Ako si vyskladať nový šatník za málo peňazí?

30. apr 2024

Ahojte. Potrebujem poradiť, ako si vyskladať nový šatník za málo peňazí.

Od nového roka sa vraciam po materskej naspäť do roboty. Potrebujem si vyskladať komplet šatník. Už teraz som zúfalá. Vôbec neviem čo sa nosí. Potrebujem oblečenie na každý deň do kancla + nejaké reprezentatívnejšie kúsky na stretnutia s klientmi.

Ako mám začať? Išli by ste skôr topy, nohavice, šaty, sako alebo ako? Ísť skôr po cene alebo radšej menej vecí ale kvalitné? A ako viem, čo mi sadne? Úplne sa mi zmenila postava za tie roky.

A keď to reálne počítam, viac ako 30 eur mesačne si na to len veeeeeeeľmi ťažko vyčlením. Možno na Vianoce ešte nejaké tie mince navyše budú, ale zatiaľ takto. Ako začať? Ďakujem za nápady a usmernenia ☺️

janka_266
30. apr 2024

Ja som tiež šla spať do prace teraz od januára, prvé kúsky som si kúpila november/december, a teraz postupne z každej výplaty niečo. Mne sa osvedčil maly butik u nás. Ale prvé veci som nakúpila vo výpredaji v tescu, takko a pod.

domkakvet
30. apr 2024

Vyskusas si to v obchode a budes vediet, ci to sadne, co sa tyka toho, ci kupovat lacnejsie a menej kvalitne, alebo drahsie a menej kuskov, to je na tebe, kazdy voli inu metodu, ktora mu vyhovuje, ja by som ti odporucila kupuj, tak ako si kupovala pred tym, to ti bude asi najviac vyhovovat.

btus
30. apr 2024

ja veľa nakupujem tu na MK. Dá sa tu dobre nakúpiť. Kúpiš 1-2 veci na skúšku, aby si vedela veľkosť, alebo vyskúšaš v obchode a v bazári pohľadáš a kúpiš.

petamich
30. apr 2024

skladam si postupne kapsulovy satnik a vela nakupujem z druhej ruky, hlavne na platforme, ktoru je tu zakazane menovat 🙂 veci ako kabat, trenckoat a pod. tak tie si kupujem kvalitnejsie nech cosi vydrzia, ostatne najcastejsie bazar

struhanka
30. apr 2024

Ujasniť si, aký typ postavy máte a aké oblečenie preferujete (iba nohavice či aj šaty, sukne). Prezrieť si doterajší šatník a využiť kúsky, ktoré tam sú použiteľné. Skúsiť si ujasniť, aké farby vám pristanú a na tých stavať (či ste napr. žiarivá zima, chladné leto…). Poprosiť úprimnú kamarátku/mamu/sestru/sesternicu a ísť do obchodov skúšať, aký strih/farby vám pristanú. Podľa toho si vyskladať šatník. Nakúpiť sa dá aj v secondhandoch a vo výpredajoch. Ak si skúsite nejakú vec v obchode a sadne vám strihom, farbou, štýlom, skúsiť nájsť tu na MK, Vi…d či inom bazári, či ju niekto ponúka lacnejšie.

kacena4
30. apr 2024

ja nakupujem cez sekac textil hause, maju znackove oblecenie, teda kvalitne, kazde 2 mesiace novu ponuku/tovat a hlavne pocas tych 2 mesiacov idu s cenami dole az koncia na 50c. najlepsie sa mi nakupuje za 50% zlavu co je cca 5€ za ks, a teda kupujem adidas, nike, desigual a podobne kvalitne veci - takze si vies vyskladat za par € cely satnik

mabenn
30. apr 2024

postupne objednavat na zlavy aboutyou, zoot, atd

kika2079
30. apr 2024

Hm vypredaj odporucam

luciaruz
30. apr 2024

Chod do sekača. A opakovane. Lebo tovar sa im aj doskladnuje, môžes natrafiť vždy na niečo iné. Mavaju vyborne akcie a zlavy, dokazes si uchmstnut super veci za par korun. Ja osobne by som sa sustredila na dobre padnuce nohavice a sako. Zbytok je uz jedno.

klotildabazarik
30. apr 2024

Nákup tu na konikovi😊

gabika0825
1. máj 2024

Keďže prácu vykonávaš primárne v kancelárii, išla by som do elegantných kúskov, jednofarebných, v takých menej výrazných tónoch. Tam ti stačí nakúpiť pár veci a vyskladas z toho xy kombinácii. Podľa mna základ sú nejaké obycajne tielka so širšími ramienkami ( nie tie spagetove, lebo to vôbec nie je formálne), prevažne čierne, béžové a biele, potom aj nejaké blúzky, pripadne košele( kľudne by som išla do farieb ako pri tých tielkach). Čo sa týka celku, stačia ti 2 - 3 šaty, tam nemusíš už riešiť tým pádom nejaké kombinácie a môžeš to využiť aj na stretnutie s klientmi, keď vyberieš nejaké pekne formálne elegantne. No a mne sa do takého kancelárskeho prostredia hodia saka, čiže určite si aspoň 2 kúpiť a tam to vieš pekne skombinovať či už so satami alebo blúzkou s nohavicami. Ešte by bolo vhodne možno aj nejakú puzdrovu čiernu suknu si zaobstarať. No a na obuv nejaké mokasiny, pripadne lodičky tiež jednofarebne. Myslím si že toto by si si vedela zaobstarať do 200€ ( samozrejme záleží na tom v akých obchodoch budeš nakupovať)

sulavikova
1. máj 2024

Ahoj, ja nosím výlučne šaty. Max.kombinácia sukňa+ elegantný top/blúzka a sako/ kabát. Dôraz kladiem na kvalitnú obuv/ kabelku. Overená investícia. Takže u mňa to denne môže vyzerať aj na 300,00€ lodičky a 10,00€ nadčasové šaty. Zásadne nenosím, čo je teraz in, ale oblečenie, ktoré je neokukané, originálne a nadčasové, primerané môjmu veku, postave a povolaniu.

kiki68
1. máj 2024

Podla mna second hand treba kuknut ( sama mavaju krasne), potom stavit na take ako C&A a pod topy, kupit basics, nejake nohavice, co sadnu an ides.