Kde poistiť dieťa a kde mu šetriť?

paui
10. jún 2014

Ahojte 🙂 chcela by som zistit, kde sa najviac oplati zalozit bábätku nejake setrenie, ale tak aby to malo aj s poistenim a dali sa mu tam vkladat peniazky...mate nejake rady alebo skusenosti? dakujem

sisaha
10. jún 2014

@paui hlavne si daj pozor na jedneho, ktory ti bude tlacit do hlavy, ze najlepsia je jedine novis poistovna, ktora mimochodom funguje na trhu iba pol roka.

paui
autor
10. jún 2014

@sisaha dobre vediet...dakujem...este som o nich ani nepocula

jamelia
10. jún 2014

Ahoj, my sme obom detom zalozili terminovany vklad, kde im mesacne odchadza po 20 €. Tiez som rozmyslala, co bude lepsie, ci poistenie alebo setrenie. Nakoniec sme si vybrali toto. Ale myslim, ze tieto terminovane vklady pre deti robia niektore banky zaroven aj s pripoistenim 🙂

frapper
10. jún 2014

@paui Ja by som ti odporučila Farbičku od Allianz,je to so šetrením+pripoistenia úrazové,minimálne za celú zmluvu 22€,kde 15€ ide do šetrenie,ale všetko sa odvíja od toho,čo všetko tam budeš chcieť mať.Ale Allianz je už na poistnom trhu dlho,ešte má aj zmluvy SL.poisťovne,takže je aj silná a myslím aj dostupná,budeš ju vedieť nájsť,keď budeš niečo riešiť.Cestovné poistenie pre dieťatko je tu grátis.Je nastavená do 25 veku dieťatka,čiže neskôr už dospelé je poistené za detské peniažky,ale v 18 roku to môže vybrať,pri štúdiu na VŠ,keď by išlo podnikať,alebo pri vydaji v týchto prípadoch,to vyberie skôr a to 105% nasporenej sumy.Ak by bol záujem,môžeš na písať do pošty,aj nezáväzne,len viac vedieť.

thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dreamlady
11. jún 2014

Dobrý deň prajem,
V prvom rade by som chcela reagovať na sporenie na termínovaných vkladoch. Predpokladám, že zhodnotenie je tam max, 2,5% ročne a pri 3,2 % inflácií akurát kvalitne peniaze znehodnotíte.
V druhom rade chválim radu s Farbičkou je tam možná kombinácia sporenia a poistenia a poskytuje komplexné krytie. Samozrejme Farbička nie je jediná na svete. Kvalitný je aj detský produkt Snoopy (Amslico) alebo krytie zo šetrením v rodinnom produkte Lavita (Generali). Bolo by vhodné sa zamyslieť kde a ako sú krytí rodičia a skombinovať to spoločne.
V treťom rade reagujem na Novis. Áno Novis je síce na trhu krátko, ale za jeho vytvorením stoja roky skúseností. Vychytali chyby a nedostatky a vyhladili ich spojením do geniálneho produktu. Tuna by som však podotkla, že to nie je detský produkt i keď vstupný vek je nižší. Rozhodne ho odporúčam od 20 rokov vyššie.
Nebudem tu vykrikovať, že Novis je najlepší. V prvom rade treba spoznať klienta presne a zistiť čo potrebuje. Takže milý pán Thomas trochu sa nad tým zamyslite.

thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dreamlady
11. jún 2014

@thomashyrja
Napísala som, že ho ja odporúčam od 20 rokov, pretože je flexibilný a 20 ročný človek už si vie celkom sám vybrať čo od života chce a ako si ho predstavuje. Je to orientačne a samozrejme ako som zasa ja napísala tak klientov riešim individuálne a nie hŕŕ teraz im pacnime Novis lebo je dobrý. A okrem iného poisťovne pri dožití svoje záväzky vyplácajú. Nebavíme sa o investičnom životnom poistení pre dospelých - v tom je Novis naozaj dobrý. Ale čo sa týka detských produktov siahla by som po inom. To je môj názor a rada z praxe.

thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dreamlady
11. jún 2014

hmm... Očividne ste si opäť vytiahli to čo Vám vyhovuje, ale v poriadku.. niekoľkokrát spomenutý individuálny prístup ste odignorovali a napadli ste ma. Skôr tieto Vaše reakcie nazvem ako dobrý pokus 🙂 Trochu ste zabudli na vstupný poplatok, na ktorý rozhodne väčšina začínajúcich rodičov určite bude mať 🙂 Takže pokiaľ sa nestretnete s klientom a nezistíte si všetky jeho možnosti tak láskavo nechajte prácu finančnému agentovi, ktorý vie čo robí 🙂

thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brady1
11. jún 2014

@thomashyrja podvodnici

thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brady1
11. jún 2014

Vás poistovnu a poprosila by som netykat nepozname sa.

barbra1
11. jún 2014

ja nie som žiadny finančný agent, lebo ako vidím sa tu konverzácia zvrháva na boj poisťovákov, my sme dali malým sporenie v prvej stavebnej poisťovni, pre bábetko tam bolo založenie bez toho vstupného poplatku... poistenie pre malých sme vyriešili tak že ku manželovej poistke sa dali asi za 4 E dopoistiť aj deti, ja moc tie poistenia neuznávam pretože sa mi to zdá že radšej si budem sporiť ako niekde dávať peniaze kde sa mi nevrátia a ešte sa mi to nepáčilo že pri poisteni to ide do fondov a výnos nie je garantovany, a manžel je tuším poistený v generali...

rachel978
11. jún 2014

@paui skús pozrieť aj stavebné sporiteľne, tam síce nie je poistenie, ale úroky vyššie a je tam aj prémia. kedysi pred rokmi to bolo oveľa výhodnejšie, teraz to už nie je to čo to bývalo ale zdá sa mi, že je to viacej ako na vkladných knižkách pre deti.

sisaha
11. jún 2014

@thomashyrja neuraz sa, ale spamujes mi spravy a prezentujes svoju poistovnu ako nieco najlepsie a rad by si mi predstavil svoju vyhodu.. V druhom roku poistenia nemas ziadnu odkupnu hodnotu a preco by si ju aj mal mat? poistka je dlhodoba zalezitost a ten kto nema zaujem si setrit a chce mat osetrene rizika, nebude mat ziadnu odkupnu hodnotu. Je to jeho rozhodnutie. Ja mam tiez poistky zamerane na rizika a nezaujima ma ziaden setriaci produkt. A takisto nevidim dôvod prečo by som mala svoje poistky rušiť lebo su mladšie ako 5 rokov, tak ako si to prezentoval ty.
Nepodsuvaj niekomu nieco co nechce.

kaktusik007
11. jún 2014

@paui ja mam pre deti uzavrete poistenie farbicka od allianz -- svojho casu som pracovala ako likvidator takze v case uzatvorenia zmluv som podrobne lustrovala vsetky poistovne a tie ich drobne pismenka 🙂 a farbicka vysla jendoznacne najlepsie. Musim podotknut, ze vo farbicke NEMAM ziadnu kapitalotvornu vlozku!!! len cisto urazove poistenie. A rovnake mam aj sama pre seba - iba rizikove.
Tolko k poisteniu. co sa tyka setrenia, tak detom som zalozila podielove fondy v tatrabanke -- v tatre preto, ze tam mam ucet uz kopec rokov, a podielove pretoze to nemam v plane tak skoro vybrat a mienim im sporit minimalne cez 10 rokov... tam sporim mesacne 20 eur, plus im tam davam ak mimoriadne dostanu nejake peniaze od rodiny..
a este sporim na stavebnom sporeni - pre deti - to je ale na moje meno, pretoze som rozvedena, a otec deti by stavebnym sporenim na ich meno mohol zial nakladat (nebudem predsa sporit pre ne aby niekto iny ich vybral, ze ano).

takze moja rada --- spor produktami na sporenie, a rizika vykri produktami urcenymi primarne na riziko 🙂
dieta nepotrebuje zivotnu poistku... dieta potrebuje mat vykryte urazy 🙂

lubomirspetko
11. jún 2014

Dobrý deň, poistenie a šetrenie pre dieťa sú 2 rozdielne veci. Keď to budete riešiť spoločne v jednom produkte prídete zbytočne o veľa peňazí na poplatkoch a drahých produktoch. Rovnako poistenie v Allianzi pre dieťa je zbytočne predražené.

Odporúčam prejsť si môj článok o tejto problematike: http://spetko.blog.sme.sk/c/358432/skvela-inves...

Šetriť odporúčam cez sporiace programy alebo stavebné sporenie. Poistenie slúži na ochranu prímu preto dieťaťu treba zabezpečiť len pár najdôležitejších rizík. Oveľa dôležitejšie je kvalitne spravené poistenie rodičov.

frapper
11. jún 2014

@thomashyrja Prosím ťa čím vyplácajú teba,keď pracuješ pre poisťovňu NOVIS,či pracuješ pre nich zadarmo?Však každý pracuje pre peniaze a to je jedno v akej finančnej inštitúcii v každej sú provízie,alebo plat.

petruska89
12. jún 2014

nestotožnujem sa tu s písaním poradcov a ľudí čo píšu ake je positennie zle a všetko okolo toho , prečo je zle?: je zle nastavene chceli sa naballiť? ano je ta možnosť, može byť positenie nastavené správne?ano može takže to znamná , že nejde o produky , ale ide o ľudí ako všade v financ.sektore.
allianz farbička predražena?? to si teda nemyslím ak je dobre nastavené tak je všetko v poriadku , nova poisťovňa? ano ako viete ako bude prosperovať? su to len dohady je na každom človeku ako si to zariadi a ako to chce mať nastvené

thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diana70
12. jún 2014

Poistka má kryť poistenie, deťom odporúčam poistiť úrazy, trvalé následky a oslobodenie od platenia. Ak ide o ich rodičov, najmä v prípade malých detí rizikové životné poistenie (kryje oprávnené osoby tým, že im bude v prípade akejkoľvek smrti poisteného vyplatená poistná suma a tým bude o nich postarané a neostanú na ulici), kritické choroby (rakovina, mŕtvica, infarkt...) a tiež trvalé následky s oslobodením. Sporte si v bankách, nie na poistke. Poistka nemusí byť drahá, mala by kryť riziká priamo vám na mieru.

thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hanka_april
12. jún 2014

@paui necitala som prispevky predtym, ale moja rada je:

poistenie je zbytocnost - poistujes proti financnej strate, ak ti zomrie dieta, co stratis financne? nic - najlepsiu poistku ma mat zivitel rodiny a dieta nijaku - taka je postupnost

setrenie - ja by som malej nesetrila, ved setrime si spolu cela rodina a kto co potrebuje, tak to pouzijem, nie? ale kedze jedna babka jej dava na sviatky peniaze, ktore chce, aby sme jej setrili na jej ucte, tak ma stavebko, kde jej vzdy pridam tak, aby mala za rok premiu...

najvyhodnejsie je splacanie hypoteky, ak ju mas, najvyhodnejsie pre rodinu je, ak z usetrenych penaz davas predcasne splatky