Spomínate si ešte na tému práčok? Ktorú z činností - pranie alebo vysávanie - máte radšej a prečo?

samsung_tomas
24. apr 2017

Spomínate si ešte na tému práčok? Ktorú z činností - pranie alebo vysávanie - máte radšej a prečo?

karolin2
24. apr 2017

Pekný deň, určite pranie, stačí nahodiť špinavé veci a povykladať na sušiak, pri vysávaní sa človek krčí, zároveň však máme zabezpečený aspoň ten pohyb.

simca06022011
24. apr 2017

@karolin2 ked mas dobry vysavac, nekrcis sa :D

@samsung_tomas mne je to uplne jedno :DDD obe aktivity su upratovacie, a musia sa robit :D

libawet
24. apr 2017

@samsung_tomas to je veľmi divná otázka. Ako keby som sa chlapa opýtala, či má radšej sekanie trávnika alebo vŕtanie. Keď je to potrebné, obe treba urobiť. A teda ak už sme pri tom - do práčky len hodím a ona vyperie, s vysávačom treba " behať " , našťastie " behá " manžel...

samsung_tomas
autor
24. apr 2017

@libawet Dobry den, praveze ma to zmysel. Samsung ma opat zaujimave produkty o ktorych sa coskoro dozviete viac . Napr. roboticky vysavac, ktory nezbera spinu (ako metla), ale realne vysava.

dominika6
24. apr 2017

@samsung_tomas
ja sa chcem opýtať laicky...je pravda,že sa schválili nejaké normy,že vysávač už nemá sací výkon viac ako 2000 W,lebo mne sa zdá,že tie vysávače aj najdrahšie pri odskúšaní na predajni sajú z trubice slabo..
mám jeden vysávač ktorý má výkon 2200 W a ,,trhá,, mi podlahu,tak perfektne saje ..viete mi poradiť váš najlepší typ čo sa týka úspornosti energie a sacieho výkonu?
a aký je rozdiel v príkone a výkone?

samsung_tomas
autor
24. apr 2017

@dominika6
Dobry den, urcite sa toho nebojte, doba ide dopredu a pomer prikon/vykon vysavaca sa podsatne zlepsila. Co sa tyka noriem, tak momentalne maximalna hodnota prikonu domaceho vysavaca (vreckovy / bezvreckovy) je do max 1500W prikonu (odber zo siete). Tato hodnota hovori o tom kolko vysavac spotrebuje energie pri maximalnom nastaveni. Od 1.septembra tohto roka bude tato norma opat znizena na max prikon 900W. Je to nariadenie EU koli setreniu zivotnemu prostrediu. Tieto parametre prikonov platia hlavne pre dodavatelov, ktory nebudu po tomto datume schopny dodavat vysavace vyssich hodnot ako 900W. Ale pre koncoveho zakaznika to az taky problem nieje nakolko dopredaje budu urcity cas trvat. Preto este aj teraz viete sem tak kupit vysavac, ktory ma prikon aj 2200W. Na to, ako vysavac silno saje (saci vykon) vplyva mnozstvo parametrov ako hubica, hruba trubice, plnost vrecka/ zbernej nadoby a aj o aky efektivny motor vysavac pouziva. Ak vas zaujima akakovlek informacia rad sa jej budem venovat. Pekny den prajem

dominika6
24. apr 2017

@samsung_tomas
Dakujem a aj Samsung ma este nejake typy s vykonom 2200W?
Cize chapem to spravne ze sa budu vyrabat vysavace s polovicnou vykonnostou za rovnake sumy?

samsung_tomas
autor
24. apr 2017

@dominika6 Ano chapete to spravne. V EU zone sa nebudu dalej dodavat vysavace od 1.9.2017 s vacsim prikon(spotrebou) ako 900W. Samozrejme technologicky su nase vysavace pripravene na tuto zmenu a aj pocas tychto 2 tyzdov si povieme viac. Je mnozstvo vynikajucich technologii, ktore vam setria peniaze (maju nizku spotrebu pod <900W) a zaroven maju aj velkym sacim vykon.
Momentalne ak je na trhu eset niekde viac ako 2000W model Samsung tak sa jedna o dost stary model.
Urcite by som poznamenal ako aj pri inych produktoch kvalita ide vacsinou aj s cenou. Vzdy sa da, ale najst ten spravny kompromis. Ak budete mat akekolvek otazky rad odpoviem, pripadne poradim. Vyber je vzdy na vas.
Tomas

greta123
24. apr 2017

Niet lepšieho pomocníka ako práčka, keď boli deti malé, naprala som sa veľa, dobre že je to už za mnou🙂) Ale bez vysávača si tiež neviem predstaviť domácnosť🙂 Takže je to dilema, obidva výrobky sú v dnešnej dobe nepostrádateľné🙂)

magimary
24. apr 2017

@samsung_tomas jasne, že pamätáme! 😉😀
keďže máme "víťazku" doma 🙂
a aj vďaka nej, radšej perieme ako vysávame (po našich 5tich špinďúrikoch) 😉
...
možno, keď "priletí" šikovný robotík vysávač, tak budeme radi aj "vysávať",
teda pozerať sa na neho 😀

gabikas82
24. apr 2017

Mám rada oboje. Ale neznášam po praní žehliť a po vysávaní umývať 😀

erivara
24. apr 2017

Radsej periem, mala som Bosch-ku kamosku 15 rokov, ale ma opustila, kupila som si Beko a uz nie som taka spokojná s pranim. Robotický vysávač by bodol, lebo nerada vysávam, mám Philips - Filipa.

samsung_tomas
autor
25. apr 2017

@evamarek77 Co sa tyka robotickych "vysavacov" tak Samsung prichadza s modelmy ktore realne vysavaju a niesu len metly. Su plne automaticke a netreba sa o nich starat, zatvarat ich v izbach nosit do zakladni, vymedzovat im priestor a podobne. Velmi pozitivna zmena. Povieme si coskoro viac. Pekny den prajem

samsung_tomas
autor
25. apr 2017

@evamarek77 ak cokolvek zavolajte na servis , urcite rychle pomozu, mozno je to len drobnost

asire
25. apr 2017

Ja mám rada pranie, lebo zbožňujem vôňu čistej bielizne keď ju vyberám z práčky 🙂 aj vysávanie celkom môžem, ale s tým mi pomáha Simonko 🙂 manžel vôbec nie 🙂

allias20
25. apr 2017

@gabikas82 presne toto ma napadlo... 😂😂😂

gabikas82
25. apr 2017

😂😂😂

majik66
26. apr 2017

urcite pranie, horsie je uz zehlenie 🙂

marsmykkok
28. apr 2017

Pranie mám rada hlavne v peknom teplom počasí, zapnem práčku, vyberiem čisté, voňavé oblečenie, vonka to vyvesím a popri tom si aj užívam príjemné počasie a o pár hodín to mám suché, žehliť nežehlím väčšinu vecí. V zime ma skôr deprimuje že to nejde uschnúť a že vždy je plný kôš špinavého prádla.
K vysávaniu, ťažšie sa k nemu "dokopem", ale potom ma to celkom baví, akurát ma nebaví odsúvanie/odkladanie rôznych predmetov ako stoličiek a tak, ked chcem riadne povysávať, to ma irituje a na toto asi zlepšovák ešte nevymysleli, že by sa tie veci samé presunuli na miesto, kde je povysávané
a následne vrátili na miesto 🙂

jahodka8
29. apr 2017

Pranie. Aj keď je ho veľa. A tomu aj sušenie prádla, vesanie.

lucypaba
1. máj 2017

ani pranie ani vysavanie mi neprekaza, pretoze ich vastne robia pracka a rob. vysavac. Po praní vsak nasleduje vesanie prádla a nasledne odkladanie sucheho a to sa mi veru nechce. Zehlenie odpada, lebo nezehlime.