Neprijatie do škôlky

boredka
14. jún 2022

Ahojte.
Stala sa nam taka vec ze nam neprijali mladsie dieta (3roky) do MS. Dieta je momentalne v jasliach a musi ukoncit pobyt k 1.9. Uz som zufala, kedze ho nevzali do 2och MS a ked som obvolavala nejake ine MS aj sukromne vsade maju plno. Neviem co s tym, nemozem dat vypoved v praci, dieta je uz zaklimatizovane v kolektive a rezime. Som zufala a nahnevana. Mal niekto prosim podobnu situaciu? Ako ste to riesili? Odvolania pravdaze poslem ale co som sa bavila so starostami tak neni sanca. Dakujem

evica17
14. jún 2022

@boredka no jedine súkromnú ms. Bohužiaľ take sa deje, malo škôlok a vella deti, u nás primárne berú staršie deti.

basska_b
14. jún 2022

Si z Petrzalky - ? urcite existuje v BA nejaka sukromka,co ta vezme, len to asi nebude v Petrzalke priamo... jedine sukromna, ina moznost neni. Samozrejme este "paní na hlídání", alebo ochotna babka na dochodku, kamoska na materskej (?), ci zostat doma s dietatom... bohuzial, je vela deti a samospravy, ktore kedysi skolky pozatvarali, su tym strasne prekvapene a zaskocene

laurar1
14. jún 2022

Ja som citala, ze v Petrzalke mali dostatok kapacity, aby vzali vsetky deti nad 3 roky s trvalym pobytom so statnych skolok. Kde je teda u teba problem?

syslik81
14. jún 2022

skus aj skolky obvolat co su dalej od byvania .. mozno sa neake to miesto najde .. alebo dat na cakacku a najst niekoho kto opatruje sukromne

beata_k
14. jún 2022

@laurar1 V Petrzalke vsetky deti? To kde si take citala?

laurar1
14. jún 2022

@beata_k Bolo to v ramci jedneho clanku o ukrajincoch na Postoji.
Notoricky sa v prípade nedostatku miest v škôlkach každoročne hovorí o najväčšom bratislavskom sídlisku. Po viac ako desiatich rokoch to však teraz v Petržalke vyzerá na malý zázrak. Pri zápise na najbližší školský rok budú môcť vyhovieť úplne všetkým žiadostiam, ktoré splnili zákonné kritériá, informoval Postoj vedúci petržalského referátu komunikácie Jozef Rybár.

V mestskej časti už majú za sebou prvé kolo aktuálneho zápisu do verejných materských škôl, do ktorého prišli platné žiadosti o prijatie 1 254 detí. Prijať sa ich podarí vďaka trom rokom práce na zvyšovaní kapacít už existujúcich tried v 25 škôlkach aj otvoreniu jednej celkom novej a jednej staronovej škôlky. Mestskej časti sa zároveň osvedčilo finančné motivovanie učiteľov aj iných zamestnancov v školstve.

V Petržalke tak zvrátia realitu, v ktorej v uplynulých rokoch dostávali stovky zákonných zástupcov na žiadosť o prijatie svojich detí zamietavú odpoveď. „Budeme vedieť prijať všetky deti, ktoré o to požiadali a nielen do septembra, ale aj do konca roka 2022 dovŕšia vek aspoň troch rokov. Rovnako budeme vedieť prijať všetky ukrajinské deti, ktoré o to požiadali,“ pokračuje Rybár.

https://www.postoj.sk/105610/rodicia-sa-obavaju...

pietra
14. jún 2022

skús podať odvolanie do škôlky, kam ti chodí starší. Súrodenci detí, ktoré už do škôlky chodili sa zvykli uprednostňovať. Obvolaj viaceré škôlky aj mimo tvojej mestskej časti.

Veľa možností nie je. Len skúsiť súkromnú škôlku alebo opatrovateľku a aj cez rok sa ozývať do škôlok, či sa im náhodou neuvoľnilo miesto.

beata_k
14. jún 2022

@laurar1 No...nechce sa mi verit, ale silno v to dufam.

laurar1
14. jún 2022

@beata_k Minuly rok dokonca obvolavali rodicov, lebo nenaplnili kapacity. Takze pokial si autorka prispevku davala prihlasku do Petrzalky, bude problem asi niekde inde.

beata_k
14. jún 2022

@laurar1 Obvolavali rodicov? Tak to by ma veru zaujimalo kde nabrali miesto. 2 ci 3 roky dozadu neprijali 750 deti.

laurar1
14. jún 2022

@beata_k To som videla na fb, ale je to aj v tomto clanku. https://bratislava.sme.sk/c/22741330/v-petrzals...
Vyzera to tak, ze v petrzalke sa to podarilo vyriesit.

beata_k
14. jún 2022

@laurar1 Zazraky sa deju 😃

kikushaa
14. jún 2022

@boredka 😱 a davala si prihlasky do petrzalky? Ja potom co hrcka promoval na stranke ze prijmu vsetky deti co splnaju podmienky, tak som sa uchlacholíla ze niekam ju vezmu 🤦‍♀️🤷‍♀️ No to by ma nasralo keby nie, kedze si pr natom urobil aj v radiu dokonca aj v hlavnych spravach!!!

kikushaa
15. jún 2022

@boredka moju zobrali do jednej z tych troch kam som podavala prihlasku, ma starsieho brata v tej zs kde je aj ms a kde ju zobrali. Prislo ti uz zo vsetkych skolok vyrozumenie?

boredka
autor
15. jún 2022

@basska_b praveze nie sme uz z BA sme prestahovani na strednom Slovensku

boredka
autor
15. jún 2022

@evica17 sme prestahovani na strednom Slovensku sukromne skolky su tu 2 aj to v mestach najblizsich a obe su plne. nemam ho kam realne dat

boredka
autor
15. jún 2022

@laurar1 my uz nie sme v Petrzalke, prestahovali sme sa na stredne Slovensko

boredka
autor
15. jún 2022

pre vsetkych: sme uz 2 roky odstahovani mimo BA, dietatu som zmenila TP semcize v tom by problem nemal byt, bohuzial situacia co bola v petrzalke sa zjavne deje aj indena Slovensku...

lienka.7
15. jún 2022

@boredka kde ti chodi strašiť, tam majú vziat mladšieho. Inak pokial dieta chodi do jaslí, ma ist automaticky ďalej do MS, toto si skus pozisťovať ako to je.

kikushaa
15. jún 2022

@boredka jasne chapem, no naprd to mas, a nerobi niekto z vas v bratislave?