Upchatý mliekovod

luciachh
9. nov 2021

Ahojte, odsavam si druhy den mliecko rucne z oboch prsníkov pre bolave ragady. Aby som sa troska zahojila.
Dnes ked som odstrekavala prsnik z ktoreho mi mliecko islo veeelmi pomaly a bola na nom bradavka aj v horsom stave, maly sa na nom viac nervacil, tak mi v nom zrazu nieco ako keby puklo, neviem to inak nazvat. Ziadna bolest ani nic len ako som stlacala bradavku tak taky jemný citeľný puk. Na chviku som prestala lebo som sa zlakla a ked som si chcela prsnik chytit ze idem pokračovať, tak ani som nedrzala bradavku len som si trosku nadvihla prso a zacalo mi z neho prúdom striekat mliecko. Asi dobru minutu. Ani som ho nestlacala ani nic len drzala a ono tieklo...... Neviem cii ten puk bolo odpchatie mliekovodu alebo co ale kazdopadne konecne sa mi na pocit prsnik podarilo vyprazdnit. Mate s tym skusenost?? Ds sa tomu dako vyvarovat? Od zajtra chcem znova prikladat, uvidim ako na tom to prso bude, ked uz aj z neho pekné tecie mliecko mozno ho maly nebude tsk sklbat.
Este dodsm ze prsnik ma nebolel ale citila som zr polka je tcrdsia, plna a nie a nie ho vyprazdnit....... Teraz som tska rsda a spokojna ale zaroven prekvapena ze co sa to stslo.. Hlavne ten prud bez tlaku ma zaskocil....

jaskolka
9. nov 2021

Áno, pravdepodobne to bol upchaty mliekovod a keď sa uvoľnil, tak mlieko samovoľne striekalo prúdom. Je to normálne, dokonca aj mnoho krát je na bradsvke raka biela bodka,že vidno to stvrdnute mlieko, keď ju uvolni žena, tak mlieko až "vybuchne"keďže bolo tam nahromadené

Tetaz hlavne malého prikladaj tam, aby všetko pekne vytahal von.
Predchádzať sa tomu sa pravidelným vyprázdňovanim, častým prikladanim, brat lecitín je dobre ale aj tak proste sa to môže stať, že sa mlieko nahromadi s akoby stvrdne.

r3nata11
9. nov 2021

Len rýchlo začni….presne uplne tým istým som si prešla,zme trochu preliečim bradavky + upchaty mliekovod a na druhyl deň už triaška 39,9 a zapal prsníka s ktorým som bojovala týždne…horšie to bolí ako 6porodov za sebou!