na 3x nas poslali na RTG - a rovnou cestou do nemocky. Drzim palce, nech to je nieco ine, a nech vam to skoro prejde

danielitta6
9. feb 2018

@sasula8892 aj ja suhlasim s tym ze okrrm inych virusovych veci to noze byt aj mononukleoza - aj vam napokon atb predpisu,dajte pozor aby neboli penicilinove.Hrozi obrovska alerg.reakcia,dvakrat skusenost u sestrinych deti

sasula8892
autor
9. feb 2018

Tak kocky, dnes sa stal zazrak, normalne ze este nemala teplotu 🙏 ale zacala sa stazovat na bolest hrdielka. Dost ste ma vystrasili so zapalmi pouc a mononukleozou a v pondelok ideme na kontrolu tak poviem lekarke nech ju riadne vysetri 😞

evita0483
9. feb 2018

Mňa moja dr liečila týždeň s atb pri crp 100. Na kontrole povedala, že je všetko ok. Ja som sa tak necítila, už 4 dní som mala 38.9 teploty. Zobrala mi krv, po 3 hodinách mi volala, že sa mám zbaliť do nemocnice crp 200. Tu až prišli na to, že mám obojstranný zápal pľúc.

linddi
9. feb 2018

@sasula8892 rovnaky priebeh ako moja dcera. Som rada, ze sa jej polepsilo.