Poistenie auta - škodová udalosť

dunakiliti80
18. sep 2014

Potrebujem poradiť ako dalej ....
Pred časom sa mi stala nemilá vec ked som šla ráno do práce z auta ktoré šlo predo mnou vystrelil kameň a praskol mi čelné sklo , išla som hodný kus za ním a ked zastavilo oboznámila som šoféra čo sa stalo , naštastie v ničom nenamietal spísali sme protokol o nehode a všetko spoločne doriešili ako ludia . Túto vec som postupila svojej poistovni medzi tým som si dala vymenit čelné sklo na odporučenie poistovne ktorá mi prislubila že mi čast škody preplatí s poistky ....
Po mesiaci mi prišiel s poistovne papier/ rozhodnutie že všetko zaevidovali ale kedže sa nedá s určitostou preukázat že sa táto škodová udalost stala nieje dovod na vratenie penazí , iba v prípade ak im ja DOKAŽEM že sa to tak ako som to napísala ja do protokolu o nehode stalo.
Moja otázka znie stretli ste sa už niekto s takouto požiadavkou od poistovne pri rozbití čelného skla ? ako by ste postupovali ?

zdenoh
18. sep 2014

Pokial bola v protokole o nehode podpisana aj druha strana nemaju co namietat. Skodu ma hradit poistovna vinika zo zakonnej poistky. Neviem ci ste to nahodou neriesili cez havarijnu poistku co bolo v tomto pripade zbytocne.