Mena v Thajsku

jana585
30. apr 2019

Dá sa platiť v Thajsku eurami alebo treba mať zámene za Bathy??

weronyqa
30. apr 2019

Eurami sa dá platiť len na luxusnejších miestach.

ankusik
30. apr 2019

da sa na vela miestach aj €, resp. v dolaroch, ale rozhodne sa to neoplati 🙂 navyse na kazdom kroku su zmenarne (vacsinou je tam lepsi kurz, nez v bankach)

stankadu
30. apr 2019

kolegyna bola nedávno a spomínala, že lepšie je zameniť na bathy. Jeden z ich partie si nestihol zameniť, tak platil €, ale sa ho viackrát snažili "ošmeknúť". Potom si aj on radšej zamenil.

r0mana
2. máj 2019

Boli sme v Thajsku v januári tohto roku. V hoteloch sa dá platiť kartou, bathy sme si zamenili na letisku v zmenárni, príp. uskutočni výber hotovosti z bankomatu. A určite si hneď na letisku zakúpte SIMkartu s dátami.

damolly
2. máj 2019

Ahoj 🙂 radšej platiť s Bathy 🙂 a nespoliehať sa na to že niekde sa dá platiť eurami alebo dolármi. Odporúčam hneď na letisku si vybrať z bankomatu hotovosť určite ju budeš potrebovať pokiaľ nemáš transfer z letiska na hotel zadarmo alebo ak budeš hneď pokračovať na druhé letisko z kadiaľ lietajú vnútroštátne linky tak aby si mala na taxík. Na každom ostrove čo sme boli bol bankomat s kadiaľ sme si vyberali hotovosť a v každom ubytovaní sme mali trezor kde sme ich schovali 🙂. Eurá sme mali odložené iba na cestu späť keď sme jednu noc trávili v Dubaji . A ako sa píše vyššie zakúpiť si sim kartu aj s dátami.

lea54
5. máj 2019

určite bathy, zmenárne sú na každej ulici, menili sme len toľko, koľko sme práve potrebovali. Vystriehli sme, kde majú najlepší kurz. Sú tam však také malé rozdiely, že sme neskôr ani na ne nepozerali. Najlepšie je ísť na výlet súkromne taxíkom, sú na každom rohu. Taxikárovi sme povedali, kde všade chceme ísť. Podľa mapy sme si urobili plán. Odviezol nás, popozerali, pofotili sme a zakaždým na nás čakal. Tak sme obišli viacero zaujímavých pamiatok, centrum mesta. Dokonca nám aj poradil, kam máme ešte zájsť. Nakoniec nás odviezol do hotela. Je to určite lacnejšie ako cez CK. Taxi treba vyjednávať.

lea54
5. máj 2019

Neobjednávajte taxi cez hotel/drahý. Je tam pokoj, boli sme 2 baby a bez problémov sme chodili samé.