Chorvátsko - Brač. Pozitíva verzus negatíva

mili7
20. máj 2017

Ahojte. Mm bol veľmi rýchly a zajednal dovolenku (Chorvátsko - Brač) na prvý septembrový týždeň. Boli ste tam niekto. Aké sú tam pozitíva a negatíva. Mali by sme ísť dvaja a jedno dieťa 5 rokov, no možno pôjde aj sám, keď nedostanem na vtedy dovolenku. Aké sú tam pláže, je tam niečo k videniu? Je tam ešte vtedy teplo? Nie je tam problém s pitnou vodou. Priznám sa, že pri mori som ešte nebola a neviem, na čo sa prichystať. Vopred vďaka za všetky postrehy.

pribinak
20. máj 2017

Chorvátsko je uplne v pohode. Vodu sme nikdy nekupovali

ubosek
20. máj 2017

Je to tam na nič :(

mili7
autor
20. máj 2017

@ubosek Prečo?

ubosek
20. máj 2017

lebo su tam zle plaze, nieje tam nic k videniu, je tam hrozna zima a nieje tam pitna voda.

mili7
autor
20. máj 2017

@ubosek Mam pocit, ze si zo mna robis prdel ☹

murka13
20. máj 2017

@mili7 jasne, ze si striela z teba, je tam nadherneee a krasne more, boli sme vlani v Supetar-e

ubosek
20. máj 2017

👍

mili7
autor
20. máj 2017

@murka13 A myslíš že sa tam aj malá nejak zabaví? Lebo určite ju nebude baviť vylihovať iba na pláži a muža tiež nie.

murka13
20. máj 2017

pravdaze, cele chorvatsko je pre decka, ziaden stres 🙂 tes sa

ubosek
20. máj 2017

@mili7 to su otazky. Tak bezte radsej do tatier na turu a po hradoch

mattkapd
20. máj 2017

Chorvátsko je krasna krajina ale mne osobne sa na Braci nepáčilo. .Boli sme kuknu aj Supetar aj ospevovanu pláž Bolt. .Možno bola nevýhoda že sme išli s partiou a nemali sme vlastne auto čiže sme sa viacmenej mohli pohnúť tam kde oni. .

mili7
autor
20. máj 2017

@ubosek Pre mňa sú to normálne otázky, keďže doteraz sme dovolenkovali nanajvýš v SR, alebo ČR. Pri mori som nikdy nebola a teraz je možnosť, tak chcem vedieť čo a ako. Kebyže nemám dieťa, tak by som tak nestresovala. No kvôli nej ma zaujímajú aj "blbosti"

chjulia
20. máj 2017

Ahoj, na Brači sme boli minulý rok (Sutivan), určite sa vám bude páčiť, pláže sú rôzne - kamene, štrk, piesok, záleží kde konkrétne idete. Pitná voda tam samozrejme je, ostrov je "bike friendly", takže super zobrať bicykel. Odporúčam výlet na Vidovu Goru, je odtiaľ úžasný výlet, pri Sutivane je "park prírody" - vhodné pre deti. Taktiež môžete ísť na lodné výlety (Hvar, Šolta a Omiš boli zo Sutivanu) alebo požičať malú loďku. Keďže je to vaša prvá dovolenka pri mori, tak myslím, že už len cesta trajektom bude pre vás zážitok. Čo sa týka teploty, tak to sa predpovedať nedá, my vždy chodíme prvé dva augustové týždne a minulý rok bolo veľmi veterno v tom čase a more podstatne chladnejšie ako v tom istom čase rok predtým.
@mili7

mili7
autor
2. jún 2017

@chjulia Tak nakoniec som sa dozvedela, ze ideme do Sutivanu, tak dufam, ze to bude v pohode. Dakujem za typy na vylety a ak by Ti este nieco napadlo, tak kludne napis, nech vieme kam ist 😉

jukov
10. júl 2017

@mili7 Ostrov Brač : My chodievame do Supetaru a sme veľmi spokojní. Nám sa tam páči a stále je čo objavovať. Párkrát sme išli na blend autom ale ubytovanie nájsť cez sezónu je trošku zdĺhavejšie. Mimo sezóny bez problémov. Zábavy je dosť (vodné športy - požičiavajú šlapacie bicykle aj so šmýkalkou, banány, skútre), (na suchu - bicykle, skútre, štvorkolky), (pre deti trampolína, nafukovací hrad, detské kolotoče), more krásne čisté aj keď je tam prístav. My sme si na deň požičali skútre - bolo nás 5 dospelých - a popri mori cez lesíky, obce sme si hľadali a objavovali krásy ostrova (veď aj to je predsa zábava). Smerom keď sa ide na Postiru, teda ešte za ňou, sme objavili nádhernú zátoku medzi skalami Lovrečina (boli sme tam potom viackrát), nie je veľká ale je tam aj reštika, mini zoo, na brehu piesok a v mori tak isto. Pozvoľný vstup do mora, 30-50m od brehu ešte voda stále len po prsia. Pre detičky raj. Na opačnú stranu zase Bol (ako už písali predomnou) a Vidova Gora - nádherný výhlad (Zlatni rat, ostrov Hvar aj ďalšie ostrovčeky). Keď pôjde niekto dovolenkovať na tento ostrov, určite nezabudnite ísť na Vidovu Goru, nebudete ľutovať. Skoro až na vrchol sa dostanete autom. Z Vidovej Gory sa dostanete do Bolu na Zlatni rat, píšu že je tam hrubozrnný piesok, ale ja by som nazvala jemný štrk, ale príjemne sa na ňom chodí. Supetar večer ožíva. Chodievali sme si zahrať biliard, tancovať, posedieť si pri drinku. Plno stánkov rôznymi suvenírmi a dobrá zmrzlina. Pre deti robievali z kopčekov zmrzlín rôzne figúrky - postavičky, držali kornútky a predavač im hádzal kopčeky do nich. Hádzal ich do vzduchu, za seba a všetko padalo do kornútok. Detská sa tomu tešili. Vonku bliardové stoly. Nám takáto zábava stačí, všetkého trošku, aspoň sa človek nepresíti, alebo asi nie sme veľmi náročný 🙂 . Sutivan je malá dedinka, ale plážičky má pekné - čisté more, ako všade na Brači. 2 roky sme tam neboli, tak možno už aj tam to ožilo. Na Lovrečinu to máte asi 20km. Juj, už sa tešíme na koniec augusta a hurá do Supetaru 🙂 . Krásnu dovolenku každej rodinke.