Zdravá voda pre detičky aj mamičky

mataluci
20. mar 2014

Ahojte, uz dlhsie sa zaoberam problematikou pitnej vody a jej upravy. nepaci sa mi osmoza ani podobne neprirodzene zasahy do vody, chcela by som pre svoju rodinu a aj pre seba to najlepsie. Viete mi nieco odporucit? a narazila som aj na Aqvital, vraj je to slovensky vyrobok na upravu vody na cisto prirodne baze bez chemikalii a neodcerpava ziadne mineraly atd. Mate niekto s nim skusenosti? Zaujalo ma ze to je slovenske a na udrzbu treba len obycajny ocot. tu je stranka: www.aqvital.com co vy na to hovorite? dakujem pekne za kazdu radu

mantilka
20. mar 2014

Ahoj som odbornik na upravu vody. Reverznu osmozu urcite neodporucam.
Preco chces vlastne upravovat vodu? Si z mesta, dediny? Mate nejaky problem s kvalitou vody o ktorom vies?
Dolezite je skutocne si potvrdit potrebu doupravy vody...lebo dalsou upravou si mozes poskodit a hlavne kupenu technologiu prevadzkovat dosledne ! Nestaci len namontovat a ide to!
Mnohokrat su informacie o kvalite vody skreslovane dodavatelmi takychto zariadeni...pochopitelne si chcu zarobit.

Osobne by som si Aqvital nekupovala. 😉

stardust
20. mar 2014

@mataluci ked sa venujes problematike upravy pitnej vody, isto mi budes vediet vysvetlit nasledujuce vety o pristroji:

■zariadenie meniace energetický náboj, vlnovú dĺžku a potenciál vody (??)
■disponuje vlastnosťami pramenitej vody (akymi vlastnostami konkretne?)
■harmonizujúca ľudský organizmus (v akom zmysle?)
■viac energeticky nabitá (??)
■fyzikálna aktivácia pitnej vody za pomoci magnetického a elektrického poľa s využitím čiastočnej separácie iónov (hmmm, to chce vysvetlenie 😝)
■mení veľkosť a vnútorné usporiadanie klastrov vo vode a zvyšuje sa ich energia
■AQVITAL využíva titán, platinu, ródium, špeciálnu keramiku a pôsobenie farieb na vodu (co je na tom prirodne?)

monicm
20. mar 2014

reklama na ticho,zo všetkých strán znie...............pardon,reklama na vodu.................. 😎 😎 😎 😎 😎 😎

mataluci
autor
24. mar 2014

@mantilka my mame doma velmi zelezitu vodu, co je citit na jej chuti a mnohokrat je zakalena, takisto je aj velmi tvrda, je to vidiet ja na spotrebicoch a vsetkom. prave preto sa zaujimam o to akym sposobom by sa dala zlepsit jej kvalita aby to vyhovovalo co najviac mne aj celej mojej rodinke. dakujem za odpoved v kazdom pripade 🙂

mataluci
autor
24. mar 2014

@monicm nerobim reklamu, zaujimam sa 😉

kosicanka1
24. mar 2014

Ahoj tiez to riesime. Prestahovali sme sa do domu, mame obecny vodovod ale dali sme si urobit rozbor vody a je velmi tvrda a ma nadlimit manganu a zeleza.... Pripominam obecny vodovod! Chceme riesit upravu vody ale mam v tom zmatok. Pozerala som brilon a aj najnovsie ten zazrak kangen vodu. Nie je tu niekto odbornik co poradi ?

martija
24. mar 2014

@kosicanka1 mantilka - prispevok vyssie pise,ze je odbornik na vodu - resp. upravu vody....

kosicanka1
24. mar 2014

@mantilka prosim vies mi poradit ako co najsetrnejsie upravit vodu v nasom pripade... Vid moj prispevok vyssie

mataluci
autor
24. mar 2014

@stardust ahoj. ja niesom odbornik na tuto problematiku, prave preto som zalozila tuto diskusiu, aby mi mozno niekto skusenejsi poradil a nenechala som sa "ogabať" len nejakým reklamným ťahom. O tento pristroj sa ale celkom zaujimam a tiez som niektorym veciam na ich stranke nerozumela rovnako ako ty. Tak som im napisala mail aj s tvojimi otazkami :D ako odpoved som dostala toto.

Dobrý deň ,

v prvom rade ďakujeme za Váš prejavený záujem o prístroj na fyzikálnu úpravu pitnej vody Aqvital. Na základe Vášho záujmu by sme Vám radi navrhli osobné stretnutie, na ktorom Vám o Aqvitale vysvetlíme všetky podrobnosti a zodpovieme Vaše otázky. Rovnako by sme vykonali aj niekoľko testov na základe ktorých určíme, či je Aqvital pre Vašu domácnosť vhodný a dokáže plnohodnotne vyriešiť Vaše problémy s vodou a splniť Vaše požiadavky.
Čo sa týka Vašich otázok:
- Aqvital má v sebe zabudovanú riadiacu jednotku , ktorá sa prispôsobuje charakteristikám konkrétnej vody a individuálne sa podľa potreby upravuje.
- Vlastnosti pramenitej vody, ktoré deklarujeme spočívajú vo zvýšených hodnotách Ph, ktoré sú pre ľudský organizmus prospešné a zabraňujú jeho prekysleniu. Voda upravená Aqvitalom má menej naviazaného kyslíka a naopak viac vodíka, presne ako pramenitá voda. Má teda vyšší redox, ktorého hodnoty sú -100 až -250 mV, tým voda získava antibakteriálne a antioxidačné vlastnosti.
- Práve s množstvom vodíka, kyslíka a vyšším redoxom je spojený aj spomínaný energetický náboj vody, ktorý je v porovnaní s klasikou neupravenou vodou výrazne vyšší.
- Takzvaná harominzácia ľudského organizmu je úzko spätá s pôsobením farieb na vodu vo vnútri prístroja Aqvital. Pitie vody ožiarenej polarizovaným svetlom zlato-žltej a modrej farby pôsobí pozitívne na zvýšenie imunitného systému človeka, zvýšenie jeho energie, nálady a dobrého pocitu. Voda upravená Aqvitalom pôsobí v organizme na bunkovej úrovni.
- Princíp fyzikálnej aktivácie vody považujeme za naše know how.
- Keďže upravená voda obsahuje menej kyslíka zmenšujú sa aj jej klastre a voda nie je tak zaťažujúca pre žalúdok a ten ju nevníma ako potravu, ako sa často stáva pri klasickej vode z vodovodu.
- Všetky komponenty Aqvitalu sú na prírodnej báze, v prístroji niesú žiadne chemikálie, či iné organizmu neprospešné látky.

Dúfame, že na Vaše otázky sme odpovedali k Vašej spokojnosti.

S pozdravom
Tím predajcov Aqvitalu

juanitqa
29. apr 2014

Ahojte, natrafila som na tuto temu, pretoze moja suseda uz dva roky fici na upravenej vode . Najprv som sa tymito vecami velmi nezaoberala, ved vodu mame v SR dobru, ale moje zdravotne problemy ma dotlacili zacat luskat ponuku trhu, vtedy som isla k susede na debatku a "nakazila ma" Aqvitalom 🙂 . Pravdou je, ze rodinka mojej susedy pomaly ani chripku nepozna, dokonca aj deti piju sirup iba s vodou z Aqvitalu. Ta voda je lahsia a chutnejsia, naplnila som si od nej flasu na skusku na rano, lebo mam problem rano do seba nasukat co len pohar vody. S touto vodou som nemala ziaden a ani nemam plny zaludok z nej..... Mate niekto skusenosti s inymi firmami?

meluela
29. apr 2014

@mataluci navrhujem tim predajcov aquavital ako horucich kandidatov na nobelovu cenu 😀

cungojungo
7. dec 2014

my mame zariadenie na filtraciu AQUAPHOR (kupeny tu http://aquaphor.sk )
chuti ako "cista pramenista" .
na zarobenie UM vsak sme ju prevarali..

ruzovy_gunar
3. jan 2015

všetky tieto filtre a super prístroje na úpravu vody sú jeden obrovský biznis a úprimne ľutujem ľudí, ktorí sa zaoberajú takýmito vtákovinami.
predpokladám že vy ste vyrastali na normálnej preverenej vodovodnej vode a pochybujem že niekomu z vás to uškodilo, alebo áno?

fazulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chrobaaacik
5. aug 2015

My takisto používame vodu upravenu cez Aqvital, zatiaľ najlepšia voda akú som kedy pila a to sme mali možnosť testovať aj iné filtre. Doma sme mali 8 rokov espring od Amway...Aqvital upravuje aj pH vody a správa sa ako prirodzený antioxidant v tele, čím výrazne stúpa imunita, čo aj cítiť...majú aj stránku : www.voda-zdravie.sk
Dá sa u nich kúpiť aj na splátky, čo je super 🙂 ...dúfam, že som niekomu poradila a pomohla..

dianockadianka
10. nov 2015
Používateľ dianockadianka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od dianockadianka.

Filtrácia mi teda rozhodne neprijde "prirodzená".. ani zdravá. 😖 Súhlasím, že v dnešnej dobe sa bohužiaľ nedá spoliehať na kvalitu pitnej vody z vodovodu (je chemicky upravovaná, dostávajú sa do nej rôzne látky- napr. dusičnany, časté odstávky vody, havarijný stav trubiek), ale určite by som toto neriešila filtrami.. My sme to vyriešili doma tak, že kupujeme pramenité balené vody, plus aj minerálky, nech máme pestrý pitný režim. A samozrejme minerály! Sranda ako rýchlo na ne ľudia zabúdajú a potom majú jeden zdravotný problém za druhým... Tieto všetky filtre, ktoré menia štruktúru vody, určite nie sú to isté ako pramenitá voda, ktorá sa len naplní a človek si ju môže dopriať v pohodlí domova...

zdenka_eyrova
29. jan 2016
Používateľ zdenka_eyrova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zdenka_eyrova.

@mataluci ahoj. ja som si o tejto metode tiez nieco precitala, ale asi som stara skola 🙂 radsej som za pramenite vody.. co si clovek kupi... mam pocit ze z pramena je to prirodzenejsie ako ked sa meni struktura vody.

ivanka_kralikova
31. jan 2016
Používateľ ivanka_kralikova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ivanka_kralikova.

hlavne je aby sme pili cistu vodu.. to je podla mna zaklad. mna osobne dost vydesilo ked preletelo mediami ako ti ludia v nejakej obci pili 4 roky arzen.. to je sila. nechapem ako to starosta mohol dopustit ked o tom vedel, plus ma zaraza, ze takato voda moze tiect z kohutika aj kdekolvek inde 😒

igorito45
15. jún 2017

ahoj.. ak ti mozem poradit, tak je to filter eSpring od firmy Amway. je to naozaj top kvalitny filter aj ked je pre niekoho mozno drahsi. maju mnozstvo patentov, splnaju mnozstvo certifikacii (niektore ako jediny na svete) a pouzivaju vlastne specialne technologie. cela amway je zamerana na ekologicke vyrobky, bio produkty atd, cize aj tento filter je postaveny na rovnakej filozofii.. je to uplne iny system ako osmoza. je tam specialny patentovany uhlikovy blok ktory ostranuje rozne organicke a anorganicke latky - chemikalie.. okrem ineho chlor, hlinik, olovo, pesticidy, ortuť atď. potom tam je uv lampa ktora zabija bakterie a virusy. v novej certifikacii filter presiel aj ze odstranuje z vody anitbiotika, ktore zacinaju byt v prirode velky problem pretoze sa same neodburavaju a dostavaju sa do pitnej vody. a vodarne ani normy ich vobec neriesia.. keby mal niekto zaujem alebo nejake otazky pozrite na http://www.UpravaPitnejVody.sk 🙂

patress112
17. apr 2018

Ahojte, ak máte záujem o Amway výrobky (napr eSpring filter na vodu 🙂 ), prípadne o rozbehnutie biznisu, píšte mi na 0915 053 234 prípadne na e-mail patress112@gmail.com 🙂 ideálne BA TT alebo TN kraj 🙂

patress112
17. apr 2018

@igorito45 nechcem nič vravieť ale myslím, že prevádzkovať e-shop s produktami Amway je proti politike Amwayu pretože tým kazíte biznis ostatným distributorom

martina8995
29. sep 2023

@mantilka pekny den. Prosim Vas v akej konkretnej oblasti ste odbornik/cka na vodu? Pytam sa z dovodu ze u nas v obci maju deti suchu celodennu stravu v MŠ pretoze vrtana studna ktora zasobuje obecny kulturny dom aj o cca 300m budovu skoly/MŠ a rozbory vody poukazuju na koliforne bakterie Ecoli a enterokoky. Ci prsi alebo neprsi. Riaditelka chce presvedcit starostu na zakupenie filtrov. Ale Vy neodporucate umele čistenie vody akou cestou sa mame vybtat my rodicia prosim? Takto to uz dalej nekde hygiena zakazuje varit z kupnej dojceneckej vody dokonca sa nesmie ppuzivat čaj teply a teple mlieko pretoze pod zakazom varit sa mysli nepouzivanie nijakeho el.zariadenia spotrebica ☹ je to trapenie

hiro
29. sep 2023

@martina8995 Az na to ze ta magneticka uprava vody je podvod.
https://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_water_tr...