Dojčenie a tvorba mlieka

24. mar 2024

Ahojte.
Mám 2 mesačne bábätko a chcela by som vedieť vaše skúsenosti.
Babo som kojila ale aj dokrmovala mojim mlieckom, ktoré bolo odstriekané (odsavala som kvôli poraneniu a tak i nemôžeme prikladaniu z 1 prsníka)
Následne mala prišla na to, že z fľašky jej to lepšie tečie a už sa nevedela nejako nastaviť ani na to, že sa aspoň trosku napapa z aspoň toho jedného.
No po 2 mesiacoch som ten poranený rozbehla a mala sa bez problémov prisala zázrakom na oba.

Avšak chcem sa spýtať. Odsavala som určite množstvo (ak viac, ako súčasne mala vytiahne - vie to z dôvodu, že si ju viem občas prevážiť). Je možné, že ak nie sú prsníky malou “efektívne vyprázdňovane” - teda v takom rozsahu, ako boli doteraz, môže mi klesnúť množstvo mlieka?

Pripadne ak ste výlučne len odsavali, nestratili ste časom mliecko?
Nechcem to veľmi kombinovať, aj kojiť a následne odsávať, pretože zas tak rýchlo sa mi mlieko nestíha tvoriť (to už mám odsledovane) - nechcem jej ho teda k ďalšiemu kŕmenie brat.
Ďakujem ❤️

pribinak
24. mar 2024

Ak už pije z oboch prsníkov tak zrus celé odsávanie. Babo vytiahne koľko potrebuje

maryetta
24. mar 2024

Suhlasim ak sa prisava tak to si zablahozelaj a nechaj ju takto. Vytiahne si kolko aktualne potrebuje.

autor
24. mar 2024

Ďakujem, dievčatá. A teda nemyslite si, že mi klesne tá produkcia mliečka? Ďakujem

trgypadl
24. mar 2024

Klesa a stupa aktualnym potrebam dietata. Ps :uz nevaz 2 mesacne babo, zbytocne si to vsetko komplikujes a vyrabas si stres. Ked sa pekne prisava koj, ked to bude nevyhnutne a budes niekde mimo priprav odsate mliecko. Drzim palce

tani777
24. mar 2024

Ono ta tvorba mliecka "klesne"- prisposobi sa drobcovi..mozno sa ti bude zdat,ze je mliecka menej,ale teda tvorba sa vzdy upravuje na mieru babatku,a kopu zien okolo 2-3m ma pocit,ze ma prazdne prsniky,lebo sa zrazu nenalievaju ako na zaciatku..ak je babo spokojne,vsetko je super 😊 (inak tvorba mlieka kolisa aj pocas samotneho dojcenia,tym ako sa vyplavuje oxytocin)

mabenn
24. mar 2024

produkcia sa upravuje, tj. klesa a stupa, mne sa podarilo po tyzdni uplneho odstavenia nanovo rozbehat mlieko (dieta malo pred 3rokmi, ochorelo brutalnou grcackou a chcela som mu pomoct)...pomoct produkcii vies najviac prikladanim a fyzickym kontaktom