7 týždňová dcérka sa pri dojčení rozčuľuje

adelka1701
5. dec 2017

Chcela by som osloviť laktačne poradkyne. Dcérka má 7tt, je plne dojčena. Doteraz sme nemali problem avšak v poslednej dobe keď ju dojčim rozčuľuje sa na prsniku. Neviete mi poradiť prečo?

miriama11
5. dec 2017

@adelka1701 nie som laktacna poradkyna ale mala som tiez ten problem.moze to byt slaby tok mliecka , ja som brala bylinky senovku a benedikt asi tak 3balenia som vybrala .a potom sa to upravilo.

katharines
5. dec 2017

Tiez nie som lp, ale skus nosenie v satke alebo klokankovat. Moze sa zlostit, ze tecie malo, ale i vela. Ak malo a je hladna, tak treba castejsie prikladat (do max 3 dni by sa to malo upravit samo) papat vyvary (slepaci, hovadzi ...) pit caje na laktaciu, a este mozes jest aj perniky 😉. Pernikove korenie tiez moze napomahat laktacii. Nejedla si nejake jedlo s cesnakom pripadne nezacala si brat nejake lieky? Aj na toto mozu deticky reagovat.

adelka1701
autor
5. dec 2017

@katharines dnes som si dala hrianku a potrela cesnakom. Samotny cesnak som nejedla len v takejto forme. Môže to byť z toho?

katharines
5. dec 2017

@adelka1701 Pisala si, ze sa to stava v poslednej dobe, to si myslela dnes? Ano aj tak cesnak moze prejst do mliecka. Niektorym detickam to nevadi, no ine mozu reagovat na zmenu chuti mliecka.

adelka1701
autor
6. dec 2017

@katharines nie trva to uz asi piaty den na stravu si davam velky pozor akurát ta hrianka ktoru som včera zjedla. Ale to v podstate som ani ten cesnak nejedla len som ho mala potrety na hrianke

katharines
6. dec 2017

Tak to nebude z cesnaku, i ked i na hrianke sa ho vie dost zachytit. A kocikujes alebo nosis dietatko v satke?

adelka1701
autor
6. dec 2017

@katharines kocikujeme vonku kazdy den. Doma kocik nepouzivam lebo zaspi v hniezde pokojne. A satku nemam

katharines
6. dec 2017

Mozes si ju pozicat pripadne vhodny nosic - napr. tula free to grow (i ked na take male babo neodporucam, ale lepsie ako nic) a uvidis.

katharines
6. dec 2017

Alebo skus si prilozit malicky v plienke na seba, koža na kožu. Malinkej zakri chrbatik.

adelka1701
autor
6. dec 2017

@katharines praveze ja jedine vecer a v noci pouzivam perinku a tak aj kojim. Inak cez den perinku nema vobec a kojimju tiez bez nej

arthemiis
7. dec 2017

Ona sa pyta na dojčenie nie nosenie preboha. Najpravdepodobnejsie je ze naozaj slo o zly tok mlieka, tak ako sa rozbieha a ustaluje tvorba mlieka po porode aj po sestonedeli sa meni hladina hormonov a preto sa moze tvorba mlieka na chvíľku znova rozhadzat preto treba dietatko pravidelne prikladat a dat tomu par dni ako na zaciatku 🙂

adelka1701
autor
8. dec 2017

@arthemiis ďakujem pekne za radu tiez si myslim že to bude tým lebo dnes na poradni mi dr vravela že po šestonedelí sa menia hormóny a že bábo sa bude rozčuľovať ale že to prejde