Uskladnenie materského mlieka

ell3
6. sep 2022

Ahojte, chcem sa spýtať. Stala sa mi taká vec, že sa mi odsate mliecko pokazilo-skyslo. Odsavala som ho včera a dnes už bola na vyhodenie.

Keď si odsajem napr 60 alebo 80 a o hodinku zasa niečo, môžem to zliat dohromady ? A ak to zlievam mám to najskôr ochladiť, pod studenou tečúcou vodou ? Než to pridám ku studenemu mliecko, ktoré bolo v chladničke ?

Keď si odsajem mlieko, mám ho schladiť pod studenou vodou a hneď dať do chladničky ?

Som z toho úplne sklamaná a neviem kde som urobila chybu. Dakujem

jarnajar
6. sep 2022

@ell3 ahoj, ako vieš, že skyslo? Lebo ono sa tak oddeli tuk, ale to je OK, pred podávaním pretrepeš. Ja som davala rovno do chladnicky. Ale viem, že niekto necháva vychladit najprv na izbovú teplotu.

ell3
autor
6. sep 2022

@jarnajar lebo som ho ochutnala a bolo pokazené. Mala sa odtahovala od fľaše a nechápala som prečo. To viem že keď je vychladnute, že je oddelene.

jarnajar
6. sep 2022

@ell3 aha, tak to je nepríjemné. Možno skúsené poradia.

majamat
6. sep 2022

ja som vela odsavala dcera jedla casto odsaane,
pre chladnicku nei ej dobre, ak tam davas neico teple, je dobre to enchat vychladit aspon an izovu teplotu. tak by som to dala schaldit nachvilu dos tudenej vody a potom do chladnicky,

zlievat dokopy tiez mozes ( samozrejme z jedneho dna, nie vlemi stare a cerave mleiko, ale skor by som to urobila tak, ze by som to cerstve najskor vychladila v chladnicke a ptom dala dokopy s tym, uz dlhsie vychladenym. akekolvek zvysenie teploty nemusi na mlieko posobit dobre, preto radsej takto.

mne teda nikdy mlieko neskyslo,a le ani nevies, mozno sa doneho nieco nahodne dostalo, na 100% sa tomu ani pri dobrej hygiene vzdy zabranit neda. da sa to len minimalizovat, tou dobrou hygienou.

ell3
autor
6. sep 2022

@majamat moc dakujem. Budem teda mliecko chladiť a potom zalievať. Dakujem za akúkoľvek radu

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz