Kŕmenie odsatým mliečkom

23. jún 2021

Je tu niekto taky kto svoje dieta krmil odsatym mliečkom lebo sa nechcelo prisat? Už viac ako 2 mesiace takto fungujeme, ale som preto velmi smutna. Chcela by som normalne kojit ale babo prsnik nechyti a hrozne plače ked ho priložim. Velmi ma to trapi, denne si poplačem preto 😔

kkovacovak
23. jún 2021

Skúšala si dokrmovať na prsníku cievkou?

autor
23. jún 2021

@kkovacovak ano skušala ale ani tak nechyti, pripadne len na chvilku a potom sa začne hned zlostit a jačat 😔. Mala som tu aj laktačnu, ona mi presne toto poradila ale zial nefunguje to. A ked dam na prsnik v polospanku tak zas vobec netaha a ked je prebrate tak plače a nechyti

kkovacovak
23. jún 2021

A mimo cievky laktačná radila čo? Možno mu nevyhovuje poloha kojenia alebo môže mať úplne iný problém. Nebolí ho bruško? Ak ti mlieko ide ale bábo sa nechce prisať skúsila by som možno inú laktačnú.

lamive
23. jún 2021

Skúšali ste silikónové klobúčiky na kojenie?

solemami
23. jún 2021

Je mu ľahšie pit z fľašku ako ťahať z prsnika

beatrixx123
23. jún 2021

My sme tiež presne takto isto mali že nechcela papať s prsníka odsavala som si ale už týždeň už úplne bez mliečka stratila som čo mi je tiež ľúto lebo aj som odsavala tabletky na laktáciu kúpila čierne pivo Vinea kadečo sme poskusali a bohuozial sme už iba na umelom mliečku

lusyc
23. jún 2021

Neprisala sa, nechcela, trápili sme sa polroka. Tak som odsavala a dávala do fľaše 15 mesiacov. Jasne, že mlieka bolo málo, tak dostávala aj umelé. Vyskúšala som všetko. Nič nepomohlo.

kkovacovak
23. jún 2021

Mne ešte napadá to že si z toho možno tak vystresovaná že to prenášaš aj na bábätko. Možno skús neriešiť ak to ide. Niekedy je lepšie od toho upustiť ako sa dlho trápiť a trápiť bábätko

autor
23. jún 2021

@kkovacovak este radila kontak koža na kožu a hlavne byt v klude lebo ze male citi zo mna ten smutok 😔

autor
23. jún 2021

@lamive ano skušala, ani s tym nechce 😢

autor
23. jún 2021

@beatrixx123 to mi je luto. Zatial sa mi mlieko drzi ale všimla som si ked v noci trochu flakam odsavanie tak hned ide mlieko dolu. Tak zas musim častejsie potom odsavat aby som to zas rozbehla

autor
23. jún 2021

@lusyc och ja som dufala že sa mi podari zacat kojit, tiež som uz asi vsetko vyskušala. Asi uz moc neni šanca žeby sa babo vratilo na prsnik. Je mi z toho hrozne nanič 😔. To si riadne vydrzala 15m.

kkovacovak
23. jún 2021

Hlavne sa tým tak nestresuj. Mám dve kamošky ktoré sa takto trápili a obe povedali že keby vedeli ako to bude tak si dajú hneď na začiatku zastaviť laktáciu a mali by kľud a aj kľudnejšie bábätko. Jedna mala teraz druhé a rovno bábo odstavila lebo jej to vraj nestojí za tie nervy.

autor
23. jún 2021

@kkovacovak no aj toto zvazujem že dam umele mliečko, lebo mam aj dalsie deti a zabera to hrozne vela času

autor
23. jún 2021

@kkovacovak len mi to je fest luto. Velmi som sa na kojenie tešila

jumama
23. jún 2021

Ja mam len jedno dieta a odsavala som si do 8 mesiacov. A napriek vsetkemu, nikdy by som nikomu neporadila, ze to ma robit. Dietatku nic nechyba, aj ked je na umelom mliecku, pokial vyslovene nema na to alergie a prospieva, tak mas spokojnucke babo a spokojnucku mamu. Mlieka som mala malicko, mala mala aj tak aj umele, a cakala som, kym prejde na prikrmy aspon ako tak, lebo mala aj reflux. Pod vplyvom toho, ze som bola prvorodicka, ze som si vela citala, hladala rady, ze ma nik v tom nezastavil, ze som si myslela, ze musim, ze sa este aj cudzia babka v obchode pytala ci kojim... slusny nabeh na depku, no mozno skor z tej hormonalnej nevyrovnanosti a nevyspania, natlaku druhych, ako z cohokolvek ineho. O babatko som sa starala zvorne, mojkala, pestovala nad mieru. Ja som tiez vyskusala vsetky rady, az na lieky, nebola som ich ochotna brat, kde vedlajsim ucinkom bola tvorba mlieka. Ja som si tych 8 mesiacov uzila odsavanim kazde tri hodky, aj v noci. Dvadat minut sediet pri odsavacke, okrem nakrmenia baba, samozrejme... hm... to by si mali tie laktacne skusit, ked to za kazdu cenu radia udrzat, tri razy v noci vstat a odsavat sa takto. Je to ine, ked babo spinka a ty mu das papat a ani nevstanes z postele, alebo ked teda ides zarobit miecko, ako sa este takto uplne prebrat odsavanim a nepostat si nic... Ja som sa ani na ziadnu navstevu netesila, na vylet, ak mi to malo narusit odsavanie, bola som tak nastavena, ze musim, inak nebude ani ta troska. A prave preto by som to nikomu neradila, pretoze cas leti ako voda, pri um mozes s prvymi prikrmami zacinat uz po 4 mesiaci, prejst k ryzovej kasicke atd.... A cochvila ma dieta 5, 10... cas tak leti, ze v tom veku ti to uz tak pride, tak radionalne, rozumne, nie citovo, emocne, hormonalne podfarbene... 🙂 Len si pekne mojkaj babo do syta a netrap sa, ak tvoje mliecko nebude.

andreatytler
23. jún 2021

Budes sa lepsie citit, ak prestanes odsavat a zacnes davat umele mliecko?
Ak ano, tak to urcite tak urob.
Ja som odsavala a kedze som mala malo mliecka, dokrmovala umelym. Mlieko mi vydrzalo do 8 mesica. Bolo to velmi narocne na cas ale som rada ze mal aspon trochu materskeho mlieka.

stormie
23. jún 2021

Ja som odsavala 12m, prestala som len preto ze som uz nestihala a tym padom sa tvorilo aj menej mlieka a uz nestacilo. Odsavat treba naozaj pravidelne a zo zaciatku casto a aj v noci - ja som cca 3 mesiace kazde 3 hodiny a mala som mlieka na rozdavanie (5 litrov islo do mliecnej banky) Netvrdim ze je to super ale podla mna lepsie ako umele.

andreatytler
24. jún 2021

@stormie aj lacnejsie to je🙂

lusyc
24. jún 2021

Keby to nebolo moje prvé dieťa narodené o 8 týždňov skôr, tak to nerobím. Nestíhala by som. Celý moj deň aj noc som prispôsobovala odsávaniu, pauzy max.3 hodiny, hodina odsávanie. Bojovala som o každú kvapku, mlieka bolo pramalicko. Takže dokopy nič viac som pritom nerobila, ziadne vychádzky, len doma, odsávanie a behačky po doktoroch, medzitým domácnosť, rehabilitacie s malou. Nerobila by som to, keby som nebola presvedčená, že musím, lebo imunita a budúcnosť pre dieťa. Ale ak je dieťatko úplne zdravé, nemáte v rodine alergie, tak by som to nerobila. Hlavne, ked sú aj starší súrodenci, ktorym sa treba venovať.
Mladšia mala tiež problém s prisatim, ale nejako sa mi to podarilo do mesiaca zastabilizovat, odsavackou a vsetkymi spôsobmi, ktoré som uz poznala.
Teraz čakám tretie a keď sa nechytí, má smolu, odsavat vo veľkom sa nechystám dlhšie ako prvych pár týždňov. To sa nedá.

stormie
24. jún 2021

@andreatytler ja som znicila jednu odsavacku po cca 9 mesiacoch a ked som zvazovala cu skoncim alebo kupi dalsiu tak matematika nepustila 👍 navratnost bola par tyzdnov

oblecenie99
24. jún 2021

Neviem si to predstaviť pri ďalších deťoch, fakt nie.. Robila som to aj ja, krvopotne zo seba odsavala mlieko, a mala som na 24 hodín 100 ml. Trápila som sa par týždňov, ale dieťa bolo na 90 percent na umelom. Je pravda, že z pohľadu iných žien som neurobila to "povestné všetko" : nedávala som prachy za senovky a benedikty, odmietala som trápiť dieťa cievkou, keďže ešte viac plakal už aj tak hladný a tiez z pôrodnice v podstate zvyknuty na fľašu, to je pravda, a tu vineu, o ktorej sa prednedávnom kolovali najmä v skupine mamiciek chýry, nech si každý prečíta zloženie, že čo dáva piť svojim malým deťom, som už absolútne odmietala piť a takto, nepriamo, tým kŕmiť novorodenca.. A vyskúšala som len jednu laktacnu, ktorá mi nepovedala viac, ako je na stránke mamili a ruku na srdce: co iné by aj vedela povedať, pomohla ako sa dalo. S odstupom času môžem povedať, že som to možno skoro vzdala, alebo bola príliš pohodlná to dlhodobo riešiť, aj keď vtedy som mala pocit, že sa idem rozkrajat a aj tak je zle... Neviem, akú má imunitu do budúcna, zatiaľ poklopem nebol nikdy chorý. Materské mlieko je úžasné, a nepochybne ma dobre účinky, len keď som to bližšie riešila a bvila sa s kamoškami, mala som pocit, že ženy majú predstavu že ak nebude tak sa urobí niečo veľmi zle s imunitou dieťaťa, že musíš sa aj rozkrajat aj sa snažiť a určite sa malo snažíš, ak to neide ako ma, lebo takto dieťa vedome ohrozujes a pod. Naozaj nie je nič "lepšie" ako unavená, hormónmi čerstvo rozbitá žena po pôrode, plná výčitiek svedomia. Jemu ľúto, že nemôžeš kojiť. Dieťa je už pravdepidne zvyknuté na fľašu a prirodzene sa mu nepáči, keď sa chce najesť a ma to robiť ináč.. Je na tebe, ako veľmi to chceš ešte skúšať. Nemám skúsenosť ti poradiť, že teraz už sa asi ťažko rozkoji.. Ja som nemala silu a áno, najmä nervy, odsavat to mlieko, naozaj mate každá môj obdiv, ktoré ste to dali.

autor
24. jún 2021

@jumama mas pravdu ako aj ostatne mamicky co napisali. Tak velmi nechcem davat umele, ale na druhej strane už nevladzem. Deti mam 5. Este pomerne dosť male. Takže je to hrozne tažke. Chodim neupravena, dom ako po vybuchu, mlieko zatial davam len svoje ale zda sa mi ze ubuda lebo už tie noci flakam, lebo uz proste nevladzem. Na jednej strane viem zeby to bola riadna ulava prejst na umele, ale stale to taham lebo mam stale nadej ze sa chyti. Asi je to velmi mala šanca 😔. Och keby sa tak male chytilo 😢

oblecenie99
24. jún 2021

Autorka, ja nepoznám dieťa, ktorému by sa niečo zlé stalo, z dôvodu, že bol na umelom. Toho sa naozaj nemusíš báť. A ty nebudeš horšia matka. Ani menejcenná.

jumama
24. jún 2021

A este taku skusenost, ktoru neviem ako maminy vnimaju, ja som nikdy nebola o takychto veciach otvorena, ale napisem to sem. Ja som si akoby kvoli tomu prestala vazit svoje telo. Akoby sa mi sprotivilo cez to odsavanie. Akoby som uz nebola zenou. Mozno nejaky podobny pocit maju aj mamy, ktore koja a ich prsia su po roku dojcenia dojcenia "vykojene", zmenia mozno tvar, pevnost, pruznost. To neviem posudit, ako same seba a svoje telo prezivaju. Mala som kvalitnu odsavacku a napriek tomu to odsavanie nebolo bez bolesti. Cize mne uz sa prestalo pacit, keby sa mi ktokolvek dotykal prs, aj v intimnych chvilach mysim. A aj to treba zvazit, lebo aj partnersky zivot je velmi dolezity, hlavne ked okolo babatka je velmi vela starostlivosti. Ak vsetok zvysny cas mama minie na odsavanie, tak sa moze pokazit aj partnersky vztah, intimita. Muz co je cely den v praci s dietatom nepomoze, a ani si za vas to mliecko nepoodsava kazdu chvilku aj v noci. Zato ale ocakava, ze budete stale plne aj zaujmu o neho. Ako o muza a svojho partnera. Aj ked je akokolvek chapanlivy, aj tak.

beabelisova
24. jún 2021

Tiez sme mali problem s kojenim. Neslo to tak lahko ako si clovek predstavuje. Skusali sme polohy a v roznych casoch kojit. Ale nakoniec sme tiez skoncili pri dokrmovani odsatym mlieckom. Nie je to ono. Chyba ten kontakt. Ale povedz si, ze to robis pre babatko, aby bolo napapane a napapane dieta rovna sa stastne dieta a aj mamina.

ada55333
24. jún 2021

MM z fľaše či z prníka, umelé z fľaše či cievky. Predsa je to jedno, bábätká nás budú ľúbiť a volať mama tak či tak. Menej stresu = kľudnejšie a šťastnejšie mami a s nimi aj bábätka. Netrápiť sa preto, bábo vás nebude mať menej rado, len preto, že pilo z fľaše. Veľa pohody prajem.❤

beahaydee
24. jún 2021

Moja dcerka sa nevedela prisat 7 tyzdnov a pila odsate mlieko z flase. Umele nemala nikdy ani kvapku. Nevzdali sme to, trenovali sme nonstop a zrazu sa prisala a uz sa neodsala… dodnes, ma 15 mesiacov a okrem prsa nechce skoro nic 😀 drzim palce, nadej existuje! Aj laktacna poradkyna mi vtedy povedala, ze okolo dvoch mesiacov sa takmer kazdy neprisavec prisaje

autor
24. jún 2021

@beahaydee jej tak to v dobrom zavidim. Aj ja stale skušam ale je to bez šance. Reve len co tricko vyhrniem😔

autor
24. jún 2021

@ada55333 ved to ze babu je to asi aj jedno. To len ja mam taku tužbu