Životné poistenie v prípade prekonania mozgovej príhody

amarilka26
30. apr 2020

Dobry den, neviete mi prosim niekto poradit ci je mozne uzatvorit zivotnu poistku ak som prekonala cievnu mozgovu prihodu ? Mam 39 rokov.

ivkazba
30. apr 2020

Poisťovňa si vyžiada lekársku dokumentáciu resp dotazník od lekára a podľa toho rozhodne. Ak aj poisťovňa poistenie príjme, vylúčené budú všetky choroby, PN, trvalé následky atď vrátane smrti, ktoré budú mať spojitosť s prekonanou diagnózou.

amarilka26
autor
30. apr 2020

@ivkazba takze to bude v podstate nevyhodne asi pre mna.

mogaa
30. apr 2020

@amarilka26 a aký význam by malo pre poisťovńu poistiť ťa na dignózu ktorú už máš? Treba sa pýtať v konkrétnej poisťovni, pri každom poistení by sa ale mal vypísať dotazník kde musíš uviesť aké máš diagnozy alebo teda že nemáš žiadne diagnózy a záleží od poisťovne či ťa napriek tomu poistí a za akých podmienok....už môže byť problém pri poistení(alebo pri následnom plnení)ak máš len liečený vysoký tlak....

amarilka26
autor
30. apr 2020

@mogaa ved samozrejme, tomu rozumiem. Tak sa skusim popytat v konkretnych poistovniach. Dakujem 🙂

katulienkax
30. apr 2020

no uz ti nepoistia cievnu mozgovu prihodu - to bude vyluka aj problemy s tym spojene

ivkazba
30. apr 2020

@amarilka26 nemusíš sa skúsiť pýtať v jednotlivých poisťovniach, ja robím resp. moji ľudia zo všetkými celé roky. V tvojom prípade ťa buď nepoistia vôbec alebo s výlukami, ktoré som spomínala. Čiže ak nastane choroba, kde bude možné súvis choroby s predchádzajúcou diagnózou, nebude poisťovňa plniť. Nebudú z toho plniť ani hospitalizáciu, ani PN, ani trvalé následky. Čiže teoreticky sa ti to oplatí ak napríklad padneš a zlomíš si niečo alebo ak ťa zrazí auto.

A ešte info, ak by si aj pri dojednaní poistenia zamlčala diagnózu, pri plnení sa dotazuje na zdravotný stav podrobne, čiže by na to došli v čase, kedy by si žiadala o poistné plnenie.

Podstatné teda je, na aký účel chceš poistenie, s akým cieľom? Či sa ti oplatí platiť si ho. Tiež treba počítať, že s touto diagnózou bude poistenie drahšie ako pre zdravého klienta, keďže z pohľadu poistenia si riziková osoba.

amarilka26
autor
30. apr 2020

@ivkazba zavahala som, mala som to riesit ked mi nic nebolo. Teraz kam idem na vysetrenie tak tam mi nieco najdu. Ale dakujem za informacie. V tom pripade to nema asi zmysel pre mna riesit.

ivkazba
30. apr 2020

@amarilka26 mrzí ma, že neviem napísať niečo pozitívnejšie. V každom prípade prajem Ti všetko dobré

rencina_4
30. apr 2020

podla mna mozes, len iste veci ti odtial ako keby odpoistia. budu chciet lekarske zaznamy a mozno aj nejaku tu prehliadku. ale zivotku aj ked s nejakymi obmedzeniami ti budu vediet spravit

ivkazba
30. apr 2020

@rencina_4 áno, budú jej to vedieť niektoré poisťovne urobiť, ale nie s nejakými obmedzeniami, ale s veľkými obmedzeniami. Plus cena platby poistného bude vyššia ako pri zdravom klientovi. Po tejto diagnóze je nie rizikový ale vysoko rizikový klient. Žiaľ.

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
Zobraz