Ako zvládnuť nástup do škôlky?

liliana8
8. mar 2023

Ahojte,co sa vam pri detoch najlepsie osvedcilo,aby dobre zvladli nastup do skolky?🙂Dat ich par dni na pol dna a az potom na cely den,ci rovno zacat chodit hned na cely den?

ariannazara
8. mar 2023

Chodila som s nim na páru dní doobeda. Potom ostal sám doobeda a potom uz normálne spal ale ráno stále plače trochu🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
chadkroeger
8. mar 2023

@liliana8 prvy týzden len doobedu, naobedoval sa a prišla som po neho, od druhého tyzdna už isiel na cely den.

mogaa
8. mar 2023

@liliana8 záleží od konkrétnej škôlky.....niekde chcú dieťa na celý deň od prvého dňa , inde je povinná adaptácia po hodinách....

evkamotka
8. mar 2023

Podľa mna nie je na toto rada. Prve dieta mi preplakalo cely den rok a pol. Druhe dieta chodilo dva tyzdne na pol dna a plakal len rano prvy mesiac.

marianarem
8. mar 2023

@liliana8 Kazde dieta je naozaj ine v tomto. Ak skolka umoznuje obidve moznosti, tak daj proste na svoje pocity, ty to dieta poznas najlepsie. Ak nemas ohladom toho ziadny extra pocit, tak zvol lubovolnu moznost a ono sa velmi rychlo ukaze, co dietatu sedi a da sa to potom korigovat.

annm81
8. mar 2023

Ideálne, ak máš možnosť absolvovať začiatky s dieťaťom. My sme to pri oboch deťoch mali bez akéhokoľvek plaču a to sú dosť nesmelé a introvertné. V prvý deň som tam strávila s dieťaťom ca jednu hodinu - pohrali sme sa spolu a odišli domov. Niekoľko ďalších dní som tam s nimi síce bola, ale len ako poistka, ak ma dieťa vyhľadalo. Priviedla som dieťa do triedy, začala sa s ním hrať, ale už som bola v hre málo aktívna a prenechala priestor učiteľke. V 4. -5. deň som už len sedela v kresle a vôbec sa do hry nezapájala. Druhý týždeň dieťa ostávalo v škôlke samo, ale tiež postupne - najprv som len akože odbehla na 10 min. na záchod, potom na 20 min. do obchodu. Celá adaptácia trvala tri týždne a podmienka bola, že som musela byť v dosahu škôlky, ak by dieťa začalo za mnou plakať. Až po týchto troch týždňoch ostávali deti aj na spánok a príp. poobedie.

tana85
8. mar 2023

u nas bol adaptacny proces dva tyzdne, chodili len doobeda, najskor na dve hodiny a podla toho ako to zvladali na tri, potom na 4 a prisla som pred spankom. spali tam az cca po mesiaci, ale potom zacali kadejake choroby, takze vzdy ten navrat bol uplakany

zorkahorka
8. mar 2023

Moj syn nastupil do skolky v case 2.kola korony. Deti sme odovzdali pri vchodivych dverach ucitelke a papaaa. Ziadne rozlucky, ziadne pusy... Ucky vraveli, ze je to pre obe strany lepsue, hoci to tak nevyzera. Akonahle prislo dueta do skolky, prestalo plakat.
Doma ale plakal. Este aj zo spánku hovoril,ze nechce do skolky.
A chodil na cely den

lyci
8. mar 2023

@liliana8 nam povedali, ze ho mame rovno nechat na cely den, tak sme nechali. vsetci sme sa obavali ako zvladne nastup, ale celkom sa da. za mna je najdolezitejsie ho neustale uistovat, ze po neho urcite prides. nie ho tam len tak supnut bez vysvetlenia. aj on sam prve dni neustale chodil pytat sa ucitelky ci pridem po neho.