Nedarí sa mi dojčiť, tak odsávam

kulzuz
25. sep 2017

Ahojte,

Nedari sa nam dojcit a tak sa snazim odsavat. Mam manuálnu odsavacku avent. Pocas jedneho odsavania si z jedneho prsnika odsajem 30 maximalne 40ml. Malemu mu nestaci tak davame umele mlieko.
Odsavali ste si niekto takto malo? Prosim p kazdu radu ako docielit viac mlieka.
Pijeme 4l tekutin, caj pre dojciace matky, vinnu stavu.

Dakujem za kazdu radu.

lubomir_j
25. sep 2017

Ahoj a ako casto odsavas? Ja myslim ze som tiez zo zaciatku odsavala takto malo...ale treba pravidelne kazde 2 /3 hodky a postupne ho bude pribudat😉 nasla som svoj stary rozpis napisem:
10 dnove mimi:
60 ml (4 hod, 50 min), 60 ml (12:30), 60 ml (15:30), 40 ml (17:30), 40 ml (19:55), 50 ml (23:15). Cize ja som zo zaciatku bola na tom asi podobne. Netreba sa vzdavat, aj mne bolo casto do placu ale treba vydrzat....casom som dosla na vyssie hodnoty 😉

kulzuz
autor
25. sep 2017

Maximalny odstup mam 3-3,5hodiny v noci. Cez den aj častejšie.

katharinka1
25. sep 2017

@kulzuz rovnako som mala problém s objemom mlieka. V pôrodnici som si neodsala viac ako 20-30ml, dieťa stále plakalo. Pomohla mi rascova polievka a melta ( caro ) bez mlieka. Ale chcelo to vela trpezlivosti. Nakoniec som dojčila v prvom prípade 12mes a v druhom 18mes. Rozhodne treba dať fľašu s umelým mliekom bokom, dieťa stále prikladať . A podpora ho strany rodiny. Držím palec, stojí to za to!

lubomir_j
25. sep 2017

Oki. Tak len vydrzat. Ja som tiez davala bebu ha zo zaciatku, 2 x zo 6 krmeni. Ostatne som davala svoje. A potom som dospela do bodu, ked uz pil syn len moje. A nakoniec uz ked bol vacsi som musela aj zamrazovat😂 inak tiez som mala rucnu aventku☺

gabrielka450
25. sep 2017

ale ručna odsavacka slabo taha mlieko...treba elektricku

danielalaura
25. sep 2017

mozem sa opytat v com mate problem sdojcenim?

@kulzuz zdravím, nepíšeš aké staré je babo a podobné info, ale určite by som nepísala sem, ale hneď kontaktovala poradkyňu pri dojčení, ak chceš skutočne dojčiť. Ona Ti osobne najlepšie poradí, kde je problém a ako zvyšovať tvorbu mlieka, prikladať babo a podobne. Vo všeobecnosti totiž strava a príjem tekutín zásadný vplyv na tvorbu nemajú.

kulzuz
autor
25. sep 2017
pininka
25. sep 2017

Mne doktorka v porodnici na jiske vravela ze par dnove dieta vypije max 10ml. Ak jej budes dalej davat umele,roztiahne.sa jej zaludok a tazko uz prejdete na dojcenie. Niektore mamicky si nevedia odsat mlieko poriadne, niekto odsaje aj pre tri deti. Ja som mala mlieka kopec, ale nevedela som poriadne odsat, max tak 50ml.

juditka_d
25. sep 2017

@kulzuz ahoj, ja som odsavala 6,5 mesiaca. Zo zaciatku tou manualnou avent odsavackou a ked mi uz bolo jasne ze inak ako odsavanim to nepojde, tak mi svokra vybavila elektricku odsavacku avent. Zo zaciatku som odsavala tou manualnou 20-40 ml. Postupne sa to zvysovalo a to najme po nocnom spanku. Odsavala som kazde 2-3 hodiny, v noci kazde 3 az 4.
Elektricka mi vytiahla viac mlieka a bolo to pohodlnejsie (ale tiez nie je elektricka ako elektricka, niektore tahaju slabo) co je najdolezitejsie - naozaj odsat vsetko,nenechavat v prse mlieko,potom sa tvorba znizi. Ja som po odsati este skusila rukou dovytlacat aby nic nezostalo. Samozrejme pitny rezim,polievky,jedlo, hroznove stavy a hlavne spanok. Su dni kedy je mliecka jednoducho menej ale tym sa nestresuj, ono nabehne zasa. ja som tiez ale musela dokrmovat. Ale uvidis ze casom sa ti tvorba mliecka bude zvysovat. ono je to akoby prisppsobene veku dietatka a jeho stupajucou spotrebou. Mne sa neskor stavalo ze som odsala aj 320 ml (samozrejme iba rano) cez den na jedno odsavanie tak 120 ml ked bolo tak som stastna bola. Aj to asi po 4 hodinach a ja som odsavala aj 45 - 50 minut. Celkovo to bolo strasne zabijanie casu,do placu mi bolo ked som v noci musela vstavat,hodinu odsavat, potom malu nakrmit a potom vsetko poumyvat...nenavidela som to, ale bola to jedina cesta ako dat malej materske mliecko. Cakam druhe a dufam ze kojenie nam pojde,lebo odsavat uz nebudem som sa rozhodla. Tenn cas budem radsej travit so starsou dcerkou a pri dvoch detoch by to jednoducho neslo. Niekto odsaje aj za 10 minut, ale to zial nebol moj pripad. Inak ja som neuzivala ziadnu senovku ani benedikt, co radia z mamila klubu, ja som dost proti tomu. Drzim palce az mas mliecka kolko potrrbujes.

stormie
25. sep 2017

Odsavala som 12 mesiacov tak sa kludne pytaj ale v skratke:
- dolezite je odsavat pravidelne a zo zaciatku casto, ja som prve 4 mesiace odsavala kazde 3 hodiny den/noc
- odsat treba vseto
- pri kazdom odsavani som vypila pol litra vody t.j. 8x denne = 4litre + este pomimo toho
- ak veris homeopatii tak si nasad, mne pomohla
- odporucam dvojitu odsavacku, odsavas z dvoch prsnikov naraz tak setris cas

stormie
25. sep 2017

Este dodam ze po cca 5 mesiacoch dcera nebola nicim dokrmovana, mala len moje a este som darovala do mliecnej banky 5litrov mlieka

candii
25. sep 2017

Ahoj, takymto stylom mlieko stratis, cim dalej tym menej odsajes, bradavka nie je tak stimulovana ako ked si babatko same taha mlieko..

terezka1947
26. sep 2017

Kamarátka odsavala a takto "koníka" plne 2r,lebo mala sa nevedela prisat,mala nejaký problém a neskôr už prsník nechcela.....a ja som aj koníka,aj dávala neskôr aj umelé mlieko.....žiadna teória nie je na 100%,vždy je to individuálne,aj u dieťaťa aj u mamy....treba skúšať a vyskúšať všetko a už vybrať,čo vyhovuje každej.

renatka100
26. sep 2017

Moja mala pila aj s flasky odsate (ked mi islo menej mlieka) aj s prsnika, nikdy jej to nevadilo. Takto sme boli 15 mesiacov.

stormie
26. sep 2017

@candii to je tak zla info ze az, precitaj si vyssie moje dva prispevky. Ak sa odsava spravne a pravidelne tak mlieko urcite nestratis. Ja som prestala lebo uz nebol cas sediet s odsavackou ale mlieka som aj po 12 mesiacoch mala dost

candii
26. sep 2017

@stormie ja som si tiez odsavala a keby som to robila dalej tak mlieko stratim, zo zaciatku som odsala aj 100ml a potom ledva 10ml, mala som rucnu avent

stormie
26. sep 2017

@candii rucna je na nic, resp na obcasne odsatie ok ale pravidelne niekolkokrat za den je malo, vystriedala som 4 odsavacky, jedna z nich rucna

candii
26. sep 2017

@stormie ja som sa bala kupit elektricku lebo je to celkom vysoka suma a ak by bola na prd..

renatka100
26. sep 2017

Elektricku avent doporucujem z vlastnej skusenosti

stormie
26. sep 2017

@candii no vidis a ja som kupovala 2 😂 Druhu asi po 8 mesiacoch a ked som si vyratala naklady na umele mlieko tak ta cca 6 tyzdnov som to mala spat a dalsie 4 mesiace mala dcera mlieko 'zadarmo'

candii
26. sep 2017

@stormie ja som kojila potom z prsnika 😀 1 rok .. ale aj rucna pomohla hlavne v zaciatkoch.. potom som sa naucila dojcit klasicky tak to islo..

iplusr
26. sep 2017

Ja som tiez odsavala a dokrmovala asi mesiac. Mala sa nevedela dobre prisat. Ale po mesiaci sa chytila a uz len kojim. Mne najviac pomaha oddych. Ked som nevyspata, mozem pit caje kolko chcem. Takze spat ked sa da- najlepsie s babatkom.

kulzuz
autor
26. sep 2017

@juditka_d aku si mala elektricku? Pozeram aku su kupit.

kulzuz
autor
26. sep 2017

@danielalaura nechce sa prisat. Neskutočny plac, odtlacanie sa od mojho tela...

kulzuz
autor
26. sep 2017

@lubomir_j aku si mala odsavacku?

3petka
26. sep 2017

@kulzuz ahoj, ja som to tak mala po mesiaci. Zo dňa na deň malo mlieka. Odsáva som tak ako píšeš. Vydržala som do 3,5 mesiaca potom som to vzdala. A neľutujem. Robila som všetko aby som mala viac mlieka ale nič nepomáhalo tak som sa viac netrápila a dobre som urobila.

iplusr
26. sep 2017

Moja je tiez o 3 tyzdne skor narodena. Dost pomohla aj laktacna poradkyna. Malej prestrihli uzdicku pod jazykom aj pod vrchnou perou. Mozno aj u vas bude treba. Ja som skusala prikladat pri kazdom papani a nakoniec sa chytila.

shee11
26. sep 2017

@kulzuz ahoj, skus bylinky na podporu tvorby mlieka, zaberaju perfektne. senovka grecka a benedikt lekarsky, kupis v lekarni kapsule. Treba uzivat 3 ks z jedneho aj druheho, 3x denne, zabera to do 24-72 hod.

monika4991
26. sep 2017

@kulzuz určite elektrickú od aventu v prvom rade kúpiť. Mne sa narodil malý predčasne bol v inkubátore a vďaka tejto odsávacke som mala mlieko pre všetky detičky co potrebovali. Odsávala som asi mesiac a potom sme postupne prešli na kojenie momentálne máme 16 mesiacov a stále kojim.