Atopia v 23. rokoch

simonitka
3. nov 2018

Dobrý deň chcela by som sa s vami poradiť čo máte problém s atopiou ja už ňou trpím od dectva a mám 23rokov a mam takú silnú atopiu že mám okolo očí exzem a mam tie oči opuchle a zacervenane. Tak ak sa môžem s niekym takým poradiť čo má ten istý problém ako ja tak budem rada Ďakujem.

lusswinki
3. nov 2018

@simonitka ahoj. U mna je to podobne ako u teba. Tiež tým trápim od narodenia. Mám lepšie dni, no mám aj horšie týždne. Aj teraz mám celu tvar červenú, pálivú a opuchnutu.

simonitka
autor
3. nov 2018

@lusswinki Noo tak to mam aja tak raz je dobre a potom zle kožná mi predpísala masticku protopic a mam pocit ze mi to moc nepomáha ale ešte som rozmýšľala nad smrdakmi sú tam kúpele zamerané na kožné problémy tak uvidíme

prevenar
3. nov 2018

@simonitka ..musis zmenit stravu . na mesiac - dva vynechaj vsetko mlieko / mliecne vyrobky a vsetko v com je lepok ..a uvidis co sa stane.

na "masticky" mozes zabudnut. AE je autoimunitne ochorenie , to ti ziadna "masticka" neopravi ..su to len kortikoidy na potlacanie priznakov. ziadna realna naprava sa nekona.

simonitka
autor
3. nov 2018

@prevenar ďakujem za radu a vyskúšam to áno ja si tiež myslím ze masticky sú zbytočné...

prevenar
3. nov 2018

@simonitka na 100% su zbytocne. jedine co sa stane, ze ti to na chvilu zmizne a potom sa ti to vrati este horsie.

mozes pridat probiotika a pod..

drzim palec 🙂

simonitka
autor
3. nov 2018

@prevenar áno presne to aj tak mam že na chvíľu je to OK a potom ešte horšie a ešte k tomu sami spraví exzem na mieste kde som to ešte nemala príklad na ušiach

prevenar
3. nov 2018

@simonitka malo kto , kto sa tym nezaobera chape , ze AE nie je ochorenie koze . kozu mas uplne zdravu, ale nici ti ju na roznych miestach tvoj vlastny imunitny system. ..preto treba zacat od stravy , co je zakladom vsetkych autoimunitnych atakov. obcas mam pocit, ze to nechapu ani samotni lekari ^^

simonitka
autor
4. nov 2018

@prevenar Noo niečo na tom bude vyskúšame uvidíme ale každopádne veľmi pekne ďakujem za radu ☺️

prevenar
4. nov 2018

@simonitka rado sa stalo 🙂

vv88
4. nov 2018

Ahoj, tiez som mala od detstva rozsiahly atopicky ekzem, nezaberalo viac menej nic. Ked prisla do mody tzv. delena strava (cca dvadsat rokov dozadu), skusila som to a ekzem mi uplne zmizol za par tyzdnov. Zaujimave je, ze ak sa mi odvedy aj sem tam vratil, nikdy uz nie v takej sile, ako pred uspesnym pokusom s delenou stravou. Co sa tyka kremov, dcere (4 roky) velmi pomaha eucerin atopi control, v akutnej faze Aktiv creme, v kludovej telove mlieko.

simonitka
autor
4. nov 2018

@vv88 ahoj ☺️ super a môžem kontretne vedieť ako ste si upravili stravu? No ja som si príklad kúpila balzam na pery od Biodermi a teda nič moc stále mam tie pery suché popraskané... A aj krém som si kúpila od tejto značky a ten mi už vôbec nepomohol.

vv88
4. nov 2018

@simonitka ahoj, ja uz si to popravde velmi nepamatam, bolo to dost davno 🙂 Myslim, ze na nete bude o delenej strave popisane vela. Akurat si pamatam, ze maso som nejedla so zemiakmi, cestovinou alebo ryzou, ale len so zeleninou; a zemiaky, cestovinu a ryzu tiez len so zeleninou. Tiez som nejedla sladkosti, cokoladu a citrusy, co sa pri atopickom ekzeme ako prve odporuca vylucit zo stravy (teda pred rokmi to tak bolo, neviem, co je moderne teraz 🙂 ). Biodermu som tiez pouzivala (teda dcera), moc nezabrala, ani ine doporucene znacky (Aderma, Bepanthen), najlepsie sa nam osvedcili vyrobky eucerin. Drzim palce.

lusswinki
5. nov 2018

Mne vadí korenie. Akékoľvek koreniny. Takze musím obmedzovať reštaurácie a polotovary. Doma dochucujem iba soľou. Nemôžem ani kupovaní paštétu. Ani napr kvalitnejšie parky, pretože kde je väčší obsah mäsa tak hneď aj viac korenín. Tak musíš skúsiť čo ti asi môže vadiť. Smrdáky sú fajn, ak máš lekára čo ti kúpele predpise.