Kde dostane muž pôžičku, keď pracuje na dohodu?

nyika
6. jún 2014

BAby včera som sem písala..a priatelovy som navrhla, nech odstupi od zmluvu v t-mobile, a zmluvu pokutu by zaplatit cca 2000 eur za 4.mobilne telefony na paušal...Chcem sa vás spytat či neviete niekde kde by mu dali požičku ked robí na dohodu ?Lebo ja si za neho nevezmem,ale mesačne plati 220 eur tie paušaly, a nevladze to splacať hlava sprosta ked už to mám tak napísať 🙂 Chcem aby platil len tu požičku mesačne max 70 eur..to je omnoho menej ako 220eur Je mi jasne že prepati viac tu požičku,ale stale lepšie než tolko platiti mesačne..a za tri roky da len na t-mobile 6339 eur..a to je strááášne vela.Skuste mi poradiť .Ďakujem .

sisaha
6. jún 2014

@nyika nech mu na pokutu pozicaju rodicia, alebo oni nech si vezmu na seba tu pozicku. Ty si ju urcite neber. Dufam, ze sa mu uz otvorili oči, ze za tie 4 telefony nezarobil tolko, kolko da v skutocnosti operatorovi. A 2000 je rozhodne menej ako 6000. Takze ja by som volila cestu pokyty a ukoncenie.

25daniela
6. jún 2014

@nyika a nedalo by sa v t mobile dohodnut, sak aj tam su iba ludia, ved to nieje normalne, ze natlacia cloveku 4 mobily... normalne sa tam neskusi popytat? Neviem co si pisala vcera.

nyika
autor
6. jún 2014

@sisaha Rodičia mu nepomožu,oni si požičku nevezmu ,a ja tiež nie,preto som sa pýtala či neviete o dakej požičke kt. poskytnu tomu čo robí na dohodu.

nyika
autor
6. jún 2014

@25daniela TAk su milí len ked ponukaju telefony, a ked niečo potrebujes od nich tak su odporý,vlastná skusenost :/

25daniela
6. jún 2014

@nyika no, ved to je jedno byvanie, sa cudujem cloveku, ked ma neaky brutalny pausal, jeden, ale hned 4? Ja fungujem na o2 a viac ako 10 eciek nikdy nemam, to si ani predsatvit neviem, ze by som nieco take mohla platit... jedine ze by som zarabala ako manageri v usstele...

sisaha
6. jún 2014

@nyika su banky kde prijem neskumaju - treba si ich obehnut.

25daniela
6. jún 2014

@nyika bud aj ty odporna, preto som od nich odisla, boli tam este odpornejsi ako v orangi..

25daniela
6. jún 2014

@nyika dala by som si zavolat neaku najvecsiu hlavu z pobocky a pekne by som tam ostala nasackovana, kym by daco nevymyslel... sak to je nahlavu... 4 pausaly

nyika
autor
6. jún 2014

@25daniela áno jedno bývanie,najradšej by som ho ubila,ale to nepomože 🙂 treba to riešiť a toto je podla mna lepšie cesta ,než platit 220 eur mesačne,a ked nahodov nebude mať s čoho zaplatiti tak pokuta 150 eur..bože to si neviem ani predstaviť..až mi je zle...Ale čo už,netreba nariekať,treba to riešiť,..Ja tiež nechcem od nich nič.. Nikdy mám od nich aj internet kt my chvala bohu konči v novembri a hned sa mi bude lepšie dýchať 🙂

nyika
autor
6. jún 2014

@25daniela áno je na hlavu ale nariekať tu nebudem,to mi nepomože hladam riešenie ,preto som sa pýtala požičku na dohodu.

nivi
6. jún 2014

@nyika skusila by som nejakeho financneho poradcu. Nebude to jednoduche ak pracuje na dohodu ale mozno sa da nieco urobit. urcite si neberte od pofidernych nebankoviek.

nivi
6. jún 2014

@nyika este ma napadlo ten zlty melon skusit https://www.zltymelon.sk/najvyhodnejsia-pozicka...

nyika
autor
6. jún 2014

@nivi Ďakujem pokukám to 🙂

yanni
6. jún 2014

@25daniela
@nyika teraz je neskoro plakat nad rozliatym mliekom. A ja si nemyslim, ze mu fakt NATLACILI tie 4 pausaly. On je nie svojpravny. Naco su jednemu cloveku 4 mob. telefony na pausal. Sam si je chyba. Nemal ich brat. Nemal jednoducho nic podpisovat.
Moj muz a ja zarabame dobre a predsa mame len po jednom sukromnom mobile a dokonca ani tie nie su na pausal. Mame kazdy internet v mobile za 9 €, takze väcsinou whatsappujeme a ked treba zavolat, tak to je fakt len par sekund. Ja sa vysplham maximalne na 10 €, muz tak na 15, ak vobec.
Co pre pana jana ma to za pausaly za 220 €?

dionyzka
6. jún 2014

@nyika ja by som to riesila takto: pisomne vypoviem zmluvy, uvediem dovod, preco tak robim a poziadam ich o splatkovy kalendar na splatenie pokuty. Oni su v prave, podpisal zmluvy dobrovolne, ale i napriek tomu chcu oni svoje peniaze a je lepsie dat niekomu splatkovy kalendar ako sa s nim natahovat, davat podnety na exekuciu...

nyika
autor
6. jún 2014

@yanni Ja tu netvrdím že mu ich natlačili !! Ja viem že je si sám na chybe..ja som sa niečo pýtala,nežiadam o vaše uražky a bla bla...viem že bol sprostý že to vzal,ale mne to nepomože že mi tu budeš písať že si je sám chyba čo ja velmi dobre viem.

yanni
6. jún 2014

@nyika tak nech mobily preda, neviem ake ma ale za taky iPhone za jeden dostane 600 €, da vypoved, zaplati pokutu a ked sa nepouci na vlastnej hluposti, tak uz mu nie je ani rady ani pomoci. Ta dnesna mladez. Nema riadnu robotu, nema prachy, ale vsetko chce mat.
A ty ani sa neopovaz za neho brat na svoje meno nejaku pozicku. Lebo clovek v tazkej chvilke naslubuje vsetko ako ti to bude splacat atd. Nakoniec ostanu jeho dlhy na tvojom konte 😠
A ty, ked si bral tie mobily, si mu nic nepovedala? Ja by som s mojim muzom pekne zatocila.

mackova11
6. jún 2014

@nyika na 2roky je zmluva v t-mobile nie ???? a všetky 4čísla končia rovnako??? nemyslím si že vybral 4 paušály naraz alebo ano ??

nyika
autor
6. jún 2014

@yanni On nemá tie mobily ,ja so sa to dozvedela až o 4 mesiace neskor ked mu prišla pokuta, čo som sa čudovala, a zapieral zapieral, tak som mu povedala nech sa oblečie že ideme do t.mobilu to zistit že akože mu prišla 390 eur pokuta .Tak sa priznal,že povyberal mobily ktoré nasledne hned založil a zaplatil najom,lebo že vraj nemal na najom tie mesiace,lebo si nakupil auta,kr.opraju a predava dalej..Nerozmyšla vtedy vobec,lebo sa bal že prideme o najom..Nie ja si neberem ,ani ma nehne nech padne s prepačením na papulu sám a nech sa postaví 🙂 ale ostane tam..Ja ho max podporím psychycky ale nič viac.

nyika
autor
6. jún 2014

@mackova11 nie tušim každy mesiac či ako,fakt neviem do dnes neviem aku ma zmluvu,lebo som o tom počuť necchela,ale takto to neide dalej platiti tolko mesačne,tak dnes mi donesie domov 4 zmluvy,aj odpadnem :/

mackova11
6. jún 2014

@nyika tak ako nezávidím , ale ja by som ho zabila asi , lebo to nemá logické vysvetlenie sa na také dať a ešte ked je človek v takej finančnej situácii že si to nemoze dovolit, a na takych sprostostiach potom majú ludia exekutorov za patami a tak , ale tak držím palce nech to nejak vyriešite.

yanni
6. jún 2014

@nyika uff tlk. Ale laska nelaska. Zbav sa ho. Takyto kseftari sa nikdy nepoucia. Namiesto toho aby si hladal aj dve roboty, naberie si mobily a tym chce zaplatit najom? To akoze kde sme. Babenka, takyto chlap nestoji za nic. Neviem kolko mate rokov, ale daj si fasa pozor aby este aj tebe nenarobil dlhy. Naobjednavat na tvoje meno sa v internete da vselico.
Myslim, ze ziadna banka mu uver neda. Hlavne, ked nema riadnu robotu.

stefka33
6. jún 2014

@nyika Ešte ma napadla jedna možnosť, čo si myslím, že by stála za vyskúšanie minimálne. Písala si, že priateľ pracuje u príbuzných na dohodu. V dnešnej dobe za neho tak či tak platia odvody ako keby pracoval normálne na zmluvu, či už na dobu určitú alebo neurčitú. Medzi prácou na dohodu a na dobu určitú nie je tuším veľký rozdiel pre zamestnávateľa. Ale pre banky to rozdiel je. Ak by požiadal zamestnávateľa, aby ho zamestnal namiesto dohody na dobu určitú, tak mu banky v pohode dajú spotrebný úver. Môj manžel pracuje na dobu určitú už zopár rokov (zhruba každé 2-3 roky podpisuje novú) a v pohode sme dostali hypotéku aj stavebný úver. Nech nie je pohodlný a nech to skúsi vybaviť. Alebo ak mu neveríš, že sa na to pýtal, tak zájdi za jeho zamestnávateľom ty a povedz, že potrebujete úver, či by sa nedala tá zmluva na dobu určitú urobiť. Veď vieš ako sa hovorí - Kto sa hanbí, má prázdne gamby.

nyika
autor
6. jún 2014

@yanni Tak zbaviť sa ho nezbavím , problémy treba rišiť a nie nechať ho tak,ok spravil chybu ale zato mám od neho utekať?? ked to spraví druhý krát nepoviem,ale teraz ??keby každa utekala tak to kde sme 🙂 ja sa mu snažim pomocť,a nie tak že si vezmem požičku to isto nie..a neboj na mna nevezme nič,to nemože a ja nesom blba.🙂má 25 rokov,v tomto smere je nezrelý ,ale máme dieťa a je otec dobrý..Spraví všetko čo poviem,s mlím mi pomaha,i ked sa vo výchove sem tam poškriepíme lebo ja niečo zakažem on dovoli a opačne,ale koli tomuto sa ho mam zbaviť?? to nie.Treba si pomahať a nie vykašlať sa jeden na druhého.

nice202
6. jún 2014

@nyika jedine nebankovky mu pozicaju....

yanni
6. jún 2014

@nyika no tak to je este väcsi gol, ked uz mate aj dieta. Uz by mal dospiet. A prvy krat to asi nie je, ked pises, ze kseftuje aj s autami atd. Z kseftarov sa nikdy nic nevyklulo. Nech si jednoducho najde poriadnu robotu. V pase mas, ze si z BB. V BB a okoli sa robota najst da. Musi zobrat hocijaku ale hlavne na riadnu zmluvu, nie na dohodu. Ked bude mat stalu pracu, tak mu mozno niekto da aj uver.<hm tazko radit, ked nemozte banke ani len staly riadny plat predlozit. A jeho rodicom sa ani necudujem, ze mu nechcu pozicat. Asi si synacika velmi dobre poznaju.

yanni
6. jún 2014

@nice202 uff ale nebankovky beru take uroky. Uzernici 😠

nice202
6. jún 2014

@yanni ale ina moznost pre nich nie je, pretoze nikto normalny mu nepozicia...bohuzial

yanni
6. jún 2014

@nice202 no ved to, ze nikto NORMALNY im nic nepozicia.

25daniela
6. jún 2014

@nyika mas pravdu, peniaze vzdy boli aj budu ale dobry otec pre dieta a este vlastny... ten sa hlada tazsie 🙂
Takze ja by som to riesila asi nasledovne, ako niekto pisal hore, vypovedat zmluvy, napisat dovod, ze nevladze splacat a potom pytat splatkovy kalendar na pokuty. A pozicia vam asi fakt iba nebankovka, alebo keby aspon mal neaky ucet v banke, kde mu chodia neake peniaze, tak vtedy by sa s nim mozno jeho banka bavila... urcite to bude aj cez tu nebankovku na dlhsie ale bude to vladat spracat...
A inak s tymi kseftarmi je to zle... ale asi vies co mozes od neho cakat, ked uz mate aj dieta...
Sem tam ked mam telku zapnutu, vidim reklamu na tesco pozicky... mozno by to pomohlo...