Bosna a Hercegovina - je potrebný pas pre dieťa?

560nanetka
9. júl 2022

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť či do Bosny treba pre dieťa aj pas? Syn má 5 rokov a má občiansky preukaz s fotkou. Ďakujem 🙏

viestta
9. júl 2022

Stačí pozrieť, ktoré krajiny patria do Schengenu

shewinka
9. júl 2022

@560nanetka pred rokom sme tam sli na OP.

martinmmartin
9. júl 2022

Toto pise ministerstvo zahr veci SR

Slovenskí občania môžu cestovať a tranzitovať cez územie Bosny a Hercegoviny s platným cestovným pasom alebo občianskym preukazom vo forme identifikačnej karty.
Na územie Bosny a Hercegoviny môžu občania SR vstúpiť a zdržiavať sa na ňom bez víz, ak dĺžka ich pobytu nepresiahne 90 dní v rámci akéhokoľvek 180-dňového obdobia.

Cestovanie maloletých detí
Maloleté deti do 14 rokov, občania SR, môžu cestovať do Bosny a Hercegoviny s platným cestovným pasom SR alebo s občianskym preukazom SR vo forme identifikačnej karty, a to v sprievode jedného alebo oboch rodičov, alebo zákonného zástupcu, alebo opatrovníka, alebo v sprievode inej dospelej osoby, ktorej rodičia, zákonný zástupca, alebo opatrovník dali písomné a notárom overené splnomocnenie na sprevádzanie maloletej osoby. Ak maloleté dieťa sprevádza pri ceste do Bosny a Hercegoviny len jeden z rodičov, je potrebný súhlas druhého rodiča. Hraničná polícia Bosny a Hercegoviny v prípade, že rodič má rovnaké priezvisko ako dieťa, však zvyčajne nevyžaduje súhlas druhého rodiča. V prípade, že rodič nemá rovnaké priezvisko ako maloleté dieťa ktoré sprevádza pri ceste do BaH, je potrebné, aby rodič mal pri prechode hranice doklad (rodný list dieťaťa), na základe ktorého jednoznačne dokáže, že dieťa cestuje s rodičmi (s rodičom).

alenah31
9. júl 2022

@560nanetka aktualne sme od 29.6. na dovolenke BiH - rafting na Tare a Drine a Cierna Hora. V BiH detom staci OP s foto, Cierna Hora tiez. Viac ich zaujimali papiere od auta - hlavne zelena karta nez doklady osob, ktore sa v nom viezli😁😁

nenne9
10. júl 2022

@alenah31 presne, papire od auta to je ich 😃