Vlhkosť v dome - elektrický odvlhčovač

miriam_s
23. aug 2020

Ahojte, v dome máme dosť vlhko, čo je problém najmä v zime. Mali sme tablety Ceresit, niečo to vytiahlo ale teda žiadna sláva to nebola, výsledok bol dosť slabý. Problém je hlavne okolo okien a rohov kde to dosť vlhne a objavuje sa aj pleseň. Teraz sme cez leto prerábali a preto to chcem poriešiť keďže deti majú nový nábytok, nový náter v izbe, nová kuchyňa... Vlhkosť bude v izbách určite pomerne vysoká. Vlhkosť cítiť aj v dolných skrinkách, kde im tuchnú veci, preto si tam oblečenie ani neukladajú. Na novom nabytku sú aj nožičky tak možno budenpopd trochu cirkulovat vzduch... Rozmýšľame nad kúpou elektrického odvlhčovača. Viete nám poradiť niečo konkrétne účinné s čím máte skúsenosť ? Prípadne niečo na vlhkosť v skriniach ? Mali sme Ceresit do skríň ale ten prášok sa premenil na gél po týždni , no mal vydržať cca mesiac... Vďaka za rady 🙂

simsalabim
23. aug 2020

@miriam_s mali by ste riesit pricinu vlhkosti v dome, nie to hasit ceresitom... vela vody odstrani elektricky odvlhcovac, ale to je ako prikryt flak na sedacke vankusom. Flak tam ostane... treba riesit PRECO dom vlhne.

miriam_s
autor
23. aug 2020

@simsalabim problém bude zrejme v zlých základoch domu, ktorý sme my ale nestavali ... A na to aby sme vyriešili príčinu tiež potrebujeme financie. Áno súhlasím že odvlhčovač problém nevylieči ale eliminuje tu pleseň a vlhký vzduch ktorý je nezdravý kým budeme môcť odstrániť príčinu.

miskooo1987
23. aug 2020

@miriam_s ceresit je hovadina... mám na chate elektricky... v pohode odsaje tých 12 -15 litrov za deň... čo pri ceresite nemáš ani za týždeň... okolo 80 EUR má to stalo... a pomohlo to

simsalabim
23. aug 2020

@miriam_s bolo by dobre, aby sa na to pozrel odbornik, ziskate predstavu, v com to je... mozno to nebude tak nakladne. A skus sa poradit na modrej streche. A zatial ten elektricky.

anna8416
23. aug 2020

@miriam_s my v byte máme dobrú skúsenosť s odvhčovackou značky majster, cenovo cca 250 e, fungovala asi 7 rokov, za 24 h cca 7-8 l vody naťaha. Nedá sa to porovnať s Ceresitom vôbec, no po vypnutí pokiaľ je problém v dome, tak vlhkosť pôjde hore. Ale je to dobrá vec aj napr. Na sušenie prádla v zime. My sme kúpu neokutovali, a zrejme teraz na jeseň kúpime druhú.

anna8416
23. aug 2020

@anna8416 nie majster ale master, autokorekcia 🙂

miriam_s
autor
23. aug 2020

@miskooo1987 aký konkrétne máte ? Pozerala som na heureke viacere druhy .... Máte ho pustený nonstop alebo to má určitý cyklus ? Keďže budeme to potrebovať do viacerých izieb tak neviem či si vystačíme s jedným ktorý budeme presúvať alebo nám ich bude treba viac.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jumama
23. aug 2020

@anna8416 Zaujalo ma, ze moze pomoct pri suseni pradla, aby nebol taky vlhky vzduch. Mozem sa spytat, ci to aj nejako urychli susenie, ak mate pustenu tu odsavacku? Na susicku nemame v byte miesto, budeme mat psika tak a uz som si lamala hlavu, kde tak asi budem susit v zime pradlo, aby mi ho netahal... vychadza mi len spalna a to zas by som nerada mala pradlo v nej na noc. Toto by mohlo byt super riesenie, ak by to rychlejsie poschlo.

miriam_s
autor
23. aug 2020

@viestta aký konkrétne typ máte ?

miskooo1987
23. aug 2020

@miriam_s opravujem sa, stal okolo 150. Ronson. Už sa nepredáva, ale oficiálne na kapacitu 0.5l/hod, ale dáva aj viac...ono má to kapacitu na 45m2 ale mne to stačí na chate... beží nepretržite , lebo ho mám na spodnom poschodí v kúpeľni a má aj hadicu... ale ak to chceš premiestňovať tak má aj vnútornú nádrž, ale vtedy sa ti každé nejaké 4 -5 hodín vypne...(musíš vyprázdniť...) ale ako funkčnost úplne super, len nesmies zbytočne vetrať keď je vlhko vonku.... lebo potom susis les na okolo...

monika2605
23. aug 2020

@miriam_s pomohla by injektaz, ale je to financne narocne..

diewcatqoo
23. aug 2020

Tiez mame vlhko, mame zle zalozene okna, co sme si pri kupe bytu nevsimli. Prvu zimu sme to platali ceresitom a savom proti plesni, to bolo akoby sme nic nerobili. Dalsiu zimu sme kupili odvlhcovac a super. Vytiahlo to za noc 5 l, ked bol pusteny dlhsie, tak viac. Mame De Longhi, stal okolo 250 Eur a ak ho dame na chodbu, tak vytaha vlhkost zo vsetkych izieb. Tiez ma moznost susenia pradla a v zime som obcas vyuzila aj to. Pradlo uschne rychlejsie.
Nedavno sme si dali prestelovat okna, tak som zvedava na nasledujucu zimu, ci to pomohlo. Inak teda ako sa vyjadril majster, ak by to nepomohlo, zostava len okna zburat a osadit nanovo.

akvi
23. aug 2020

@miriam_s my mame starsiu verziu tohto https://www.klarstein.sk/Chladenie-a-kurenie/Od... U nas sme aj opatrenia vsetky spravili, co nam poradili, ale bohuzial, je to kamenny dom a ta vlhkost v nom velmi kolise, obzvlast na jesen je to problem. Tato vecicka to ale vyriesila.

miskooo1987
23. aug 2020

@jumama pomôže.. ono fyzika vraví jasne že rýchlosť odparovania závisí od okolitej vlhkosti...

Inak pes ti bude ťahať prádlo tak v prvom roku...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anna8416
23. aug 2020

@jumama no nejaké extra rýchle to nie je vo vlhkom byte v zime by sa prádlo sušilo aj 2 dni, tak sme večer vyvesili a doobeda bolo suché viacmenej podľa materiálu

miriam_s
autor
24. aug 2020

@akvi vďaka 🙂 áno aj my máme kamenný, takže tu ten problem s vlhkosťou bude do istej miery... určite budeme riešiť aj príčinu, len na základe info od odborníkov, lacné to nebude takže na to musíme ešte počkať...