Vhodná strava počas kojenia

sabiq
21. apr 2016

Trápi ma veľmi čo mám správne jesť počas kojenia. Moja malička by chcela stále jesť. Občas je plná a sama sa odsunie. Občas vyvracia čo napapala... viem ze sme obidve prepojené takže si dávam pozor na to čo jem, lenže malička ma stále plyny v brušku, púči sa, prdne si ale nechce druhý deň kakao. Pijem 3krát do dňa čaj z anízu a rasca.
Čo by ste odporúčili?
Ďakujem

sabiq
autor
21. apr 2016

@sabiq *nechce kakať

betunka39
21. apr 2016

Vela,polievok tekutín .zatial vynechávať strukoviny kapustu citrusy a,všetko co môže spôsobovať nadúvanie aj dospelému.Postupne sama prides na to môžeš zjesť a co nie.Každé dieťatko je iné.Ja som kojila troch dost dlho a pri všetkých som sa musela inak stravovať.Kojrne deti nejdú tsk casto kakat moja,chodil a raz za 5-6 dni aj to veľmi ťažko z nej slo.Upravilo sa to ked začala papať príkrmy.Mslrj môžeš kľudne uvariť čaj z feniklu a 2-3 lyzicky do pusinky dst vypiť 2-3 x do dna.Alebo aj čistú prevarenu vodu.

gretocka
21. apr 2016

no asi ta nepotesim, ale moj prvy syn nemal ziadny problem ani s kakanim ani s prdkanim, ziadne koliky nic..... Dcerka mi prerevala prve mesiace cele hodiny, nepomahalo nic vylucit zo stravy ani probiotika... musel len prejst cas. Kojene deti nemusia kakat kazdy den, niektore kakaju aj raz za tyzden - ze spracuju vsetko do telicka. Nam pomahalo masirovat brusko kremom Pupik a nosili sme malu "na tygrika" - to je tvarickou dole na mojej ruke. Tak sme v podstate prechodili prve mesiace na rukach. Potom to postupne zacalo odznievat.
Teraz treti syncek sa obcas popuci, poprdka, ale na jedlo si nedavam ziadny specialny pozor, vcera som dokonca jedla segedinsky z kapusty a dnes bol uplne v pohode den.
Takze s jedlom sa nejak specialne netrap, pokial nevysledujes uplne konkretne, ze by ti drasticky reagovala na nejaku potravinu - najskor to nesuvisi s tvojou stravou ten plac.

sardinka335
21. apr 2016

@sabiq prestan piť ten čaj...paradoxne prave vela tých čajov niekedy nerobí tým drobcom dobre. Cistá voda je ideál. Ja som nikdy neriešila striktne jedlo a detom nič nebolo. Čo sa vracania týka, je to normálne pozerám, ze je to ešte malinké bábätko, ešte nemá zrelý tráviaci trakt. Aj naši prvé 2 mesiaci grckavali, napr. aj pri prudšej zmene pohybu. Vylučne dojčene dietako nemusi kakat aj niekolko dní.

vejula
21. apr 2016

@sabiq Skutočne vynimočne býva problem v strave mamičky. Čo sa týka stolice, dojčené deti nemusia mať stolicu dokonca i niekolko týždnov. Treba najprv vylučovať dôvody plaču. ak si si istá, že je to bruško, treba skontrolovať prisatie, či pri papaní nehltá vela vzduchu, ktorý jej robí problemy...

candii
22. apr 2016

@sabiq ja kojim uz 5 mesiacov a jem vsetko.. naozaj vsetko.. zo zaciatku nas potrapili trosku koliky ale nemyslim si ze to bolo zo stravy. Skus jej dat nejake kvapky alebo probiotika.. nepises kolko ma.. silno pochybujem ze je to zo stravy.. mne sa osvedcili kvapky babycalm su prirodne a obsahuju oleje ktore pomahaju pri kakani a pekne sa mi po nich vykakal ..

panikovaterez
22. apr 2016

@sabiq spočiatku som si tiež dávala pozor na stravu čo spapám, ale už som si povedala že budem papať všetko, lebo drobček potrebuje všetky živiny, či už bielkoviny, vitamíny a iné veci. Myslím si že by si mohla skúsiť isť aj k doktorke či v tom nebude niečo iné.

sabiq
autor
23. apr 2016

@candii malicka ma 4 týždne..musím sa opýtať v lekarni tu v nemecku lebo nežijeme na Slovensku.. dakujem velmi pekne