Kojenie cez cumeľ

denulienkad
26. jan 2014

Ahojte chcem sa opytat,ci je normalne,ze kojim cez cumel z flase.V nemocnici mi nechcel uchytit prsnik.tak mi dali cumel a tak papal.Kazdy len kruti hlavou,ze je to zle.A ako ho mam prinutit sa prisat normalne,ked to skusam stale a nolic.Neprisaje sa a potom mi place.

mita9
26. jan 2014

@denulienkad zavolaj si laktacna a ona ma triky ze sa ti maly prisaje.....mne sa tiez nechcel prisat, ale jedna sestricka pouzila triky a prisal sa...bude mat rok omesiac a stale kojim a ziadny cumel ani flasu nikdy nemal

denulienkad
autor
26. jan 2014

Tak pri mne bola laktacna a povedala,ze nemam na to bradavky.

veriiii
26. jan 2014

@denulienkad ako myslis,ze kojis cez klobucik?skus najst v temach, uz to tu bolo..inac,najhlavnejsi je dvorec, nie bradavka..a vylucili inu chybu prisatia?napr pod jazykova uzdicka alebo uzdika pod hornou perou?

sharlotta
26. jan 2014

@denulienkad tak to nebola laktacna, lebo ziadna normalna laktacna ti toto nepovie!!! To bola akoze z Mamily? Mala by si ju nahlasit, lebo toto je blud! Urcite by som to skusila s inou laktacnou. Dieta sa neprisava na bradavku, ale na dvorec a teda tvar a velkost bradavky je takmer nepodstatny. Ak ti na dojceni zalezi, ak by si dojcit naozaj chcela, tak naozaj skus inu laktacnu. Ak pouzivas akukolvek nahradu za prsnik, spejes tym k poklesu tvorby mlieka, az ho uplne stratis.

mita9
26. jan 2014

@denulienkad TO NEBOLA LAKTACNA!!! ak ti zalezi na kojeni a naozaj chces kojit tak kontaktuj z mamila.sk laktacnu co najskor..ona ti naozaj pomoze.....este ze ti nepovedala ze mas slabe mlieko lebo to by uz fakt zabila.....drzim palce

anicka246
26. jan 2014

Ja si tiež myslím, že to nebola laktačná poradkyňa, lebo toto by ti nepovedala... určite sa to dá, len treba bojovať a zavolať si ozajstnú LP ..

katyt
26. jan 2014

Ak myslíš, že kojíš cez klobúčiky, tak to určite nerob, ja som si s tým spôsobila zápal prsníka, lebo pod klobúčikom sa množia baktérie, lenže to som vtedy pri prvom dieťati ešte nevedela. Laktačná by Ti klobúčiky nikdy nedoporučila.

katrinka8
26. jan 2014

@denulienkad - skus sa pozriet sem a vyhladat si podla bydliska laktacnu poradkynu, ktora je na to skolena, pretoze - ako pisali baby - neviem, ci ta, ktora Ti radila, bola specialne vyskolena laktacna poradkyna: http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... Najlespie najst taku, ktora by bola ochotna aj prist k Tebe domov a prakticky Ti poukazovat, co a ako. Neboj sa, mas malicke babatko, este nic nie je stratene a moze sa naucit prisat sa 😉

monhla
26. jan 2014

@denulienkad Baby majú pravdu. To nemohla byť laktačná poradkyňa. Tá by Ti to povedala, iba v prípade že by si nejakou náhodou /chyba pri vývoji/ nemala žiadne bradavky - čo asi našťastie nie je Tvoj prípad. A aj vtedy by hľadala riešenie.
P.S. Nájdi si normálnu poradkyňu a ona príde na riešenie. Inak kamoška sa klobúčiku zbavovala postupne až 2 mesiace, no tam bol problém po pôrode s bábenkom. Nevzdala to a kojí dodnes 🙂

denulienkad
autor
26. jan 2014

Tak ja skusam to a malicky vobec neprisaje iba place a place.A ta laktacna bola v nemocnici a bola som na tej stranke a ked som chcela otvorit stranku konkretnej poradkyne tak stranka sa neda zobrazit.

luba41
26. jan 2014

@denulienkad http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... tu si nájdi..ak Ti nepôjde zobraziť, skús inú.. laktačné v pôrodnici nepôsobia, alebo len vo výnimočných prípadoch na vyžiadanie tam môžu prísť..

lulo231
26. jan 2014

@denulienkad Ja som tiez pouzivala klobucik a odstranila som ho tak, ze som malej zacala davat z neho a po chvili som jej ho dala prec, aby sa prisala na bradavku. Neslo to hned a ani lahko, nebudem klamat, ale nakoniec sa nam to podarilo! Trvalo nam to cca 2 tyzdne. Ked sa uz vedela prisat na roztahanu bradavku, tak som skracovala intervaly a nakoniec sa prisala bez klobucika a odvtedy sme "bez". Mala bude mat o 2 mesiace 2 roky a je stale kojena. Tiez si myslim, ze laktacna vie s takymto problemom pomoct a neverila by som, ze niekto nema na to bradavky. Treba len naozaj chciet, chce to cas a trpezlivost.
Ozaj, a dolezite je tie klobuciky pred kazdym kojenim umyt horucou vodou, aby sa tam nedrzali bakterie. Drzim palce 🙂 .

katrinka8
26. jan 2014

@luba41 - v nasej porodnici je laktacna sestra - specialne vyskolena 😉 Ale pracuje len pocas tyzdna a v dennej, cize v noci nie, ani cez vikendy. Mozno aj v ich porodnici bola nejaka osoba, ktora hovorila o laktacii. Ale ta "nasa" bola skutocne laktacna poradkyna s vyskolenim, zamestnanec nemocnice. Nehovorila take podivne rady ako boli uvedene zakladatelke temy. Ale suhlasim, mala by zavolat naozajstnej laktacnej poradkyni z Mamily.