Čo to znamená "neplánovane otehotnieť"?

25. feb 2022

Často to tu čítam, ze niektorá neplánovane otehotnela...čo presne to znamená? Pri dnešných možnostiach ochrany 🤦 kupujete lacné kondómy? 😃

petamich
25. feb 2022

napr. zlyhala ochrana (ano stane sa) alebo si zena mysli, ze ked dojci nemoze otehotniet, pripadne si myslia, ze raz sa nic nestane alebo ze prerusovana suloz je 100% kadeake dovody mozu byt

annelise17
25. feb 2022

Znamená to:
1. 1% omylom otehotnela. (Zlyhanie ochrany)
2. 99% nezodpovedne otehotnela. (Zlá ochrana)
Kategória lacné šprcky patrí k dvojke.

dazdovka
25. feb 2022

Prezervativ nie je 100% prevencia pred otehotnenim, cudujes sa, ze niekto sa chrani inak? Nie kazdy znasa tebou preferovanu antikoncepciu a aj prerusovana suloz sa povazuje za sposob prevencie pred tehotenstvom.
Takze co, hladas ventil, sa ides hadat na konikovi? Vyber si uz z dostupnych tem, ktore tu bezia, snad si najdes nieco k comu mas co povedat a vypustit paru.

deti95060810
25. feb 2022

aké kondómy... nič, vôbec nič. len sex, sex a sex...

nikpa
25. feb 2022

niekomu sa rozum zastavi, hneď keď sa mu kok... postaví 😅 a aj zabudne, že sa treba chrániť lebo šak vlastne môžeme otehotniet... No a potom sú tu ešte experti, čo si myslia, že vždy stihnú vytiahnuť 🤦

loginexistuje
25. feb 2022

skor je to o tom davali sme si pozor prip pocas dojcebia sme chraneni alebo planoval len jeden z paru

autor
25. feb 2022

@dazdovka nemusis hned utocit. Mne sa to v zivote nestalo ani nikomu blizkemu ze by nahle zrazu prisiel k dietatu. Skor sa nedarilo ked chceli. Tak som zvedava ako k tomu dojde.
Ale mas pravdu, v podstate som asi pozabudla na lahkovaznost a stareho znameho kamosa alkohol, clovek to berie podla seba, nenapadnu ho vsetky moznosti.

liljana
25. feb 2022

Niektori su taki rychli, ze nestihnu prerusit planovanu prerusovanu suloz.

sirka9
25. feb 2022

no, napriklad moja znama brala antikoncepciu. a ma z toho dve deti.🤣

monillia
25. feb 2022

Zabudnutá tabletka;tabletka užita v kombinácii s iným liekom čo ovplyvňuje antikoncepcia.Dokonca osobne poznám prípad čo podstupila sterilizaciu a tá bola vykonaná "vysoko profesionalne " že i napriek tomu otehotnela

autor
25. feb 2022

@monillia tak toto je brutal. Pocula som uz aj telieskach vrastenych kdekade 🤦

liljana
25. feb 2022

Treba po urobit na kondome uzol ;)
Po milostném aktu se ptá ona jeho: „Miláčku, jaké dáme jméno našemu děťátku?“
On si stáhne prezervativ, udělá na něm uzel a pronese: „Jestli se z toho dostane, tak David Copperfield.“

saja1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. feb 2022

@liljana 😃😃😃

autor
25. feb 2022

@saja1 ved kvapky lasky sa spominali uz v Brave 😃

kiki68
25. feb 2022

No neviem ci sa Ti niekedy stala nehoda ako napr zvleceny kondom, prasknuty kondom. Ja som raz reklamovala durex ( boli dva v baleni prepichnute) , balenie kupene cez Amazon. Ako nastastie z toho nic nebolo a iba mal durex poprask ( okamzite riesili sarzu, cas kupy atd. Cize stat sa moze vzdy. Vela zien napr nevie, ze niektore lieky mozu ovplyvnit ucinok antikoncepcie. Tiez vela zien ma napr teliesko a to sa posunie vplyvom nejakeho faktoru. Pretoze do maternice si nevidis. Tak to proste je

vierka0508
25. feb 2022

Ja som neplanovane otehotnela. Prvy syn mal vtedy 3a pol roka, mam stastne manzelstvo, nad druhym dieťaťom som vtedy nepremyslala, lebo nova praca, syn sa zabehol v skolke, relativne samostatny, vsetko idealne klapalo. Chvala Bohu ze to osud rozhodol za mna a nemenila by som za nic. Mam druheho zdraveho syna a keby nie tej nahody, asi by som sa k druhemu dietatu nedokopala. Takze nie pre kazdeho je "zadarilo sa" pohroma. Moc by som si z toho posmech nerobila.

tehula2016
25. feb 2022

Presne ako tu niekto spomenul,len 1% zien zlyha ochrana,zvysnych 99% je proste nezodpovednych ( alebo ich muz)..najhorsie natom je ze vacsinou su to zeny s existencnymi problemami - zaujimave ze tie,ktore by podmienky aj mali,neplanovane neotehotneju..cim to asi bude..

tamvtme
25. feb 2022

Mam dve zname, co neplanovane otehotneli...jed a brala.tabletky a mala.atb a nevexela, ze mozu znizit ucinok a druha mala.teliesko a aj napriek tomu otehotnela....takze takto sa da...

autor
25. feb 2022

@kiki68 za tych 25 rokov radovanok sa nestalo... kamoska mala smolu na prasknuty 2x, ale neotehotnela 🤦
Tak v Amazone takto dbaju aby populacia nestarla, no super 😂

tehula2016
25. feb 2022

@vierka0508 no ale ako neplanovane?brala si tabletky,mala si teliesko,praskol kondom?

vierka0508
25. feb 2022

@tehula2016 prerusovana suloz. Fungovalo nam to takto 3 a pol roka ale ... No proste vsetko je tak ako ma byt.

autor
25. feb 2022

@vierka0508 nikto si posmech nerobi. To mi napadlo na margo toho, ze kamoska sa kedysi stazovala, ze jej chlap je lakomy a nekupuje Durexy 😂 nic v zlom zasa.
Tiez som este nepreskocila, este aktivne zijem a mam cyklus takze...vzdy je moznost.

thoughtfulweirdo
25. feb 2022

Nespočet ľudí netuší, že je vhodné a užitočné kombinovať aspoň dve metódy antikoncepcie a ani jedno z toho nemusia byť hormóny. Ale to je chyba nedostatočnej sexuálnej výchovy.

annelise17
25. feb 2022

@tehula2016 ja by som to skôr roztriedila na rozumné a nerozumné, pretože aj rozumná, inteligentná žena môže mať existenčné problémy. Rozdelenie myslím v tom zmysle, že rozumná žena, pokiaľ nechce dieťa tak:
- nesexuje bez ochrany (ani keď chudáčikovi vadí kondóm)
- zariadi si vhodnú formu ochrany pre seba, s tým, že sa aj náležite informuje o tom, ako funguje a kedy nefunguje. To jest prečítať príbalový leták, kontraindikácie, opýtať sa doktora,.. v tom prípade nemôže napríklad nevedieť, že niektoré lieky môžu napr. znížiť účinnosť antikoncepcie.
Zvyšok sú len výhovorky a na nič z toho netreba vysokú školu, okrem toho asi 1% žien, kedy sa naozaj dá povedať, že otehotneli neplánovane.

autor
25. feb 2022

@annelise17 👍👍👍

naobedbuduspagety
25. feb 2022

Bola som tehotná dva krát. Prvý krát som otehotnela rok po zavedení vnútromaternicového telieska. Druhý krát som otehotnela aj napriek kondómu a pharmatexu. Tretí krát otehotniem už plánovane, lebo si už asi netrúfnem mať sex do doby kým nebudem pripravená mať druhé dieťa 😆

A suseda mala dieťa aj s podviazanými vaječníkmi. Štvrté, ona hovorí, že božie lebo je veriaca.. Rôzna antikoncepcia zlyháva a deje sa to často.

slavomira1980
25. feb 2022

@tehula2016 tak presne. Aha nahoda. Tiez som si tu suvislost vsimla.

Cim vacsie socky, tym castejsie "zlyhava" antikoncepcia 😉

tehula2016
25. feb 2022

@annelise17 suhlasim,aj inteligentna zena moze mat existencne problemy,ale ta si skor zabezpeci ochranu pred otehotnenim (lebo vie,ze v situacii akej je si dieta nemoze dovolit)..kdezto tie menej inteligentne si asi neuvedomia suvislosti a potom uz len placu nad rozliatym mliekom..

aaliyah2
25. feb 2022

Moj gyn mal na dverách ambulancie toto: Účinnosť antikoncepcie: Kondómy - 96, 7%, Vnútromaternicové teliesko 98,1 %, Hormonálna antikoncepcia 95%, Ponožky v sandáloch - 100% :D

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre