Kedy ste dali Vášmu dieťatku ochutnať rybičku prvýkrát?

miriam_hami
4. sep 2014

Viete, že podľa poslednej štúdie jedlo rybu iba 1 dieťa z 50 už pred 1. rokom? Podľa najnovších odporúčaní odborníkov by ale malo dieťatko ochutnať rybu najneskôr okolo pol roku života. V tomto období môžete predísť možným alergiám a navyše ryby dodajú detskému organizmu potrebné omega 3 mastné kyseliny, ktoré sú základným stavebným kameňom mozgu. Chutí rybka Vášmu drobcovi?

S Hami príkrmami môžete rybičku ochutnať už od ukončeného 5.mesiaca. Skúsili ste už príkrm Hami tekvica s lososom a cuketou?

erika630
4. sep 2014

začiatkom piateho mesiaca - losos s tekvicou ale nechutila mu 🙂

simca06022011
4. sep 2014

Ja som zacala s prikrmami az v cca 5-5,5 mesiaci, ale ryby sme mali cca 7m... kym sme sa k nim dostali (prve boli prave tuniky/lososy z prikrmov ale nie tychto uplne kasovitych,ale s kuskami...) 🙂) a do dnes ryby mala likviduje vo velkom 🙂))

muchacc
4. sep 2014

Ja som v piatom mesiaci dala

kukikuk1
4. sep 2014

Ja som skúsila tekvicu s lososom a cuketou, jasi ak v 8. mesiaci, e to chutné, malá zjedla pár lyžičiek len, ale bola som rada aj za ne.

moni244
4. sep 2014

moja mala na prelome 6-7 mesiaca, boli sme u svokry, manžel bol nachytať pstruhy a urobili sa v alobale na pahrebe, veľmi jej chutilo, kupované príkrmy som jej dávala málokedy, nechcela mi to

bubloska135
4. sep 2014

nas maly sa narodil v maji a na vianoce uz papal rybku ale len trosku, tieto vianoce dostane regulernu porciu rybky 🙂 inak papa vtedy ked my ale obcas sa rozhodne ze eeee.
takze ju skusil ked mal presne 7 mesiacov

dubka29
4. sep 2014

pri zavadzani masovych prikromov do jedneho roka sme skusili aj rybku. doteraz ich miluje. zacali sme slovenskymi rybami kapor zubac. morske ryby som zaviedla az po roku. ale so zemiakovou kasou na masle upečena je vzdy pre neho mnam

ukulela
4. sep 2014

ja mam ryby rada, maly tiez bude pravidelne dostavat, urcite sa im nebudem vyhybat. mame pristup ku slovenskym rybam, takze to budeo to lepsie ... z kupovanych urcite losos, potom pstruh, koncim pri aljasskej treske. vyhybam sa pangasom a podobne - ktore iba vyzeraju ako vodou napucany papier.
off topic: trocha menej infaltilne nazvy tem by nemohli byt? Dietatko, rybicka ...

kofoluska
4. sep 2014

Asi v siedmych mesiacoch sme skusili lososa, ale nechutil. Zato kapor a pstruh do neho padaju jedna radost. Prikrmy nekupujem, varim mu doma. 🙂

mija5252
4. sep 2014

naša Bianka ochutnala v 8 mesiaci a len sa tak zaprášilo :D takže v našom jedálničku určite nechýbajú už

mukiii007
4. sep 2014

Keď si tak spomeniem, naša jedla svoju prvú rybku ako 7-mesačná, viem, že keď som ten príkrm otvorila, tak som skoro odpadla, lebo mne nevoňala, bola to rybka s paradajkami, ale dcérka ju zbaštila celú, takže sme rybkové kupovali častejšie. 🙂

bibyke
4. sep 2014

V 6.mesiaci som mu dala prave tuto Hami tekvicu s lososom,no zial mu nechutila tak ako ostatne...

simonne1
5. sep 2014

My mame 7 mesiacov rybu sme este neskusali, tak vyskusam prave tu od Hami. zatial som ju vsak v obchode nevidela i ked som tie rybacie prikrmy hladala uz skor.

petrarac
5. sep 2014

dnes rano sme prvykrat vyskusali Hami tekvica s lososom a cuketou, primiesala som sedemmesacnej dcerke k tomu aj ryzu. po prvom hlte sa zatvarila cudne ale potom zjedla este zopar lyziciek. ostali nam este asi 2 tretiny tohto poharika. dokedy musime zjest zvysok?

stina
5. sep 2014

Hm, tak to my sme akosi neskoro...az okolo roka. Tak teraz to pri druhom musime napravit a skor mu dat rybku 🙂

miriam_hami
autor
5. sep 2014

Mile mamicky, dakujem vam, ze ste sa podelili o svoje skusenosti s ponukanim rybiciek vasim drobcom. Rybicka ma specificku chut, preto nie vzdy zachuti na prvy krat. Niekedy je potrebne, aby novu potravinu dietatko ochutnalo aj 15x, aby si na novu chut zvyklo a oblubilo🙂 Tak mamickam zelam vela trpezlivosti a detom dobru chut!🙂
http://www.klub-mamiciek.sk/products/view/hami-...
http://www.klub-mamiciek.sk/products/view/hami-...

marielik78
8. sep 2014

Ked mala dcerka asi 9 mesiacov, cize tri mesiace po zavedeni príkrmov popri pojeni... Chutila a chutia jej vsetky ryby dodnes, a to uz ma pat rockov, ale zato je alergicka na kopec iných potravin, plus na dalsie intolerantna, takze suvis s podanim morských ryb cim skor, aby sa predislo pripadnym potravinovym alergiam, by som nevidela...

ajana1
8. sep 2014

Nemali by sa paradajky zavadzat az medzi 10 - 12 mesiacom?
Tomatoes are typically not recommended to be introduced to an infant until somewhere between10 and 12 months of age. The reason for this is not due to possible allergies per se, rather, the acidity of tomatoes may prove harsh for an immature tummy.

olivka26
9. sep 2014

U nas rybu papkame od asi 7,5 mesiacov a to aj 3-4x do tyzdna,a to aljasku tresku,ta je bez kosti(ale ja aj tak pre istotu vzdy skontrolujem)robievam ju na masle s rascou a priznavam od 11mes aj troskou soli a k tomu zemiacky varene-,spolu to popucim vidliclou(mame totiz len 2 zubky ) a pekne vsetko spapkame🙂

miriam_hami
autor
10. sep 2014

@ajana1 Mila ajana1, dakujem za vas dotaz. Paradajky, rovnako ako aj ostatne druhy potencionalnych alergenov, ako su lepok, vajcia, ryby, podla odporucani ESPGHAN (Europska spolocnost pre detsku gastroenterologiu, hepatologiu a vyzivu) sa odporucaju zavadzat v obdobi tzv.imunologickeho okna, ktore je medzi ukonc. 4. az 7.mesiacom veku dietatka. Vedecke studie dokazali, ze oddalovanie zavadzania tychto potravin nemá vplyv na vyskyt alergických ochoreni v buducnosti dietata. Novy druh potraviny zavadzajte do jedalnicka dietata vždy spravnym sposobom, jednodruhovo v priebehu 2-3 dni a az nasledne pridajte další novy druh zeleninky. Majte sa pekne!

miriam_hami
autor
10. sep 2014

Milé mamičky, napíšte mi, kedy ste dali vášmu drobcovi ochutnať rybičku prvý krát a ako sa zatváril!🙂 Môžete pridať aj fotku!

sandy23
12. sep 2014

Adamko, má dnes presne 7 mesiacov a včera som mu dala ochutnať kapra,veľmi mu chutil 🙂

hviezda45
13. sep 2014

Moja mala okolo 6 mesiaca losos s cuketkov od Hami.. a musim povedat ze sa ide za tym zblaznit..strasne moc jej to chuti. Teraz mame 9 mesiacov a minimalne raz do tyzdna je vzdy nejaka rybka od Hami. Teda zatial iba losos s cuketkov ale isto budeme skusat aj ine.