17 mesačné dieťa odmieta stravu

brckava105
17. dec 2017

Ahojte potrebujem radu,mala mi prestala jest normalne jedlo,co myslim obed ,polievky,vsetko...co jedine zje su jogurty,sladkosti sem tam ovocie a ovsenu kasu na ranajky ale ziadne vacsie jedlo mi nechce jest!predtym mi jedla normalne a teraz uz aj viac nez tyzden vobec!niake rady?dakujem krasne

marlenka222
17. dec 2017

A 17mesacne dieta sa bezne dostane samo k sladkostiam,jogurtom, ovociu???? No moja zlata, necuduj sa. Na co by jedlo "protivnosti" ked moze mat lakocinky. Odstranit vsetko ine okrem poriadneho jedla! Ked nic ine nepomoze,aj pol dna o hlade. Neboj sa prenysli si, potom ci bude hladne ked nic ine ako riadbe jedlo nedostane. Ale zasadna chyba nie je v dietatu v tomto pripade. Tu hladaj v sebe.

evittam
17. dec 2017

@brckava105 Tak ako pise
@marlenka222 . A nielen pol dna, kludne aj den,dva. Neboj sa-dieta dobrovoľne hladne nebude. 😉 A to u nas sa normálne jedia sladkosti ale až po riadnom obede. A mozno je to len dočasne obdobie-aj moje deti ho kde-tu mali. Vzdy to boli "dovri jedaci" ale niekedy nechceli-neriesila som. Ani tebe vzdy nechuti. Dieta tiez nemusi jest stale podľa tvojich predstav a to,ze mu das to co chce len aby niečo zjedlo je len pre tvoj pocit a dieta to využíva.😉

siska53
17. dec 2017

@brckava105 a preco mu davas sladkosti?
Jogurt ok,v pohode aj na ranajky ci olovrant,ovocie ok na desiatu,ale sladkosti?? Moji ledva vedeli,ako chuti piskota! Nic ine. A jogurt neochuteny,cisty biely smotanovy. V tych ochutenych su same somariny,ked si precitas zlozenie.
Nepovolila by som. Nechce jest,nechce,davaj mu tak,ako sa la davat a mimo toho ani namiesto toho nic ine.

elena_c
17. dec 2017

@marlenka222 tiež som mala túto teóriu, kým som nemala dieťa 😁bohužiaľ v realite to moc nefungovalo...môj malý robil taký cirkus, normálne si aj hlavu trieskal o kachličky v kuchyni, musela som mu dať ten jogurt...sladkosti som zatrhla a na tom som trvala, tie má obmedzené, ale keď chce jogurt a nie mäso, tak to neriešim.
@brckava105 náš malý mal tiež také obdobie, potom sme zistili, že chce jesť to čo my a nie v detskej stoličke ale na normálnej ako my. Tak som začala variť pre všetkých to isté, len menej solim a zlepšilo sa to. Má síce aj horšie dni, ale z toho by som vedu nerobila. Sladkosti mu nedám, keď nechce jesť aspoň niečo normálne, ale jogurt, jablko, mrkvu...prečo nie?

michovka
17. dec 2017

Náš má tiež teraz 17 mesiacov. Je to podobne, samozrejme najviac mu chutia take sladsie jedla piškoty, jogurty aj ochutene, ovocie, presnidávky, no zle aj polievočku a mäsko. Snažíme sa mu dávať to iste čo jeme my. V tomto nie sme striktní. Dostava aj sladke, napriklad teraz aj vianočne koláčiky, ale ozaj iba jeden. Stane sa, že zatrucuje, keď nechce, tak ho nasilu nenútime, myslím, že to memá zmysel, aby reval ako odtrhnuty. O hodinu skúsime znova. Radikálne riešenia, že v žiadnom prípade sladkosti a keď niečo nechceš tak budeš hladný aj celý deň nepouživame.

marlenka222
17. dec 2017

@elena_c tu teoriu ako ty to volas poznam z vlastnej skusenosti. Prislo sa k babkam, tie mi dceru napchali chrumkami,sladkostami,lebo chudacik doma nedostane a konecne prisla a nech si da a babkovske reci az doslo na olovrant kedy mala nejzedla nic a takto to islo vzdy ked sme niekam prisli. Bohu zial. Deti iba na sladkoatiach vyrastat nemozu. Moze prosikat neviem ako chce,ovocie namiesto polievky ci vecere nedostane! Potrebuje sa vyspat aj ona aj ja a predsa hlad ju dobehne v noci a nebudem snad este ju krmit vecerou o 2-3 rano. Zaludok,oblicky,premena latok- vsetko zatazene v noci. Na rano jogurt fajn ale pockaj na priliv energie aj z bezneho jogurtu sladkeho. Ked zacne byt dieta "hyperaktivne" rychlo si rozmyslis ci mu ten jogurt s gulickami das. Ja netvrdim ze dieta nema skusit,nema sa mu dat, ale rozumne a od urciteho veku. Nie ze v 15 mesiacoch dieta so mnou robi cirkus lebo ono chce. V 15 rokoch bude odo mna pytat cigaretu alebo alkohol a ja mu ich dam?

marlenka222
17. dec 2017

To nehovorim o zlozeni sladkosti, ktore mi kedysi bolo ukradnute. Ale ked som pozrela obaly,vsade palmovy tuk. Super surovina zvlast pre este nevyvinute deti. Potom sa cudujme ze maju alergie a ine zdrav.problemy. Kolko razi tie sladke oblatky a cokolady smrdia ze psia konzerva alebo granule oproti nim vonaju ako z lahodkarne

elena_c
17. dec 2017

@marlenka222 a dieťa ti zaspí hladné? Lebo môj teda ani náhodou. :( Ja mu dávam len kvalitné biele jogurty, nie sladené a sladkosti nedostane namiesto obeda alebo večere. Ale niekedy skrátka nechce čo som navarila a ak chcem aby zaspal, niečo mu dať musím. :( Teraz je to väčšinou Sunar.
Keď ti to funguje tak super, u nás bohužiaľ :( ale už má našťastie takých dní keď odmieta jedlo podstatne menej

evittam
17. dec 2017

@elena_c Ale ved o tom to celé je - ak je hladne tak zje co sa mu da na stôl ak nie tak to az take zle nebude 😉.

janka95
17. dec 2017

No u nás nastala tiež táto chyba :( a teraz máme veľké problémy s jedlom nič nechce papať. Určite aj ja odstavim sladké. Presne pre to to bude náš tak isto kaša, výživa ovocie jogurty. A najlepšie príde babka a Brumík, keksik,buchticka medik do čaju a môže sa rovno cukrom odhadovať, už má z toho ide poraziť ako.ma nikto nerešpektuje a každý to do neho tlačí. Ja potom t
Celá šťastná že spapal vývar, brokolicu alebo niečo zdravé. :(

sense
17. dec 2017

tak ansa v 17 ani nevedela co je sladkost okrem ovocia...
a priklanam sa k ostatnym dievcatam/zienkam nmadomnou, zatrhnut sladkosti a kupovane sladene jogurty , pribinaky atdd.... plus podobne veci obsahujuce nielen palmovy tuk ale aj glukozovo fruktozovy sirup... dieta nemusi jest vsetko ani dospelym nie vsetko chuti, ale ak je len jogurty ovocie a sladkosti tiez to nie je bohvieco...

dominika1991
17. dec 2017

Zariad si to tak, že keď ti spapa obed tak bude mať aj sladké ale keď nie, tak nepovol ani keby čo 😊 moja sladké potrebuje každý deň a ja tak isto takže odopierať jej to nebudem určite len musíš mať pravidlá 😉

simca_13
17. dec 2017

To sú proste chúťky. Niektoré deti mávajú takéto obdobia pomerne často. Ono to prejde, len treba dávať teraz pozor hlavne na to, aby sa najedlo aj z toho svojho momentálneho výberu..

kikus48
18. dec 2017

Mame podobny problem. Malicka od zaciatku velmi zle papa. A taky mesiac mi vobec nechcela obedy. Zistila som ze babkine polievky zje a moje nie. Takze varim jej samostatne este (ma 15m) . Ale jedlo ochutim. Trocha soli, biovegety , rasce , stipka papriky. Len natolko aby sa to dalo zjest. Rano zaciname chlebik a lucinou syrom a paradajkou. Kym nespapa nedostane pribinacka. Potom obed. Kym nespapa nedostane vyzivu. Vcera jedla na 2x. Vecera kasa z cerstveho ovocia , psena alebo vlociek a bieleho jogurtu. Jedina kasa ktoru zje. Pomedzi to dostave len cerstve jablcko na hryzkanie. Pribinacik davam koli vapniku. Odmieta akekolvek mlieko. Takze ak dostane pribinacik a cisty biely jogurt som spokojnejsia...nedavam ziadne sladke vody. Nie som zastanca nedat kusocek sladkeho. Ale fakt iba malo a ba ked spapka co ma.

elanor
18. dec 2017

@brckava105 a nejdu jej nahodou ocne zuby? lebo niekedy okolo 1,5 roka +- rastu ocne zubky. Tak reku ci nahodou.
U nas to bolo v tom case podobne, obe zeny okolo 18m boli asi 2mesiace skoro len na jogurtoch. Obcas nejaky ten rozok, chlebik. Z varenych veci minimum. Tie 2 mesiace mali dasna navrete pri ocakoch. Asi ich ten jogurt chladil, alebo ich celkovo tie dasna ominali, mozno pri beznom kusani boleli, a preto o take jedlo v tedy nemali zaujem, resp. minimalny.
Nakoniec ocaky vyliezli, jogurtove obdobie tym preslo a zacali opat normalne jest.

Takze ono nie kazde vystrajanie dietata ohladne jedla, je vina ci chyba matky, lebo so sebou necha mavat. Ono to ma obcas aj svoje opodstatnenie.
Hlavu hore, klidek a nohy v teple 😉

brckava105
autor
19. dec 2017

noo ide jej viac zubkov,cize ja sa nebojim zasa ona nedostava sladkosti tak ako si niekto mysli lebo to by som sama nedavala.vcera mi zjedla normalne obed..len predtym jedavala krasne a teraz je to proste ine!chlebik na ranajky to spapa hned potom ma jogurtik. potom ide zasa spat no a ked sa zobudi hned ma papat obed!ryzu to by jedla stale ale maso vypluva! no a ked ideme von tak vonku hned pyta nieco tak jej dam banan a take ovocne vytlacacie;) a potom kym dojdeme domov je zasa vecera a to uz ani nexce normalne jedlo niekedy !!!raz tak raz tak!ale dakujem kazdemu za rady!;)
@elanor