Škodová udalosť - Komunálna poisťovňa

denjelka
16. nov 2021

Ahojte. Podarilo sa mi pri cúvaní tuknut bratove auto. Je kus preliačina a poškodené svetlo. Chcem to riešiť ako škodovú udalosť, PZP mám v Komunálnej poisťovni. Nikdy som nič také neriešila tak sa chcem opýtať či nemáte skúsenosti. Stačí keď zájdem do svojej poisťovne ja? Či musí aj on do svojej? Nikde vo svojej zmluve neviem nájsť nič o spoluúčasti, mám Garant plus. Pošle potom poisťovňa mne faktúru na doplatenie alebo ako? Ďakujem za skúsenosti 🙏

ivkazba
16. nov 2021

@denjelka brat je poškodený, takže on si to nahlási vo svojej poisťovni, pretože on bude chcieť aby mu bola hradená škoda, ty ako zodpovedná za škodu vo svojej. Predpokladám že máte protokol každý o škodovej udalosti, aby ste mali čo do poisťovne doručiť.
A áno, poisťovňa ak si bude uplatňovať spoluúčasť, tak ťa písomne vyzve.

denjelka
autor
16. nov 2021

@ivkazba ano jasne protokol sme vypísali, len zajtra je sviatok, tak az vo štvrtok to viem zaniesť. Len som nevedela či musí ísť aj on do svojej. Ďakujem za info 🙂

luciad7
16. nov 2021

@denjelka ty hlásiš vo svojej a aj brat hlási do tvojej. (Pracovala som v poisťovni)

nikpa
16. nov 2021

@denjelka brat chce preplatit z tvojej PZP takže musí ísť do tvojej poistovne kde máš PZP uzavreté. A ty rovnako ideš do svojej poisťovne. S jeho poistkou to nemá nič, jedine že by si to chcel uplatniť so svojej havarijnej, ak volaku má. Neskôr bude brat volany s autom na obhliadku a asi aj ty s tvojim aby si porovnali auta a poškodenia či sa to mohlo stať tak ako opisujete.

natalia1619
16. nov 2021

@denjelka ako pisu baby vyssie, ak to chcete z PZP uplatnit tak obaja do komunalnej poistovne nahlasit. Nebyvate nahodou spolu? Ak ano tak s najvacsou pravdepodobnostou vam to nepreplatia ak mate rovnaku adresu 🤷‍♀️(robila som v poistovni)

jakubvojcik
16. nov 2021

Ano, ak máte rovnakú adresu to vám nepreplatia je to vo výlukách všade. Treba ísť vždy do poisťovne vinníka pri poistnej udalosti a tam to nahlásiť. Ak ma poškodený aj havarijku tak môže ísť do svojej a vybaviť si to sám.

macilaci
17. nov 2021

@ivkazba nie hlási sa do poisťovne toho kto spôsobil škodu - cize v tomto prípade komunálna.
Ak máte jednu adresu bude otázne či Vám to uznajú 🤔. Autorka: Ak má brat havarijku skúsila vy som to cez to.

simca06022011
17. nov 2021

online viete nahlasovat vsetko... nemusite chodit nikde osobne