Zamrazovanie a zmiešanie materského mlieka

zabinenka
18. jan 2021

Ahojte kojím bábätko každé 3 hodiny medzitým niekedy aj odsajem kvôli tomu aby som si spravila zásoby do mrazničky..mám vrecúška od avent...odsajem tak 40ml cca...otazka je či možem aj mliečko zmiešať napr.odsaté mlieko o jednej neham v tom sacku v chladnicke a pridam odsate mlieko o stvrtej a az potom dam do mrazaku...aby som teda naplnila sacok...moze sa to takto?alebo radsej vzdy novy sacok aj ked len trochu odsajem?
Prosím dajte rady ,ďakujem 😊😊😊

karhu
18. jan 2021

ja som miesala, nerobila som z toho vedu🙂

renatka100
18. jan 2021

@zabinenka ano a vecer dat zamrazit

luciannka83
18. jan 2021

A havne by bolo fajn ho spadterizovat. Mlieko vraze chyta taky divny pach a smrdi ako grcka. Zvacsa ho deti nechcu potom pit.

pomarancu
18. jan 2021

@zabinenka V pohode mozes zbierat 24hod a potom mrazit. Aj V porodnici sme tak robili..ale je aj pravda,ze sa uplne meni kvalita mlieka..to rozmrazene je hnusne. Zasmejte sa na mne- ked dcerka zomrela ako 2 mesacna na vvch srdiecka, mala som V mraznicke 10l zmrazeneho mlieka a tak ma to stvalo,ze som si odstriekavala zbytocne,ze som si povedala,ze ho budem pit ci pridavat si do milkshaku hlavne to mlieko z prvych tyzdnov..vecer vylozila ma rozmrazenie,rano naliala do pohara a vypila poradny glg ako nejaky alkoholik otvorila usta a hned prehltla poriadny dusok..tych Par nanosekund dokym sa do mozgu dostal signal,ze brr aky hnus som mala V sebe take deci mlieka..cely den mi bolo zle, grgala som a tej pachute V ustach som sa nevedela zbavit cely den..na dalsi den islo do odtoku 10l a ten smrad na prenasledoval este niekolko dni..
Ps: mlieko cast som sa snazila darovat,ale ani to babatko,tak ako ja ho nechcelo (a ani sa mu necudujem)
Aj V nemocnici sestricky hovorili,ze s tym mrazenym maju problem,ze deticky ho nechcu..
Cize Mozno tak na zarobenie kasiciek..tak maximum

andreatytler
19. jan 2021

@zabinenka Ma sa miesat len mliecko rovnakej teploty.
Ja som mala v chladnicke dve flasky. Jadnu tu do ktorej som prave odsala mliecko a druhu zbernu. Ked mieko vychladlo, preliala som do zbenej flase a prazdnu flasu pouzila zase na odsavanie.

husjatko
27. jún 2023

@luciannka83 takú mám skúsenosť že to mliecko z Marušku páchlo divne a veľa ho nevypila. Ako sa také materské mlieko pasterilizuje? To dom ešte nepočula. Čisto ho preveris a dáš schladiť?

luciannka83
13. júl 2023

@husjatko cim dlhsie mliekov mraznicke stoji, tym viac ten nliecny tuk smrdi. Ja som pasterizovala tak, ze som sklenenu detsku flasku ponorila do horuceho vodneho kupela.bPasterizacia prebieha, ked sa zacina tvoriť ,,kožka,, na mlieku. Cca 72 stupnov, ked mas teplomer. Mozeš aj v hrnci na sporaku, ked mas nazbieraneho vela mlieka za deň.