Odvlhčovač

1. nov 2023

Ahojte
Bývame v tehlovom byte, na 1.posch.(pod nami sú pivnice). Posledné 2 roky bojujem s plesňou. Robí sa mi vsade, keby to boli ,,len ,, steny v poriadku. Ale min. zimu mi pleseň chytila postele, sedačku zo spodu. Za skriňami (všetko som komplet musela preprat). Mám pocit, že každý týždeň dám niečo dokopy (používam savo, Ceresit, tabletkovy odvlhčovače, vetrame, atď) a tá sviňa sa ukáže inde. Ja už som s nervami v koncoch.
Čo ešte mám robiť ? Myslíte že keby mám elektrický odvlhčovač pomôže mi viac ako tie tablety ?
Vlhkosť sa nám hýbe medzi 60-70% skoro vždy.
Poraďte prosím niečo účinné.

sella38
1. nov 2023

Zo stien dostanes plesen len tym, ze zoskrabete na tehlu a nahodite nove stierky. Nabytok, ktory ti chytila plesen nestaci umyt, ta plesen tam, zial, stale je, aj ked ju nevidite. A elektricky odvlhcovac jednoznacne, pusteny nonstop. Vetrat narazovo, dokoran okna, viackrat denne a v zime kurit. Ale pokial mate olesen zazratu v omietke, tak sa jej ozaj nezbavite, kym nebudu nove steny.

terezia323
1. nov 2023

My máme elektricky odvlhcovac klerstein a denne vytiahne viac ako 10 litrov vody a to máme vlhkosť max okolo 60 %

viestta
1. nov 2023

Mame elektricky deLonghi, ked sme ho zacali pouzivat tak tahal denne aj dve 8 litrove nadrzky

drobcek26l
1. nov 2023

My máme elektrický odvlhčovač Rohnson. Je to najlepšie investícia za posledné roky. Mali sme presne ten problém ako vy a teraz máme už druhý rok pokoj. Púšťame ho akonáhle je takéto jesenné sychravé počasie a vypínanie na jar. 😁

majkakvet
1. nov 2023

Ano, pomoze. Tiez som roky pouzovala tablety atd. Je to nic.kupte elektricy urcite.

fiafia
1. nov 2023

Určite áno ale treba doň investovať. My mame klarstein a spokojnost veľká

jarka_black
3. nov 2023

Odvlhčovač, ktorý dokáže denne vytiahnuť zo vzduchu niekoľko litrov vody - účinné riešenie. Tablety nie, ani soľ... vzduch musí prúdiť v stovkách kubíkov za hodinu a musí byť z neho aktívne voda odoberaná.

https://www.linkedin.com/posts/activity-7046179...

...