Potravinové mole

20. jún 2023

Ahojte. Zial, uz rok sa nevieme zbavit potravinovych mol. Vyskusali sme biolit pasce viackrat a nic. Raz sa mi tam chytila mola.
Nemame ich vela, ale raz za den jednu vidim. Zlikvidujeme ju a na dalsi den to iste.
Potraviny uskladnujem len v skle. Nenechavam otvorene potraviny...
Uvazovala som nad kupou Raid na komare alebo muchy ...ale to neviem ci by malo ucinok.
Ma niekto skusenost ako sa ich zbavit ? Dakujem.

viestta
20. jún 2023

Ak si si ista, ze ich nemas nikde v potravinach a ak sa aj nejake najdu, tak by mali ostat v tej nadobe, nerozliezat sa.
Tie pasce nie su na likvidaciu, ale len na signalizaciu vyskytu. Ak mas kazdy den nvy ulovok, tak niekde musia byt a liahnu sa nove a nove dospelce. Postrek nepomoze, pretoze potraviny postriekat nemozes a skodu robia husenice, tie co lietaju uz sa len sparia a nakladu vajicka.

226lenka
20. jún 2023

Ahoj. Tiež sme mali problém s moľami v potravinovej skrini, miinulý rok na jeseň. Ja som kúpila prípravok Cyper proti hmyzu, celú potravinovú skriňu som vypratala von, nastrieľala tym cyperom, nechala pôsobiť 24 hodín a potom som ju celú umyla octovou vodou. To som urobila 3 krát. A musím poklopat, už žiadna moľa sa neobjavila.

226lenka
20. jún 2023

Ale musela som veľa potravín vyhodiť. Skús pozrieť aj ty či nemáš niekde v potravinach

sun_shine_2020
20. jún 2023

Vsetko vybrat zo skriniek a poumyvat poriadne (my sme nasli "hniezdo" v doze, ktoru som kupila v DMke - nejaky vyzivovy doplnok to bol a ja som stale vyhadzovala vsetky potraviny v sackoch a potom hento muz otvoril a tam ich bolo kopec). Ja som tusim aj octom umyvala skrinky. Potom som davala na vatovy tampon levandulovy esencialny olej (obycajny z DMky) a to som mala rozmiestnene v skrinkach, na skrinkach a vsade...a hned ked som uvidela molu, tak som ju zabila, aby nekladla dalej vajicka. Drzim palce

vlocka007
23. jún 2023

Ahoj treba všetko dôkladne popozerať my sme našli mole v sáčku v granuliach pre mačku a to by ma ani nenapadlo že tam môžu byť,vylietavali odtiaľ sa tam teda dosť namnozili tak sme vyhodili granule a všetko som kontrolovala poličky som vyumyvala octom, do misiek kompotovych si daj všade jablčný alebo vínny ocot na to oni idú dosť.