Kŕmenie bábätka iba odsatým mliečkom

karin_kayka
9. jan 2021

Ahojte, nájde sa tu niekto, kto mi vie povedať aký rozdiel je v tom, keď sa dieťa kojí rovno z prsníku vs. keď je dieťa kŕmené odsatým mliečkom cez fľašu?
Dcérka papá moje mliečko odsaté, plus ju dokrmujem umelým.
Nechcem otázky prečo to tak je, ale reálne fakty aký je v tom rozdiel, okrem toho, že nie je v priamom kontakte somnou. Trápi ma, že nekojím a preto by som rada počula, v čom všetkom je ten rozdiel.
Prípadne je tu nejaká mamina, čo fungovala rovanko? Že nikdy nekojila? :-/

denden77
9. jan 2021

@karin_kayka okrem toho, ze vies presne kolko vypije, tak podla mna ziaden 🤷‍♀️ dokrmovala som od zaciatku, aj odsavala.. uz je cisto na UM a je to spokojne babo 😊 netrap sa 😉🍀

veronikaszabova
9. jan 2021

@karin_kayka ziadny. Mladsiemu som odsavala mlieko 6m kazde 3 hodiny. Aj v noci. A je to taky ceconek. Ziadnu psychicku ujmu tym neutrpel 🙂

majamat
9. jan 2021

ja som na zaciatku kojila, ale len velmi kratk. potomuz 1 mesiac po porode som zacala odsavat. odsavala som 14m. a problem nebol, teda co sa tyka rozdielu v krmeni. este to bolo lepsie, lebo dcera mala reflux a takto som jej dokazala lepsie kontrolovat ako a kolko vypije a mala aj lepsiu polohu.

amelia000
9. jan 2021

@karin_kayka ahoj, nemaj vycitky ono to ma svoje vyhody.
- vies kolko denne odsajes
- vies kolko ti spapa babatko
- mozes odcapovat mm mlieko do flase a nechat manzela spat s dietatom lebo nekojis 🤣
- mozes si nadcapovat a ist vonku
- nebudes mat dokusane bradavky
- nebudes mat nervy ked pride strajk 😁

emv
9. jan 2021

Ja som bola na tom rovnako. Kojila som len 7 týždňov a aj to tak, že som najprv odsala a potom podala z fľaše. A aký je v tom rozdiel? No podstatný, ale práve inak ako si myslíš. Podľa mňa to bolo pre mňa aj pre bábo oveľa pohodlnejšie. Poprvé, vedela som koľko vypije, napapalo sa behom chvíľky do sýta, nevstavala som milión krát v noci ale len cca 2 razy, bola som kľudná ja aj malé.... A to, že pre niektoré matky je kojenie viac ako život, tak k tomu sa vôbec nevyjadrujem. Neberiem nikomu ten názor, ale už mi občas išli pekne na nervy otázky typu,, a prečo nekojis? Čo sa stalo?,, No čo by sa stalo... Skrátka som si vybrala pohodlnosť pre mňa a pre dieťa pred dohryzenymi bradavkami, nočnými vstávaniami každých 60 minút, a podobne... A keď mi kamošky tvrdili aké je kojenie dôležité a potom som zistila, že ich deti mali 3x v prvom roku ATB tak sa mi rozum zastavoval.
Nezabúdaj- spokojná mamička, spokojné dieťa. Aj na UM. VLASTNÁ SKÚSENOSŤ

h2
9. jan 2021

@karin_kayka Ahoj, rozdiel Ti povedať neviem, ale hlásim sa do skupiny mamičiek, ktoré fungovali rovnako. Môj syn sa narodil veľmi slabučký, mne išlo mlieko veľmi ťažko, nedokázal si ho vytiahnuť sám. Navyše sme mali od doktorky predpísané, koľko má vypiť a pri odsavaní som to vedela presne.

zuz02
9. jan 2021

Môj syn si nevedel vytiahnuť mlieko, tak som to robila ako ty, aj keď stále som mu ponúkala prsník, ale keďže nevedel sať, tak mu fľaška bola pohodlnejsia a prsník postupne odmietol úplne. Ja som už potom veľmi rýchlo prišla o mlieko. Prestalo sa mi tvoriť, aj napriek odsávaniu. Za mňa toto bola najhoršia možnosť ako kŕmiť. Bolo to veľmi vyčerpávajúce a to nehovorím, ako ma z odsávania boleli prsia. Napokon sme po 10 týždňoch skončili na umelom mlieku.

juliet86
9. jan 2021

@karin_kayka je to velmi individualne. hovori sa ze dieta je najlepsia odsavacka. niekoho booi odsavanie niekoho kojenie. niekomu sa tvori menej mlieka pri odsavani.... a mlieko skor zmizne. nemusi to tak byt. pre niekoho je odsavanie casovo narocnejsie ako kojenie. pripadne naeocnejsia realizacia. flase sterilizacia flias atd. niekto povoe ze zabefie blvela casu odsat a nasledne nakrmit umyt flase... ja mam dve kamosky ktore pre prve bano odsavali cca 8-12mesiacov. jedna kvoli voadnutym bradavkam druha babo sa nevedelo prisat. obe maju druhe deti a tie koja. jedna 10mesiacov a druha este joji 8mesiacov. lubia obe deti rovnako. kojenie je pohodlne a nadherne ked ide. a msga tazke a strasne ked nejde..
topko moj nazor. zariad sa aby si tt a babo booi spokojne

rachel36a
9. jan 2021

@karin_kayka ziadny..krmila som tak maleho rok, mojim odsatym mliekom

iveta143
9. jan 2021

@karin_kayka vobec sa tym netrap....moja skusenost - dcerka bola anemicka,spava,nechcela sa prisat,skoncili sme na odsatom+um...po 3 mesiacoch bolo uz len um...syncek sa vedel krasne prisat,kym sme boli v porodnici, fungovalo vsetko ako hodinky...doma to bola katastrofa, prevrieskal celu noc,nechcel sa prisat a ked uz sa prisal,tak bol nervozny...nakoniec som skusila um, vypil a sladucko zaspal...potom som to este kombinovala,ale v jeho 1 mesiaci som musela dat cumel s prietokom na KASU,co piju deti polrocne z neho,on mal mesiac...odvtedy kludne babo...moje ponaucenie? niet nad spokojne babatko, nech je to uz akymkolvek sposobom... 🙂

staskast
9. jan 2021

@karin_kayka rozdiel v kvalite nie je. Akurát že som odsávaním strávila 8 hodín denne pol roka 😀 a tie stresy keď mi chýbalo 10 ml a podobne. Ale musím povedať, že ja som ten typ čo by som šla do toho opäť ak by bolo treba. Pevne nervy prajem 🙂

karin_kayka
autor
9. jan 2021

Dakujem vam zienky, citim sa ovela lepsie :D
Malicka je spokojna, pekne spinka, skoro neplace, tak to viac teda riesit nebudem 🙂 hlavne ze papa <3

mikadooo
9. jan 2021

@karin_kayka ahoj moja malá takto fungovala prvé tri mesiace, kým sa prvý krát dokázala prisať k môjmu prsníku. Bola veľká výhoda, že to bolo prvé dieťa, neviem či by som to zvládla keby som mala už iné dieťa doma, o ktoré sa treba tiež starať. Neviem aký je rozdiel, nerozumiem celkom o aký rozdiel sa zaujímaš, za mňa kŕmenie odsatým vyžadovalo viac času - musela som odsávať, potom zohrievať keď bola malá hladná, v noci vstávať a ísť do kuchyne po mliečko, čistiť a vyvárať fľašky atď. Takže za mňa jediný rozdiel-viac roboty je s tým 🤷.

romca410
16. jan 2021

Rozdiel nieje žiadny, len to že je to dvojita robota najskôr odsat a potom nakŕmiť, iba viac času to zaberie ale pre bábo je to to isté... ja som pri prvej tak fungovala ale asi len 3 mesiace lebo bola som lenivá a neodsavala som pravidelne a teda postupne sa mi prestalo mlieko tvoriť.... tak jedine na to pozor, ak chceš čo najdlhšie odsavať a dávať svoje mlieko musí to byť pravidelne každe aspoň 3 hodiny aj v noci lebo ľahko sa môže stať že sa postupne mliečko stratí