Môže prísť zlý nočný spánok dieťaťa aj neskôr?

18. feb 2024

Ahojte, pred tým ako som mala dieťa, ma každý strašil, že ako sa nevyspím, ako budem hore každú hodinu, že sa vyspím až keď bude mať dieťa 5 rokov, a možno ani to nie, veď to poznáte....
Musím povedať, že mám veľmi dobre spiace dieťa, neprespane noci viem zrátať na dvoch rukách. To isté denne spánky, nebol problém, vždy pekne zaspal, pekne pospal. Tetaz má rok, a stále spí cez 2/2,5 hodiny denne. Noc prespí asi od štyroch mesiacov celú.
Ale to strašenie je tu stále. No ved počkaj, keď bude mať rok a pol, keď bude mať dva, tri...
Chcem sa spýtať, je tu mamička ktorá má dieťa, čo pekne spalo, a ten spánok sa nezhorsil?

deti95060810
18. feb 2024

síce patrím k matkám ktoré chodili stále nevyspaté, ale si myslím že ten zlý nočný spánok už u vás nepríde...
po prvom roku už veľa detí prespí celú noc.

petamich
18. feb 2024

nemyslim si, ze to pride nejako zasadne, mozno sa kusok zhorsi spanok na chvilu, ked napr. zacne chodit na nocnik, do skolky alebo nejaky iny zasadny milnik ale zeby zrazu nespal a dramaticky a dlhodobo sa zhorsil, si teda nemyslim 🙂

dori2
18. feb 2024

ja take doeta prave zbavujem cumla a par noci je veru horsich…

4stanka4
18. feb 2024

Ja mam 3.5 ročnú a je to spachtoska. Síce celú noc prespala podstatne neskôr ako tvoje dieťa ( dlho pytala mlieko) ale oproti inym deťom je to luxus. Spáva mi ráno do nejakej pol 8 keď nejde do skolky o 12 ide spať a spi 2-3 hodiny a večer o 19:30 je v posteli. Aj keď bola bábätko spavala dobre, do roka som nevedela ze ju mame. Pamätám si len jeden jediný krát kedy sa zobudila asi o 2 v noci a bola hore asi hodinu a pol ale ako píšem stalo sa to iba raz.

enoula
18. feb 2024

Preco si robia ludia takto zle...ked nedavaju nepoprosene rady, tak zastrasuju. Asi zavidia alebo neviem.. jednym uchom dnu, druhym von. Kazde dieta je predsa ine. Mate stastie, ze mate dobreho spaca. Predpokladám, ze to uz ostane (aspon take tie typicke dojcenske budenia by uz nemali byt)

denden77
18. feb 2024

jaaa 😁 od 7m do 15m cela noc, bez problemov.. potom prisiel nocny des, 3m sme boli total v prdeli, lebo ved sme boli patricne rozmaznani 🤣 ale potom sa to zase upravilo 😊
uz ma 3,5.. v skolke cez den spi, doma ani za nic.. ale za to, vecer je klud 🙏😊

ivangeline
18. feb 2024

Nemyslim si,ze pride.Mojim sa zlepsoval praveze spanok po roku. Stalr viac a viac. Aj ked bli obdobia ale to sa zobudili len raz v noci. Ci ked bola choroba. Preunava. Nieco nespracovane.. Ale nejake extra zmeny po roku uz neprisli. Tie kt este nespalo celu noc do 18m zacali.

marianarem
18. feb 2024

Moj od 2 mesiacov prespal noc a teraz ma 4 roky a doteraz sa mu to nepokazilo. Jasne, ze stane sa, ze je chory a zobudi sa na kasel, alebo zacne vracat, alebo ma zly sen. Ale inak mame noci dobre.
Co sa ale zmenilo, je uspavanie. Od babatka bol zvyknuty zaspavat sam v postielke, vyslovene ze ulozila som, pohladkala a mohla som odist, zaspal sam. A toto sa zmenilo v 3 a pol roku, ked som si myslela, ze v tomto uz mame vyhrate. Odvtedy teda uspavame.